![]() |
|
Законот на џунглата во човековото општество... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako sakame da bideme uspeshni vo opshestvoto, treba da bideme vo harmonija so prirodata.
![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Produktot na edna takva teorija go gledame vo sekojdnevieto...a tolku silno vikame deka ne cini... ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
riki1899 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
zakon na djunglatae toa e da,shteta a bi trebalo da napreduvame i da se razlikuvame od divinata
|
|
basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?
|
|
![]() |
|
Dianna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Tokmu toa i mi bese poentata - "Lovecot" da sfati deka postoi i druga strana na vozvisenoto cuvstvo da ubies odnosno da go ulovis "plenot".
P.S.Prasanjeto moze ne bese potrebno, nitu najdobro formulirano ama bese dodadeno za slucaj "LOVECOT" da ne ja sfatil PORAKATA. |
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Kako shto velat edni sosedi:
Um caruje, a sila klade valja. P.S. I mene mi precheshe posledniot komentar, no ne bev siguren shto tochno mislela Dijana so toa. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Greshka bounty....golema greshka .
Chovek koi svoite slabi strani gi prikazuva kako jaki vo narodot e poznat pod psevdonimot "folirant" . Si zamisluvash uloga i vleguvash vo film ja glumish...
Postojat lugje koi gi chuvstvuvaat tie raboti i ako ti posveti vnimanie kje te oseti deka ne te biva I moze da te predizvika...umstveno , intelektualno , fizichki ili bilo kako...i...i... sho pravime togash .
Togash kje te otkrijat deka ne te biva , naj malku kje bidesh ismean od okolinata .
Okolu temata imam samo da dodadam deka koj prv kje se navikne naj dobro kje pomine .
Edna strofa od mojata omilena pesna...
Some is richand some is poor
And thats the way the world is And I don't believe in lying back And saying how bad your life is p.s. mi se dopadna prikaznata na Dijana samo mala zabeleshka imam na prashanjeto "Kade e tuka lovecot" Poentata na stariot zen masjstor e prikaz na drugata strana od vozvishento chuvstvo na 'lovecot' deka moze da ubie .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Ke te nabljuduvam tebe deneska..... ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Sekogas slabite strani pretstavi gi kako silni, jakite kako slabi. Potoa, zivej si go zivotot onaka kako sto sakas i nabljuduvaj gi onie okolu tebe, kako se sopkaat pred tebe.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Prekrasna tema.
Kaj nas sekogas vladeelo praivloto -Razdeli pa vladej. Moram da priznaam deka chesto nafrkuvav koga se borev so chesnot bidejki praviloto-Vistinata pobeduva odamna e preshkrtano so -Snajdi se pa zivej. Da zgazam nekogo za da stignam na povisoko-nikogas ne mi se slucilo a i veruvam deka na podmolen nacin nema nikogas ni da mi se sluci. Iako sepak go ziveam pravecot- Vo ljubov i vojna NEMA PRAVILA. Sepak so toa shto se trudam sekogas da sum podobra,pagjaat tie shto treba ispod mene. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Fizicka slia pred intelektot
![]() |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Dianna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
A sto znaci posilen?
Spored mene najgolemata sila e silata na karakterot i samokontrolata. Duhovnata sila. Pa potoa fizickata sila. Intelektot e pod nea. Toj moze da pali na forumite no najdi se pred nekoja agresivna i nabildana budala, pa ima da kutis i da se tresis. I koga covekot ke si zamine ke pocnat prikaski i filozofii po forumite za pravata i prednosta na inteligencijata... "Postoi li eden edinstven zbor koj moze da rakovodi so cel zivot?" Dobrinata – zar toa ne e glavniot zbor – ona sto ne sakas da ti go napravat, ne pravi im go na drugite"! No denes dobrinata ne e na cena-"sto si finiji, to si jeftiniji". |
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
И од најсилниот секогаш има посилен. Природата е апсолутен господар на своите чеда. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |