|
Ислам религија на Мухамед? |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | |||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bez Navredi Ako Ja Kazaf Vistinata Nemorat Odma Da Me Provocirash.
Ako si Ti pravilen Hristijanin(Pravoslaven) Kazi Koj ja Napishal Biblijata 2 Zaved?
Ama iskreno Ke mi Kazesh Bes Da Se Nervirash I Da Me Provocirash po Vtor Pat.
|
|||
Nothing Remains !!
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистината ја кажа сестро! |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ehlem ve sehlem brate!!!!
"Zarem se isti onie koi znaat i onie koi neznaa. Samo onie koi znaat pouka primaat." "Naucnicite se naslednici na Bozjite Pratenici!" |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Алејкумус-селам царе! Навистина мие мило кога ве гледам вас овдека,и одма да ти кажам дека моите постови не се ништо друго туку скромен прилог на веќе понудените ваши познавања по одредени прашања.Јас би рекол дека учам од сите вас. |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
\ A kulturno e ako za nesto ne znais,Da tresis Zeleni??,toa go pravis ti Laki!!??Samo tresis ,a nisto od Islamot ne znais,Ti ni od sopstvenata vera nemas poznavanje a ne od Islamot.. Zatoa ako vece sakas da naucis nesto treba da prasas,a ne da postavuvas prasanja i sam da si nosis Zaklucoci..Jasen sum!?? Изменето од Halid ibn Velid - 07.Март.2008 во 23:09 |
|||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Selam efendija, dobrenidojde brate nazad.. mnogu nedostigase na forumot, tvoite postovi se edni od najkonstruktivnite brat.. pa bujrum lave borise kako sto ti prilega.
hr. lucky- MACHT DEN MUND ZU!! |
|||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aaa ne noviot zavet e od rad'anjeto na isos pa navamu moze samo da se zeme kako prodolzuvanje na stariot i samiot isos kako so mec gi ima razdvoeno rabotite .ajde pozdrav pa se chitame podocna.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hr.lucky:дали сега според тебе мериво за неверодостојноста на Qur,anot е што тој се објавил 600 години после Библијата (Новиот Завет)?-Ако одиме по твојата логика на вреднување на Светите Книги зарем не е логично истото да го речеме и за Новиот Завет,т.е. дека тој е прераскажуван од Стариот Завет и дека како таков е неверодостоен? Види пријателе ова подоле нема ни да го коментирам зошто тие скроз утнато.Моја препорака би ти била прво добро да промислиш што ќе пишуваш,па после да напишеш.Вака навистина само непотребно се заморуваме.Ајде златен... А за научните докази во Qur,anot ќе дискутираме,пошто неколку време бев отсатен,не сум пролистал што се е пишувано во мое отсаство. |
|||
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lucky epten na tenok led gazish tuka... vnimavaj so zborovite!!!
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Shumadinche - epten nemash pojma shto pishuvash... izvini shto kje ti kazham vaka... aj prashaj si gi postarite tuka na forumov, neka ti objasnat prvo...
|
|||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
3 ne prepishuvan tuku preraskazuvan a ako jas go preraskazuvam k*ranot bi se trudel da gi svrtam muslimanite kon mene bidejc'i licno smetam deka se 600 godini ponazat vo vremeto isto tolku kolku shto se ponova religija.2 imashe i ima takvi temi kade e kolku sakash diskutirano i se diskutira i ushte ne vi e jasno deka k*ranot e religiska kniga a ne nauchna!tochno k*ranot e objavuvan vo period od 23 godini od koi eden period Muhamed bil pod kontrola na satanata i toa sto e naucheno togash napamet veruvam deka prodolzilo taka da se recitira zatoa shto vie izrichito tvrdite deka nikogash nishto ne e smeneto vo k*ranot i perfektno e se vo nego.
|
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Islamot e Religija od Allah. A Chitaj Go Ti "Ku ranot" I Ke Svatish Deka Allah Mu Gi Objavuval Ajetite na Muhamed Vo Pestera Preku Melekite. Muhamed.A.S i Melekite Se Desnata Raka Na Allah.D.S. I Taka Se Sozdal "Ku Ranot".
A Vo Vahsata Hristijanska Religija ne se Znae Nitu Koj Ja Pishuval Biblijata 1 Zaved Niti Biblijata 2 Zaved.
Za Biblijata 1 Zaved Imam Slushano Deka Ja Pishuvale Apostolite. Ama Za Biblijata 2 Zaved (Sho Veruvate Vie) Samo Eden Allah Znae Koj Ja Pishal.
Zakluchi Sho E PoJasno Iskazano. "Ku Ranot" Ili "Bibliite" ?
|
|||
Nothing Remains !!
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1.Забораваш дека иако Мухаммед а.с. бил неписмен тој бил Хафиз,т.е. го знаел Qur,anot напамет,затоа првото тврдење не ти држи вода,поготово ако знаеш дека Qur,anot е објавуван во период од 23 години,значи постепено не одеднаш,и плус на тоа секој објавен ајет бил запишуван од писарите на Мухаммед а.с.,кои ги имал многу,а да не зборуваме за тоа дека имало и многу Хафизи кои целиот Qur,an го знаеле напамет. 2. За научните работи кои современата наука ги потврдила,а кои се наоѓаат во Qur,anot можеме да дискутираме колку што сакаш,пошто очигледно е дека немаш иправно познавање по овие прашања. И: 3.Qur,anot покрај другото содржи и податоци за претходните пејгамбери и нивните народи,како и нивните Свети книги,што не значи дека во тој дел е препишуван од Еврејските и Христијанските Книги. Добро би било да наведеш кои се тие делови кои се препишани во него од Тевратот и Инџилот. П.С. Добро е за општ интерес да дебатираме со факти,а не со инает. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |