IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 79>
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 12:28

...1913 година и перодот од 100 години .....

A,shto toa?збунетост
..znam deka britanija i portugalija imale dogovor na koristenje na territorijata na homg kong ( makao) na 99 god,
...i koga stasala godinata , bez mnogu gundjanje,..( osven ona , na 50 godini da si ja zadrzi nezavisnosta od peking vo ekonomijata)...im bea vrateni!изненадување
koj , vo taa famozna '13 godina so tebe nekoj potpishal neshto slichno?
 dali ti si imal svoja drzava togash?
..ili pak se fakjate na ona,
...ako nekogash  si napravi makedonecot nekakv" si drzava, deka vo istiot"moment( ili koga ke dostasa) ,

.........celata geografska teritorija narechena makdeonija, ...ke i ja vratat nejze!

kakva glupost?!изненадување

...na neroden petko,..ne samo kapa ,..tuku i odelo da mu skroish,..za koga ke porasne da mu "bide"...

sveshto !...navistina..изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 12:14
Originally posted by brza brza напиша:

Znachi teshko deka kje se izborime za Macedonia.
Gospod neka ni e napomosh.

...i ti pochna realen da stanuvash..изненадување

a za toa deka komshijata si ja krstil plantazata svoja so tvoeto ime,..збунетост

pa , neli be,...makedonija se prostirala na daleku pogolema povrshina od ovaa shto ja ima sega,.."izvornata" makedonija?

zoshto togash deka si ja krstila so tvoe ime?

koga toa togash bila teritorija koja opfakja mnogu povekje od toa shto ti imash ...

Да, тоа се историски факти кои не може да се порекнат. Но при сила нема правдина. Мислам дека ќе се сложиш со оваа констатација. А згора на се за нив е важна 1913 година и перодот од 100 години или поточно 2013 година и тие свесно го користат тој документ до максимум, а нашиве сегашни и предходни и верувај и идни политичари  во време од четири години што попрво да прават?....да мислат на себе и сопственото конто или на народот.
На народот малку УТРЕ..си имаат тие своја прогрма за работа. Народот им треба само во предизборни кампањи.Со завршување на изборите народот го ставаат во стелиризатор за да не се инфицира до наредните предизборија оти пак ќе им треба.
Но, сега и во стелиризаторите има инфицирани елементи кои во кампањата пред тоа се инфицирале и делуваат врз останатиот народ во стерилизаторот и електоратот се инфицира најмогу од оној вирус кој е и најмногу присутен и така станува збрка кај народот а политичарите и едни и други власт/опозиција мудро го користат моментот на раздорот и уште повеќе инфекции и кртови пуштаат меѓу него. Па затоа ни се случува ова кое ни се случува.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:53

...i ti pochna realen da stanuvash..изненадување

a za toa deka komshijata si ja krstil plantazata svoja so tvoeto ime,..збунетост

pa , neli be,...makedonija se prostirala na daleku pogolema povrshina od ovaa shto ja ima sega,.."izvornata" makedonija?

zoshto togash deka si ja krstila so tvoe ime?

koga toa togash bila teritorija koja opfakja mnogu povekje od toa shto ti imash ...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:49
Originally posted by anakin anakin напиша:

ocigledno kje ti objasnam

u momentot
koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime
stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot

toj moment bil

i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi

prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret

Kircheto beshe za sozjivot so ovie vnatre- albancite. Dodeka Brancheto go skroi toa da se sedne na megjata i so juzjniot komshija da se muabeti kako da se vikame, tochno e deka Kircheto ne reagirashe na toa. No, po interesno e zoshto komshijata od jug reagirashe na imeto, misllam deka i samite znaete. Za onie koi ne znaat kolku da znaat............,,komshijata imal farma ili plantazja koja si ja krstil so nasheto ime i sega misli deka vo 1913 godina decata begalci kje mu ja zemat zatoa shto toj imot e nivni a tie se isto kako nas makedonci.
Zatoa komshijata od jug reagirashe blegovremeno i Brancheto sedna na megjata so nego za da se dogovorat vremeno kako da se vikame i reshija FYROM....ama toa na nashki kazjano mi nalikuva kako FAJRON- dodushe ovoj e turski zbor vo upotreba na nshiot jazik ama sepak e fajron. A fajron znaete i sami .......... zavrshena rabota ili izgasnato svetlo i oznachen kraj da ne recham deka rabotata e vekje stavena Ad Akta.

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:22
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:41
se diskutira be so hinilista???
abe anakine ti se cudam na pametov

ona mi e posledno so go napraviv смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:40
hehизненадување,..barem ne mesham ...babi i zabi...ili maslo i voda,...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:37
gi prevrtuvas tezite
no nema gajle
takov si ti po priroda
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:35
...sepak,...nikoj ne i se smee poradi toa shto nekoj ja zae****,. a i si nemal bash nekoj izbor , kolku shto pamtama,....

samo,smeata shto deneska obilato ja dobiva vo svetot e od....druga prichina...i toa od sosema seriozni raboti koishto tuka se sfakjaat kako da se ...za majtapenje...

...za toa e smehot ...

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:22
ocigledno kje ti objasnam

u momentot
koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime
stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot

toj moment bil

i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi

prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret

Изменето од anakin - 31.Октомври.2010 во 11:24

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU

sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje

kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta

ete, pak si vo pravo!да

a, po chija zasluga e za...potsmev i ja potcenuvaat?

kolku shto znam ,..pred pet-desetina godini i ne beshe bash...smeshna tolku?изненадување

inache,..kircho odamna ti otishol , i ne gledam zoshto toj bi bil kriv za nejzinata ,.."smeshna pojava" !збунетост

Изменето од brza - 31.Октомври.2010 во 11:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:17
no toa so sme sega za potsmev ni go napravi KIRCE

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:19

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:15
oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU

sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje

kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:06
..oti de, be?изненадување...bash ubavo ke bide i ona tamu...da bide!да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:05
makedonija vo NATO????

nikad, pa ni tad да

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,798 секунди.