![]() |
|
МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 79> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...1913 година и перодот од 100 години ..... A,shto toa?![]() ![]() dali ti si imal svoja drzava togash?
..ili pak se fakjate na ona,
...ako nekogash si napravi makedonecot nekakv" si drzava, deka vo istiot"moment( ili koga ke dostasa) ,
.........celata geografska teritorija narechena makdeonija, ...ke i ja vratat nejze!
kakva glupost?!
![]() ...na neroden petko,..ne samo kapa ,..tuku i odelo da mu skroish,..za koga ke porasne da mu "bide"...
sveshto !...navistina..
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Да, тоа се историски факти кои не може да се порекнат. Но при сила нема правдина. Мислам дека ќе се сложиш со оваа констатација. А згора на се за нив е важна 1913 година и перодот од 100 години или поточно 2013 година и тие свесно го користат тој документ до максимум, а нашиве сегашни и предходни и верувај и идни политичари во време од четири години што попрво да прават?....да мислат на себе и сопственото конто или на народот. На народот малку УТРЕ..си имаат тие своја прогрма за работа. Народот им треба само во предизборни кампањи.Со завршување на изборите народот го ставаат во стелиризатор за да не се инфицира до наредните предизборија оти пак ќе им треба. Но, сега и во стелиризаторите има инфицирани елементи кои во кампањата пред тоа се инфицирале и делуваат врз останатиот народ во стерилизаторот и електоратот се инфицира најмогу од оној вирус кој е и најмногу присутен и така станува збрка кај народот а политичарите и едни и други власт/опозиција мудро го користат моментот на раздорот и уште повеќе инфекции и кртови пуштаат меѓу него. Па затоа ни се случува ова кое ни се случува. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Znachi teshko deka kje se izborime za Macedonia.
Gospod neka ni e napomosh. ...i ti pochna realen da stanuvash.. ![]() a za toa deka komshijata si ja krstil plantazata svoja so tvoeto ime,..
![]() pa , neli be,...makedonija se prostirala na daleku pogolema povrshina od ovaa shto ja ima sega,.."izvornata" makedonija?
zoshto togash deka si ja krstila so tvoe ime?
koga toa togash bila teritorija koja opfakja mnogu povekje od toa shto ti imash ...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Kircheto beshe za sozjivot so ovie vnatre- albancite. Dodeka Brancheto go skroi toa da se sedne na megjata i so juzjniot komshija da se muabeti kako da se vikame, tochno e deka Kircheto ne reagirashe na toa. No, po interesno e zoshto komshijata od jug reagirashe na imeto, misllam deka i samite znaete. Za onie koi ne znaat kolku da znaat............,,komshijata imal farma ili plantazja koja si ja krstil so nasheto ime i sega misli deka vo 1913 godina decata begalci kje mu ja zemat zatoa shto toj imot e nivni a tie se isto kako nas makedonci. Zatoa komshijata od jug reagirashe blegovremeno i Brancheto sedna na megjata so nego za da se dogovorat vremeno kako da se vikame i reshija FYROM....ama toa na nashki kazjano mi nalikuva kako FAJRON- dodushe ovoj e turski zbor vo upotreba na nshiot jazik ama sepak e fajron. A fajron znaete i sami .......... zavrshena rabota ili izgasnato svetlo i oznachen kraj da ne recham deka rabotata e vekje stavena Ad Akta. Znachi teshko deka kje se izborime za Macedonia. Gospod neka ni e napomosh. Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:22 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
se diskutira be so hinilista???
abe anakine ti se cudam na pametov ona mi e posledno so go napraviv ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
heh
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
gi prevrtuvas tezite
no nema gajle takov si ti po priroda |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
...sepak,...nikoj ne i se smee poradi toa shto nekoj ja zae****,. a i si nemal bash nekoj izbor , kolku shto pamtama,....
samo,smeata shto deneska obilato ja dobiva vo svetot e od....druga prichina...i toa od sosema seriozni raboti koishto tuka se sfakjaat kako da se ...za majtapenje...
...za toa e smehot ... Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:20 |
|
![]() |
|
![]() |
|
ocigledno kje ti objasnam
u momentot koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot toj moment bil i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret Изменето од anakin - 31.Октомври.2010 во 11:24 |
|
|
|
![]() |
|
![]() a, po chija zasluga e za...potsmev i ja potcenuvaat?
kolku shto znam ,..pred pet-desetina godini i ne beshe bash...smeshna tolku?
![]() inache,..kircho odamna ti otishol , i ne gledam zoshto toj bi bil kriv za nejzinata ,.."smeshna pojava" ! ![]() Изменето од brza - 31.Октомври.2010 во 11:20 |
|
![]() |
|
![]() |
|
no toa so sme sega za potsmev ni go napravi KIRCE
Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:19 |
|
|
|
![]() |
|
oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta |
|
|
|
![]() |
|
..oti de, be?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
makedonija vo NATO????
nikad, pa ni tad ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 79> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |