|
Ни требаат ли ЕУ и НАТО? |
Внеси реплика | страница <1 34567 19> |
Автор | |||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И сакаш да кажеш дека кога ке завршиш ке работиш во МК за некои 200 евра а нема да работиш во странство за над 1500 евра. |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тој бе друже не доага да ти дае пари туку да земе дошол
Еве стај се ти за инвеститор За што ти би инвестирал за да земеш или за да даваш |
|||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ne znaci deka ako vlezeme vo EU ke ostanat samo penzionerite vo Mk .... Sepak od moja gledan tocka nie studentite vo stransvo ke dobieme nekoi povolnosi vo pogled na taksite sto gi plakame i vizite za koi cekame i po nekolku meseci...
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве имаме неколку странски инвестиции кај нас ај сега кажи колку им је плата
еве ја ке ти кажам една Рамстор-вработен-9000денари плата и тоа бруто плата |
|||
real
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 161 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kaj nas nikoj nesaka da investira, zatoa sto fali mnogu za seto toa da se zavrsi, veruvaj da mnogu bisnismeni se zainteresirani za da investirat a koga ke se sluci toa na nikoj nema ni na pamet da mu odi za da odi vo eu ke moze da se postigne do 1000.evra i tuka mesecna plata, A ima pricina i ima idei kade ke se investira i vo sto no zatoa na nas ni treba eu za tie da dojdat kaj nas. |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според тоа не ни требаат ни тие ни тие него дај да скинат визите ба да си бараме чаре а.
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете исто како што кажав , сега се вракаат за виза таму ваму пак се овде а после ке ги нема нема да се вракаат.
Па одозгора на тоа не само тие што сега одат и работат ке одат и оние невработените а ке одат и доста вработени па така според мене ке останат пензионерите. |
|||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ma neka vleze ednas vo toa EU i da go zemam toa pasosot... Ne se trpi ova sekoja godina apliciranje za viza...
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ме зезај имам 40 тина другари Албанци и ниеден такво нешто не ми кажал кога ке им кажам за оваа работа ке ми се пукнат од смеење.
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Албанија е едно а Македонија е друго
И ај кажи сега кој зема толку пари и дај и ја да одам да работам таму |
|||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Segasnata plata e 200.evra zatoa sto nesme vo eu da ne odime daleku eve blisku e albanija albanija nee vo eu seuste dali znaes deka makedonci rabotat tamu, koj dobile stanovi bez pari, a mesecnata plata im e 1200.evra i rabotat tamu i ke rabotat. |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе све е јасно како ден, они ке си инвестираат ние ке си рмбаме за нив како евтина работна рака ке си зимаме просечна плата од 200 евра и така натаму...се си е јасно тука нема ти шо да ми пишуваш ,се ке си видиш е тогаш кога ке влеземе , тогаш да ми пишуваш книга колку само си грешел за ЕУ и НАТО.
|
|||
real
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tolku znaes ti sto e demokratija, kako se otvarat vrati i kako se zatvarat, na nekogo mu treba eu i toa mnogu, ne za jas da odam tamu za nekoj da dojde kaj nas treba edna golema kniga da ti napisam pa ke svatis zosto, I ke se sluci toa koga tie ke dojdat kaj nas i ke vrije togas ke ti bide jasno kolku investicii ke ima kade, sto ke se otvori, kako ke se naprai, i kako ke dojdat tie tuka, a ke bide sigurno. |
|||
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
NI TREBA SEKAKO DEKA DA....
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |