![]() |
|
МАСКИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Автор | |||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Што ќе ти е образ во денешно време, кога имаш маски за секаква пригода.
Станав невообичаено рано за мене, си ја ставив насмеаната, задоволна, ранобудна маска и тргнав накај продавница по леб. Комшиите едвај можеа да поверуваат дека сум станат толку рано и беа видно разочарани дека тој ден не ќе можат да ме оговараат, да рашират низ цела улица дека сум се прибрал дома на сабајле. Откако поручав почнав да се спремам за на факс, тој ден имав испит. Ја ставив глупата фаца на бубалица, залижана коса, наочарчиња, кошулче запетлано до крај. Се сопнав намерно пред влезната врата од амфитеатарот до која стоеше асистентот. Сигурно си помисли, овај е толку утепан, од толку што учи, дури не гледа кај оди. За време на целиот испит само јас не му бев сомнителен и само јас препишав. Кога појдов дома, моите се спремаа за излегување и ми кажаа дека попот треба да дојде за да свети вода и да направи некои други обичаи за Велигден. Затоа што јас требаше да го пречекам, а јас нит верувам во религија, нит во некои такви рабојќе, ја ставив маската на верник. Кога дојде попот едвај издржав да не се изнасмеам кога слушав како чита од библијата со неговиот зарипнат глас. Ја благослови мојата маска, со која го бакнав крстот и истата таа маска му даде 200 ден. за таа услуга. Наредно требаше да излезам со мојот најдобар другар на кафе, со две негови другарки. Едната му се допаѓа, а таа не оди никаде без таа втората. За да не е сам, мораше да прифатам и јас да одам. А, јас не можам ни да ги смислам тие двете. Ама, се за доброто на другите, нели. Лицемерна маска, здодевен еден час. Од што се смеев со сила цело време, мислам дека ќе добиев лик сличен на Џокер. А, отспротива седеше една девојка, која јас многу ја симпатишем, ама како да ставам шмекерска маска, а да не му заебам работа на мај бест френд? Потоа требаше да пречекам многу важна пратка од еден дистрибутер кој доцнеше 4 денови!!! Само што го здогледав сакав да му го сменам личниот опис, ама јбг greatful mask. Уште на крај, фала за услугата му реков. Видно изморен од денот полн со активности се прибрав дома, ја ставив маската за невидливост за да не ме замара повеќе никој и ја пуштив
Среќен човек, со оган во рацете и со полно маски. ![]() Што ќе ви е лице, кога и онака лесно може да биде огрдено со лузна. |
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||
denes maskata za nevidlivost ja nosam....ne sakam nikoj da me vidi.
|
|||
![]() |
|||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
||
ne begaj, ima mnogu da se nauci |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
и jас да надополнам : искреноста никогаш не бива опасна.
опасната искреност е цинизам. искреноста во наj чист вид е позитивизам. ![]() ![]() Изменето од pagane - 28.Април.2009 во 21:58 |
|||
![]() |
|||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
||
да ја дополнам Кејт
бегај од оној кој на 5 минути ти кажува дека те сака -очигледно има нешто поголемо што треба да се скрие под маската ![]() |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
има едно правило,
Таа жена што кажува колку многу сработила од сабајле, таа е мрзлива. Онаа што е вредна, нема потреба да се фали, зашто работењето и е секојдневно и ништо важно за спомнување. Оној кој вели дека е искрен, алудира на тоа во секоја прилика, го истакнува по малку фалбаџиски, земи го со резерва, најчесто таквите се лицемерни. Тие што се искрени, немаат потреба да го кажуваат. Тие со постапките го покажуваат. |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
ахаххаха... jас почти не се шминкам.
така да и во тоj однос сум обична. секогаш сум Jас.
|
|||
![]() |
|||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
||
kozmetikata e 90% beganje od realnosta
|
|||
![]() |
|||
||
jас сум банално- досадна и обична... никогаш не ставjам маска.
се сум си jас.
а, да - само козметичка. Изменето од pagane - 26.Април.2009 во 15:52 |
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
сите маски се безбедносни
![]() |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
добро бе луѓе, спомна некој дека има и безбедносни маски?
![]() |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
||
Sakas da se zapoznaeme Nanicke ??? ![]() ![]() .....za da poznavas covek sto nema maska........sekogas originalna vo sekoe cuvstvo vo sekoja situacija... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |