|
Убиен православен мисионер - свештеник!!! |
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se dodeka ne se potvrdi koj e ubiecot, ne e ubavo da se obvinuva nekoj bez dokazi. Se se toa mozni pretpostavki, no vistinata moze da izleze sosema druga. Ne treba da osuduvame predvreme koj i zosto go napravil toa ubistvo. |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не е преведено на македонски - тоа е друг проблем
ако ти се чита руски... има милјон информации емисии и останати работи,,.. убиството не е решение - а го потврдува фанатизмот |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
majnejm
Нов член Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај дечко, смири ги страстите, полека. Кои се тие преобратените? Немој да се нафрлаш кон членовите со жестоки навреди. Смирено, со дијалог, те молам, размисли малку од повеќе гледни точки разгледај ги информациите. Изменето од majnejm - 27.Ноември.2009 во 00:14 |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па за да размислеме за тоа како што ти го претстави треба да бидеме УДБА... Ако не знаете што е теолошка дискусија и дијалог, никој не ви е виновен... проблемот е шо тој слештеник многу муслимани ги обратил во православие, а тоа сигурно не станва со пари и на сила, а со многу љубов... проблемот се теолошките дискусии и теолошките заблуди во книгата шо 6-ти век... Значи за тоа се разговара, т.е. се дискутира, т.е. има дијалог... Нели знаеш шо е дијалог? |
|
|
|
majnejm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата е преполна со брзи коментари, побрзи од мозокот и размислувањето.
Убиениот свештеник бил познат по неговите жестоки критики упатени кон исламот и муслиманите, а тоа било толкувано како крајно навредливо непочитување на исламската култура, начинот на живеење и религијата. Да размислиме, како тоа овој свештеник го критикувал исламот и муслиманите? со кои зборови? што зборувал за исламот и муслиманите? какви критики би можел да упати? Каков свештеник бил тој кој не покажувал никаква почит кон исламската култура, начинот на живеење и исламската религија? дали со ваквото однесување, со неговата жестокост и непочит постапувал христијански? Како би требало да се однесува еден човек кој повикува кон христијанство? жестоко и со непочит или ..... благо и со љубов? Убиениот свештеник рекол оти му се закануваат дека ќе му ја отсечат главата - муслиманите, но неговата смрт настапила како резултат на испукани к*ршуми во главата и градите, спротивно од заканите. Убиецот очигледно не бил еден од оние кои му се заканувале, а исто така неможе да се каже дека бил овој или оној затоа што носел маска. Во случајов пред да напишеме коментар треба да размислиме за свештеникот, за заканите, и за начинот на убиство. Изменето од majnejm - 26.Ноември.2009 во 23:52 |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тука добро се знае кои се мотивите за убиство...тоа е повеќе од јасно. Прашање на време е дали ке се открие убиецот... Не траба да заборавиме дека ова не е прв случај во Русија... |
|
|
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сепак не мозам да ги обвинувам муслиманите за негово убиство,мозе и праВославен никогаш не се знае во зивотот.
|
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo pretpostavki
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
majnejm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Земено од www.makfax.com.mk:
Рускиот православен свештеник познат по неговите жестоки критики на исламот и преобраќањето на муслиманите во православие, убиен е во петок во црква во Москва. Отецот Данаил Алексеевич Сисоев бил убиен од маскиран убиец кој му стрелал во главата и во градите. Свештеникот починал во болница како последица од тешките рани. Во овој напад бил тешко ранет и водачот на црковниот хор, Владимир Стебински. Како што пишуваат руските медиуми, Сисоев неодамнаa изјавил дека заради неговите говори за муслиманските мигранти примил 14 закани. „Четиринаесет пати ми се закануваа дека ќе ми ја отсечат главата“, рекол свештеникот во интервјуто за Комсомолскаја Правда, тврдејќи дека покрстил осумдесетина муслимани, додека другите свештеници се плашеле да го прaват тоа страхувајќи од одмазда на исламистите. Медиумите потсетуваат дека главните религии во Русија се придржуваа до непишаното правило да не бараа лица што ќе се преобратат во спротивните вери. И покрај тоа Сисоев осум години проповедал меѓу муслиманите што било толкувано како крајно навредливо непочитување на исламската култура, начинот на живеење и религијата. ------------------------------------ Земено од македонската информативна агенција Познатиот руски православен свештеник и мисионер Данило Сисојев беше убиен од страна на непознат напаѓач во црквата Свети Тома во Москва, соопшти денеска портпаролот во канцеларијата на главниот обвинител Анатоли Багмет. Маскираниот вооружен маж упаднал синоќа во црквата, му пришол на Сисојев (34) и го прашал за името, а потоа пукал во него од пиштол со пригушувач, изјави Багмет. Сисојев им подлегнал на повредите на пат до болница, а во нападот е повреден и диригентот на хорот во црквата. Главната теорија, според Багмет, е дека мотивите се од злосторничка и религиска природа, но дека се истражуваат и другите можни мотиви. Сисојев беше вклучен во мисионерски активности со кои младите луѓе се поттикнуваат да ја изберат православната црква, која, со оживување на религијата по распаѓањето на Советскиот сојуз, стана важна политичка сила, блиско поврзана со Кремљ. Руските медиуми наведуваат дека свештеникот пред нападот примал закани преку електронска пошта. -----------------------
Кога ќе дојде информација до нас, ние треба добро да ја разгледаме таа информација, со отворени очи без да не поведат нашите страсти. Така ќе дојдеме до вистината. На оваа тема прочитав многу пристрасни коментари. Тука неколку реченици ги обележав во црно за кои сакам подоцна да размислиме и да ги погледнеме од поинаков агол. Изменето од majnejm - 26.Ноември.2009 во 20:51 |
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека сепак не моземе да прецизираме дека МУСЛИМАНИН го убил само се шпекулира врз основа на заканите на некој муслимани.
|
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavena e tamu. Ako ja pobarash kje ja najdesh. Chlenot ja postavil tuka kako posebna tema, isto kako shto e objavena i onaa deka Tolstoj se konvertiral vo musliman. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој беше попокорен на БОГА и повеќе во БОЖЈИОТ надусловен Мир од Исуса Христа, тоа Чудесно БОЖЈО Евангелие? Во БОЖЈОТО Евангелие (Исус ХРИСТОС) е и Совршениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) и Совршениот Ислам! ХалелуЈАХ + Елахамдулилах! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da tokmu taka tamu mue mestoto
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто темава не е ставена во верски вести?
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |