![]() |
|
Се ближи најавуваното “рушење на владата“? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Автор | |
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najgolema laga i izmislica .......... vladata nema NIKOJ da e rushi .... taa vekje pocna da se RASPADjA samata
![]() |
|
![]() |
|
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Se najavuvashe od Vladata a i drugi shush-bush, neoficijalni izvori deka dotichnata opozicija sprema "Septemvrisko scenario rushenje na vladata" - eve go veke e tuka;
"Најголемата владејачка партија ВМРО-ДПМНЕ, но и опозиционата СДСМ ја отфрлија иницијативата на опозиционата НСДП за формирање влада на национално единство , која денеска ја претстави пратеникот Тито Петковски.
ВМРО-ДПМНЕ коментирајќи го предлогот на Петковски, побара опозицијата да помогне, а не да одмага во создавањето поволна атмосфера за побрза евроинтеграција на Македонија. Пратеникот Илија Димовски ги повтори обвинувањата дека СДСМ заедно со други партии-партнери работи на дестабилизација на државата преку нарушување на меѓуетничките односи. Меѓутоа, иницијативата ја одби и СДСМ, нарекувајќи ја „крајно несоодветна и несериозна“. „ВМРО-ДПМНЕ е носител на апсолутната власт во оваа држава и тоа на сите нивоа и во овој период таа, а не опозицијата мора да изнајде начин за излез од оваа сериозна политичка и економска криза во која се наоѓа Република Македонија. Било какви дебати за влада на национален спас се контрапродуктивни и залудно трошење на време“, рече потпретседателот Зоран Заев. Петковски претходно порача дека доколку премиерот Никола Груевски ја отфрли иницијативата за влада за национално единство, следната недела ќе започне консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата. ![]() ![]() ![]() Претседателот на НСДП идејата ја образложи со цел интензивирање на напорите за евроинтеграција на земјата, како и за справување со домашните проблеми. http://www.makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=6424 Predlogov e podnesen samo kako provokacija/povod da izdejstvuvaat nekoi si "консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата". Tie znaat deka nema da se soglasat na toa....a i zoshto bi, NARODOT im dal niv celosna poddrshka a ne na SDSM ili nekoja si unija od niv ili bilo koj drug. E sega se prashuvam KOJ LI NEMU (Tito i ostala rodbina) mu dava pravo da se izjasnuva za ili protiv "doverba na Vladata" koga taa doverba koja sega Vladata ja ima, NE im ja dal toj, nitu Frchko i Shekerinska ili bilo koj drug od opozicijata......
![]() ![]() ![]() Изменето од anastea - 04.Јули.2009 во 10:52 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |