IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Еден сведок дека Мехамед е пророк
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Еден сведок дека Мехамед е пророк

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 00:53
Hhahahaha marsovec pa tie be ne bile rodeni koga muhamed ziveel .... ccccc
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 17:39
Originally posted by El Emin El Emin напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

EDEN SVEDOK DEKA MUHAMED E PROROK NE NAVEDOVTE

Dobro be ti normalen li si kakof svedok sakas da ti dademe a???? daija ti dade 20 svedoci zar sakas na sekoja strana da gi stavame postovite ???? eve sega ce ti gi nabrojam iminjata nivni

Гете,Ламартин,Лав Николаевич Толстој,Волтер,
Наполеон Бонапарта,Принцот Ото фон Бизмарк,Махатма ГандиЈ. Лал Нехру,Томас Арнолд,Едвард Гибон,Симон Оклеј и Едвард Гибон,Џон Девенпорт,Мајкл Х.Харт,Абдулах ибн Селам,Мартин Лингс,Мејџор А. Г. Леонард,Хјустон Смит

mozes da citas zosto svedocat na istava tema na str 5

Zar nema nikogas da prestanes da go postavuvas istovo prasanje??? zar uste ne go svati odgovorot??? ili...

Onoj koj ima svetlina i otvoreni race,dokazite gi gleda.
SLEPEC,I NA PRAV PAT SE SOPINA.
Кон врв
El Emin Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2008
Поени: 60
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 16:28
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Dobro be ti normalen li si kakof svedok sakas da ti dademe a???? daija ti dade 20 svedoci zar sakas na sekoja strana da gi stavame postovite ???? eve sega ce ti gi nabrojam iminjata nivni

Гете,Ламартин,Лав Николаевич Толстој,Волтер,
Наполеон Бонапарта,Принцот Ото фон Бизмарк,Махатма ГандиЈ. Лал Нехру,Томас Арнолд,Едвард Гибон,Симон Оклеј и Едвард Гибон,Џон Девенпорт,Мајкл Х.Харт,Абдулах ибн Селам,Мартин Лингс,Мејџор А. Г. Леонард,Хјустон Смит

mozes da citas zosto svedocat na istava tema na str 5

Zar nema nikogas da prestanes da go postavuvas istovo prasanje??? zar uste ne go svati odgovorot??? ili...

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:52
Sto ima vrska.Zarem ne zboruva povtorno za dva razliciti entiteti.Zarem ne kazuva deka Bog e drugo ?

Veli go pustil sinot. A sin Bozji e sekoj koj e prosvetlen ! Ajde reci deka ne e taka.
Nam ne treba da ni kazuvate deka Isus bil prosvetlen i deka e praten od Boga. No deka e Bog,,,, toa ne sto ne go pisuva nikade,tuku sprotivno od toa pisuva na sekade.

Eve eden APSURD koj stotuku go vidov.
Dokaz kako biblijata se menuva.Koga ovoj citat "Bog nikoj nikogas ne go videl" pocna da se istaknuva za lagata deka Isus e Bog,vo makedonskata biblija eve sto se dodade:

"Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот СинБог, Кој е во прегратката на Таткото, Тој Го објави.”

SinBog ! SAMI SE LAZETE !

Na Hrvatski:

Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u narucju Ocevom, On Ga javi.

Da se zboruva li uste ?! Do koga ke si menuvate i ke si dodavate jas neznam.

Do koga od Boga ke pravite svoj sin ? Do koga sami ke se lazete !

Uste Jovan 5:37:

37 И Таткото, Кој Ме прати, Самиот сведочи за Мене. Вие ни го чувте некогаш Неговиот глас, ниту го видовте Неговото лице,

Hrvatski:

I Otac koji me posla sam svedoci za mene. Ni glas Njegov kad custe ni lice Njegovo videste.

Dodeka Isus im zboruval i go slusale i go gledale.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:41

Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

abe sedi ne se brukaj kaj procena so 3 postovi koj som i kakof sum a od kaj tebe gledame se sto si napisal si gresil ha

Neznam zosto voopsto mu repliciras. Toj e praten so taa namera,da provocira. Ako padnes na negova provokacija,znaci si izgubil.
Ostaj go,negovite postovi i karakter i ponasanje se stram samo za nego.

Sekoe dobro.

Navistina e taka brate,ce go pocituvam tvojot sovet.

Allah da te nagrade brate.

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Vikentij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vikentij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:34

Pa znaci deka isus lazel ili....??
rekol deka "Bog nikoj nikogas ne go videl,"Vie ni glasot negov ne ste go cule."

kako ce go objasnis ova???

Aj koga citirate nesto sto rekol Hristos citirajte kompletno, a ne izvadoci, koi dobivaat poinakvo znacenje. Aj vidi podobro sto veli posle toa "Bog nikoj nikogas ne go videl..."? veli "Sinot svoj Edinoroden Toj vi go objavi." -sto znaci deka Bog preku Sinot ni se objavi onolku kolku sto nie mozeme da go spoznaeme (svatime) so nasiot ogranicen um, dodeka vo potpolnost onakov kakov sto navistina e (vo celata Negova slava) nikoj ne go videl. Zatoa ke ve zamolam da ne gi vadite zborovite od konteks i da ja isprevrtuvate smislata
So krstot pobeduvam!
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 13:36
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

abe sedi ne se brukaj kaj procena so 3 postovi koj som i kakof sum a od kaj tebe gledame se sto si napisal si gresil ha

Neznam zosto voopsto mu repliciras. Toj e praten so taa namera,da provocira. Ako padnes na negova provokacija,znaci si izgubil.

Sekoe dobro.

Navistina e taka brate,ce go pocituvam tvojot sovet.

Allah da te nagrade brate.

Изменето од El Emin - 11.Јуни.2008 во 13:36
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 13:33

Sekoe dobro.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 12:05

Изменето од El Emin - 11.Јуни.2008 во 12:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 01:16

ne bi ti trebel toj odnos najneprimeren si na forumof a i za glupi postovi i temi ti nema RAMEN

ZAJAKOT NA MAGARETO MU SE POTSMEVAL MNOGU GOLEMI USI IMAS

a na prasanjeto vece ti e odgovoreno 100 pati i ne bi trebalo use istoto da go pisuvas mozes da go najdes odgovorot vo tekstovite sto ti gi pusti DAIJA

Ne e tocno daia osim neguvanje na kult na lcinost i negovo vozvisuvanje nisto drugo ne napisa a za tebe da ne zboruvame posto ti otkako si naucil da pisuvas nisto pametno ne si napisal se vide od postovite kolku ja poznavas svojata vera a kamo li da diskutiras za nesto za nea .....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 00:34
ne bi ti trebel toj odnos najneprimeren si na forumof a i za glupi postovi i temi ti nema RAMEN

ZAJAKOT NA MAGARETO MU SE POTSMEVAL MNOGU GOLEMI USI IMAS

a na prasanjeto vece ti e odgovoreno 100 pati i ne bi trebalo use istoto da go pisuvas mozes da go najdes odgovorot vo tekstovite sto ti gi pusti DAIJA

Изменето од El Emin - 11.Јуни.2008 во 00:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 00:15
marsovec a i ti el emin pa do koga ce se glupiarate bre .... pa ne udavivte so vasite glupi postovi hahahahahaa vie koi vrska nemate od vasata religija osobeno ti marsovec .... plus toa koga ste tolku pametni ajde be sto ne mi odgvorite na prasanjeto za eden dokaz deka ima nesto bozanstveno vo vasiot muhamed.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 00:01

Hehe... Allah neka mu se smiluva.

Tolku moze da razbere,tolku mu e dadeno.
Koj mu zameri na vakov covek toj e i pobolen od nego.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 22:55

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,844 секунди.