|
Што мислите за новиот спот на Милчо Манче |
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Погледај ја позадината на сестрите Митевски и повеќе не е ни потребно. Бар ти ги познаваш добро. Колатералната штета која тие ја прават е наследна но и тендеднциозна. Во генот им е. Мислам дека ќе се сложиш?
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои луѓе со своите квази-уметнички-модернистички дела нанесуваат штета на државата повеќе од колку што се свесни. Тоа исто го тврдами за оние двене сестри Митевски...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како и сите негови филмови до сега.
Престава на Македонија во мрачни бои како да е од праисторијата, а македонците нецивилизирани и диви. А згора на тоа кога прочитав колку пари било потрочено за него... Изменето од Опитен - 01.Јануари.2009 во 15:21 |
|
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|
misioner
Нов член Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спотот на Манчевски, Македонија БЕЗ ВРЕМЕ е бајка за деца без сон. А не е за возрасни! Живите слики во приказната имаат моќ само над децата а не над возрасните.
Возрасните неможат да сватат дека сите тие елементи од минатото на Македонија се и нивни и неделиви па само се караат! Де ова чини де ова нечини. На детето не му смета ни страшниот Крале Марко, ниту неразбирливото писмо, ниту блесокот од сонцето на Александар... Детето ја разбра Македонија како целина, ја засака и лесно заспа.. Браво за Милчо Манчевски! Нека ја продожи приказната кога детето ќе се разбуди и ја најде Македонија без ПРОСТОР, Македонија без ИМЕ... |
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верувам дека на човекот му е лесно да не претставува онака како му одговара нему,....., бевме и „цигани„ и изгубени во времето и ..... сега дури стварни антички македонци,...и секако би му поверувал дека е така,....освен што незнам за која цена истото „надобудниот„ промотор на македонската култура го наплатил од големиот патриот г-дин Г.....
Јас сум Македонец таков каков сум,...... човекот што се модерено облекува не треба да не претставува во светот,....нека самиот се престави таков каков е,..... со маица под маица,....
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke mi kasnat od gazot,tie so treba da gi ucime deka se Makedonci ne gi ucime,za tie so ne treba sme se zapnale.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka po skolite se uci deka e makedonec...poarno ti e molci ke te utepa nekoj...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас то велам,една е историјата,ама многу се приказните.А за крале Марко знам дека не бил македонец,туку дека владеел со македонци,исто како татко му и чичко му.
|
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ovoa e nseto novo...sekoj si zema ili ostava od istorijata kako so si saka...denes nas , utre ne e i pak poftorno...istorija ne e dnevno politicki manifest
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не сме то,во Мариово не го гледам Крале Марко кај шо урла со Шарец и рипа до Пелистер,дома сите си имат машини за перење и ич не му ја мислат за перење на рака.
А странците,е тие сакат понекогаш да се прошетаат до овде и да поминат некој ден,а ние ако не барем друго да се погрижиме да не ги избркаме. И плус,шо к*р тој крале Марко,најпосле не е ни Македонец,туку шо беше таму...србин.босанец,херцеговец... |
|
|
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa so da ti pravam...toa sme nie...a ne bajkite
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неубаво претставени,убо беше речено,да се претстави македонија како туристичко место не како пусти карпести планини со дивјаци кои мафтаат со боздоган или прости луѓе кои кутрите перат на езеро.
|
|
|
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa neli nasi se?
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
То е реалноста,спотот во ништо не ја претстави Македонија,не требаше да се чепка во историјата воопшто,оти ако се чепни тами 20 спота не стигат.Или ако беше замислено да биди еден спот кој ќе служи како опис и вовед за другите можеше во секој случај да биди подобро смислен одколку овчар со боздоган и арапско писмо.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |