IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Се ближи најавуваното “рушење на владата“?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Се ближи најавуваното “рушење на владата“?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
Автор
Порака Обратен редослед
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2009 во 10:23
najgolema laga i izmislica .......... vladata nema NIKOJ da e rushi .... taa vekje pocna da se RASPADjA samata голема%20насмевка
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2009 во 10:22
Se najavuvashe od Vladata a i drugi shush-bush, neoficijalni izvori deka dotichnata opozicija sprema "Septemvrisko scenario rushenje na vladata" - eve go veke e tuka;

"Најголемата владејачка партија ВМРО-ДПМНЕ, но и опозиционата СДСМ ја отфрлија иницијативата на опозиционата НСДП за формирање влада на национално единство , која денеска ја претстави пратеникот Тито Петковски.

ВМРО-ДПМНЕ коментирајќи го предлогот на Петковски, побара опозицијата да помогне, а не да одмага во создавањето поволна атмосфера за побрза евроинтеграција на Македонија. Пратеникот Илија Димовски ги повтори обвинувањата дека СДСМ заедно со други партии-партнери работи на дестабилизација на државата преку нарушување на меѓуетничките односи.

Меѓутоа, иницијативата ја одби и СДСМ, нарекувајќи ја „крајно несоодветна и несериозна“.

„ВМРО-ДПМНЕ е носител на апсолутната власт во оваа држава и тоа на сите нивоа и во овој период таа, а не опозицијата мора да изнајде начин за излез од оваа сериозна политичка и економска криза во која се наоѓа Република Македонија. Било какви дебати за влада на национален спас се контрапродуктивни и залудно трошење на време“, рече потпретседателот Зоран Заев.

Петковски претходно порача дека доколку премиерот Никола Груевски ја отфрли иницијативата за влада за национално единство, следната недела ќе започне консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата. изненадување изненадување изненадување

Претседателот на НСДП идејата ја образложи со цел интензивирање на напорите за евроинтеграција на земјата, како и за справување со домашните проблеми.
http://www.makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=6424

Predlogov e podnesen samo kako provokacija/povod da izdejstvuvaat nekoi si  "консултации со опозицијата за гласање за доверба на владата". Tie znaat deka nema da se soglasat na toa....a i zoshto bi, NARODOT im dal niv celosna poddrshka a ne na SDSM ili nekoja si unija od niv ili bilo koj drug. намигнување Znachi so ovoj povod "nie predlozhivme vie odbivte" a "cel intenziviranje na naporite" ма%20ајде , KE PROBUVAAT DA JA SRUSHAT VLADATA, koga veke ne im uspea narodot da go nagovorat protiv Vladata. голема%20насмевка

E sega se prashuvam KOJ LI NEMU (Tito i ostala rodbina)  mu dava pravo da se izjasnuva za ili protiv "doverba na Vladata" koga taa doverba koja sega Vladata ja ima, NE im ja dal toj, nitu Frchko i Shekerinska ili bilo koj drug od opozicijata......збунетост збунетост збунетост

Изменето од anastea - 04.Јули.2009 во 10:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.