|
Архангел |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hektor se zasrknav so kafevo koga procitav.Kako be sega toj "saund ti e pretezok" Pa ovde zborime za Arhangel..ne praime muabet za Sanatorium ili Iron Maiden Arhangel se tie sto otsekogas bile..nivniot zvuk ne e promenet i ne e tezok,bidejki i nikogas ne bil
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добри се , сум ги слушал ко бев помлад , сега тој саунд ми е малку тежок
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Arhangel - Simply The Best ..iskreno tesko mi e da poveruvam deka nekogas ke se pojavi bend kvaliteten kako Arhangel
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па затоа е и наградуван во два наврати за најдобар поет...
А од друга страна... поради неколку проблематични текстови за тоа време (песните “Исус“ и “Архангел“) човекот заработил и полициско досие и повремено бил повикуван на “информативни“ разговори...
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
e sega navistina me pogodivte u srce..Arhangel e ubedlivo najdobriot Makedonski bend sto nekogas postoel..Arhangel se Makedonskite Ekaterina Velika,a Risto Vrtev e Makedonskiot Neruda,Prever...Arhangel nemaat nadobra pesna...site se prikazna za sebe..no vo ovoj post,eve ja onaa sto mene me pogagja epten Dragi moj - Arhangel Zdravo, kako si? Tolku mi e milo sto te gledam. Poslednive denovi nesto me goni da razmisluvam Za seto vreme sto go potrosiv veruvajki vo sebe. Dali sega imam odgovor,dali sum sega poumen od site? Dragi,zar nesto mozevme da stvorime so nasite Dolgi jazici Nemam nikoj pokraj sebe,spijam sam,se uste ja pomnam Na taa meka koza spijat site moi cuvstva. O, jas znam deka se e zaludno taa nema da se vrati. Toa bese tolku odamna, taa nema da me sfati, dragi. Se sto bese potrebno, nie imavme: Polni srca kako polni revolveri. Baram iskra vo tvoite mrtvi oci. Dragi, prosti mi, samo sakav da te razbudam Se sto ljubev iscezna, prezreno od vremeto. Zar ke kazes deka postoev samo vo tvoite misli? Ti ke prodolzis da me gledas. Sega e dva na utro, a nie sme seuste zedni. Kazi, kade ponatamu vo ovoj zdodeven i zloben grad. Zar nemas volja da se boris? Jas vcera kupiv pistol, Mislam deka dojde vreme za konecen izbor, dragi! Se sto bese potrebno, nie imavme: Polni srca kako polni revolveri. Baram iskra vo tvoite mrtvi oci. Dragi, prostimi samo sakav da te razbudam Se sto ljubev iscezna, prezeno od vremeto. Zar ke kazes deka postoev samo vo tvojte misli? Ti ke prodolzis da me gledas Dragi! |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Превез
Нема да можеш никогаш
да бидеш моја потреба
и колку да ме мразиш
се ќе биде залудно...
Понекогаш љубовта е совршено циничен убиец
толку потребен лажен одговор..
Само за миг ќе погледнам
толпа луѓе обична
овде нема ништо
ништо што ми е потребно...
Во твојот свет без љубов
се ќе се престори во смрт
и се почесто
само тоа те радува...
Нема да можеш никогаш
да бидеш моја потреба
и колку да ме мразиш
се ќе биде залудно...
Не знам што е лага а што вистина...
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само мал вовед...
Македонска рок (алтернативна) група формирана 1989 година, во состав: фронтмен Ристо Вртев (вокал, гитара и автор на текстовите и музиката), Драган Гиновски (гитара), Дејан Аргировски - Ушко (бас) и Зоран Цветковски (тапани). По смртта на Ушко, го заменува Петар Јанков, а на првиот албум “Архангел“ учествува и Димитар Димовски (тапани).
Ристо Вртев претходно учествува во култната група Мизар, создава песни за нив (повеќе за тоа во темата Мизар)...
Некои го викаат “гуру на македонскиот рокенрол“...
Албуми: Архангел, Архангел 2, Heart Core и Небесна машина, како и еден албум во живо.
Па, повелете...
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |