|
ЛУТ НА БОГ |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tochno, Bog nema nikogash da bide samo onoa sto pishuvaat smrtnicite za Nego. Toj sekogash kje bide i neshto drugo. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog e sosem nesto drugo od toa sto ni e prestaveno od onie sto mislat deka znaat i pisuvaat za nego...i tie sto zarabotuvaat od nego.
Изменето од zbunet - 03.Јуни.2009 во 17:51 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се случувале и тешки, и трагични и искушителни моменти во животот, и како кај секое нормално човечко суштество и кај мене се јавиле чувства на гнев, лутина, онеправданост, очај....
Во такви моменти секогаш се присеќавам дека Бог не дозволува да бидеме во искушение повеќе од нашата сила, секому му дава онолку товар колку што можат да поднесат неговите плеќи. Самите зборови ми помагаат да ја пронајдам силата и храброста во себе, да се почувствувам посилна од искушението, тагата, гневот... И полесно да го најдам излезот, за да можам да истрпам... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se podrazbira deka se raboti za podolgo vremensko rastojanie t.e. so zacetokot na sizofrenata institucija narecena " inkvizicija " pod zakrila na crkvata sostavena od homoseksualci - mentalno poremeteni licnosti so mantii zloupotrebuvajki go imeto na gospod na sekoj cekor steknuvajki ja reputacijata na "Gestapo ". Onie koi vremenski bile mnogu poblisku do izvornata religija i so samoto toa bi trebalo da bidat povozviseni od segasnite bozji prestavnici. Istorijata na religijata e mnogu cesto zacineta so kolateralna steta za da ne predizvika somnez vo samite nejzini motivi prekriena so prozirna retorika i nepovrzani bladanja vo toa vreme koi po nekoj premolcan dogovor ne bi trebalo da gi spomnuvame. Kolku cesto religioznite prestavnici se obvineti za pedofilija ukazuva na nesposobnost za procenka na teoloskite institucii i nivnata neukost. Stalin ne e bozji prestavnik, bil ludak na vlast kako i mnogumina sto gi imame sega niz planetava, kako i mrsulavo sefce od planina koe se izivuva vrz vrabotenite vo edna samoposluga i koe ne bi bilo nisto podobro od Stalin dokolku bi ja imalo taa sansa. |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не смееме да му бидиме лути нему, замислете ако Тој беше лут на секој наш грев и толку многу да се разгневуваша кој знаеше што би можело да се случи...
Што и да допушти Бог да ти се случи не гневи се на Него, туку моли Го да се сврти се од добрата страна. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne .... ne sum mu ljut ama kje mu kazam deka ne e fer
|
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми заличи многу реторички ова твоево прашање Збунет.Но мора да за воља на вистината да искоментирам за бројката.
Не знам од каде ја избаци бројката од половина милион жени запалени на клада!Ако таа бројка е точна тогаш би требали да има демографска катастрофа во европа. Реалната бројка изнесува не повеќе од 40.000 и тоа од поголем времески интервал.И не биле сите жени што биле ставани на клада.А од каде го знам ова?!Па инквизицијата би била ли инквизиција ако не си водела своја документација?!Бројките може да ги најдеш во научна литература за инквизицијата. И најинтересниот момент е што најмногу жени на клада настрадале во протестантска германија и шведска. На History chanel на кабловска имаше документарка за некол луд пастор во северна Шведска кој стаил на клада 10% од населението во еден округ,зашто сите му биле сомничави.Кај и да се појавел тој пастор секаде никнувале вештерки!Таа фарса прекинала кога регионалните власти му ја забраниле "дејноста" на тој пастор откако виделе дека жителите на селата од страв од тоа ловецот на вештерки, престанале да искачаат од дома и да работат на полињата. Додека жртви на инквизицијата во римокатоличката Европа биле најмногу МАРАНОСИТЕ(покрстени евреи кои тајно ја исповедале јудејската вера). Инаку ако сакаме импозантни бројки на егзекутирани(на овој или оној начин)тогаш шампион дефинитивно е Сталин со сибирските логори и рудници.Таму гинеле,се замрзнувале,бивале убивано и слично 40.000 ДНЕВНО(!!)во периодот на најголеми чистки три-четири години пред втората светска војна. Важно вагоните со нови и нови робијаши стигале секојденво ,а СССР била голема земја со многу потенцијални робијаши. Изменето од ahmar1 - 03.Јуни.2009 во 11:29 |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ima razumno objasnuvanje za postoenje na inkvizicijata i palenje
na klada 500 000 zeni samo zatoa sto sakale da imaat odnosi obvineti od nivnite
impotentni mazi deka toa go pravat so gaolo ? I dodeka se pravea masakri vo
negovo ime, kade bese " Toj " vo toa vreme ?
Изменето од maria_magdalena - 03.Јуни.2009 во 11:45 |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Назад на тема!
Изменето од zidarski - 21.Март.2009 во 19:06 |
|
Do what is right, come what may...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
More ako prodolzi vaka bogami ke mu se nalutam..
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не сме сите полиглоти |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
SoulStealer
Група Регистриран: 20.Март.2009 Локација: Norway Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаха, слатко се изнасмеав...
|
|
Turning 360 degrees.. Coming soon :)
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само неписмен човек може да му се лути на Бог.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
SoulStealer
Група Регистриран: 20.Март.2009 Локација: Norway Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа ај да речам дека сум лут..
А зашто му сум лут?? Епа ајде.. Живев по НЕГОВИТЕ 10 заповеди, си терав како што на еден начин ми беше заповедано.. И што?? Иако немав некои големи очекувања од виша сила али ипак како да кажам.. Секој што не правеше како што правев јас живеел подобро од мене, без разлика дали од духовен или материјален аспект. Но не чедо, ти све што си правел добро ќе ти се врати во рајот, на небесата а ти пак имај "маченички" живот. Земи згреши една од 10те божји заповеди и ќе гориш во пеколот!!! Ама пак јас те сакам, сите ве сакам!! Не ми штима мене барем и затоа лутината поголема и поголема е. А што ме лути највеќе??? Што ретки се луѓето што го бараат секогаш бога, во добро и во зло... А не во стилот.. Ох господе помогними мака ми е..... Изменето од SoulStealer - 20.Март.2009 во 03:30 |
|
Turning 360 degrees.. Coming soon :)
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |