IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 15:23
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Извадокот е од Сура ел Ахзаб бр.50....
Ме вчудоневиди...А јас...само сакав да ја исправа вчерашната грешкацрвенеењетага што сум научила Хадис наместо ајет

И ти ме вчудоневидуваш,погледни го подобро ајетот,не тие целосен,а завршницата е твој слободен превод.

Преводот е на Хасан Џило, Скопје 2004
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:59

Но вам се ви е навреда, буквално се....Или можеби, овој подфорум Вероисповед е резервиран за муслимани а останатите сме само падобранци, несакани минувачи?изненадувањеМожно ли е и за ова да сум во право?

Немој да се изненадуваш воопшто,само биди трпелива,Иншаллах многу набрзо ќе го имате целиот терен ваш,ќе можете да си пишувате што сакате и како сакате, а никој од нас нема да ви реагира на тоа.Држи ми го зборов.

Каде е проблемот? Не ти се допаѓа ајетот или моето присуство?
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:55

Но вам се ви е навреда, буквално се....Или можеби, овој подфорум Вероисповед е резервиран за муслимани а останатите сме само падобранци, несакани минувачи?изненадувањеМожно ли е и за ова да сум во право?

Немој да се изненадуваш воопшто,само биди трпелива,Иншаллах многу набрзо ќе го имате целиот терен ваш,ќе можете да си пишувате што сакате и како сакате, а никој од нас нема да ви реагира на тоа.Држи ми го зборов.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:53

Ме вчудоневиди...А јас...само сакав да ја исправа вчерашната грешкацрвенеењетага што сум научила Хадис наместо ајет

И ти ме вчудоневидуваш,погледни го подобро ајетот,не тие целосен,а завршницата е твој слободен превод.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:52
Но вам се ви е навреда, буквално се....
Или можеби, овој подфорум Вероисповед е резервиран за муслимани а останатите сме само падобранци, несакани минувачи?
изненадувањеМожно ли е и за ова да сум во право?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:47

Omer, ти не го знаеш к*ранот, штом мислиш дека е ова фантазија.тагаМе изненадуваш.

Не го знам напамет целиот.А кога веќе се обиде,добро е да кажеш од каде тие цитатот,од која сура.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:45
Omer, ти не го знаеш к*ранот, штом мислиш дека е ова фантазија.тагаМе изненадуваш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:43

Од к*ранот, посебно го научив наизуст овој стихголема%20насмевка“О, пејгамберу! Ние ти ги дозволивме жените на кои им ги даде нивните венчални подароци, ти ги дозволивме и слугинките кои ги поседуваш, ти дозволивме да се ожениш со ќерките на твојот миџо и ќерките на твоите тези по бабо, ќерките на твојот дајџо и ќерките на тцвојата ала кои се иселија со тебе. Ти ја дозволивме и жената верничка која самата ќе ти се понуди без мехр доколку посакаш да ја венчаш. Тоа важи за тебе а не за другите....“љубов

Мислам дека претеруваш во твоите фантазии,заслепена од омразата која на моменти не ти дава реално да погледнеш и да прозбориш.Мариа-магдалена,голем грев е да измислуваш нешто што во к*р,анот го нема,голем грев е пред Бога оваа невистина која ја пласира.Плаши се од Бога мариа-магдалена и на време покај се и исправи ја погорнава грешка.Бог те гледа и тебе и мене,и ги знае нашите намери сестро.

Изменето од Omer El Faruk - 26.Април.2008 во 14:43
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:38
бакнежбакнежбакнеж
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 14:37
Од к*ранот, посебно го научив наизуст овој стихголема%20насмевка
“О, пејгамберу! Ние ти ги дозволивме жените на кои им ги даде нивните венчални подароци, ти ги дозволивме и слугинките кои ги поседуваш, ти дозволивме да се ожениш со ќерките на твојот миџо и ќерките на твоите тези по бабо, ќерките на твојот дајџо и ќерките на тцвојата ала кои се иселија со тебе. Ти ја дозволивме и жената верничка која самата ќе ти се понуди без мехр доколку посакаш да ја венчаш. Тоа важи за тебе а не за другите....“
љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 09:40

Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Знаете дека и сурето за Лејле тул Кадр неможам баш да го научам како што треба точно :) го оставам на пола мислејќи дека е завршено, а уствари има уште . . . некаде го оставам кај . . тенезелул мелаикету веруху .. :)

Ќе издржиш уште малце и ете го крајот.Па ние муслиманите сме издржливи луѓе,зарем не?

Судејќи по реакциите на мист никако не би се согласила со тоа, напротив, ама мислењето ќе си го задржам за себехи,%20хи... ама ај нека ви биде, мислете си така, секое добро од мене.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:29
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Слушнете го ова

http://www.youtube.com/watch?v=4A4pFWJXQ68&feature=related

е ова рецитирње мене НАЈМНОГУ МИ СЕ ДОПАЃА :)

Navistina mnogu ubavo recitiranje, ne mozes da ostanes ramnodushen na ova recitirane mnogu ubavo
Allah da te nagradi brat
Selam   
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:15
Слушнете го ова

http://www.youtube.com/watch?v=4A4pFWJXQ68&feature=related

е ова рецитирње мене НАЈМНОГУ МИ СЕ ДОПАЃА :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.