|
Демаркација на границата со Косово |
Внеси реплика | страница <1 34567 24> |
Автор | |||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da ne e veke docna za takvi presekuvanja?
Zoshto;
Македонија и Косово воспоставија дипломатски односи
Македонија и Косово доцна синоќа (17.10.2009) воспоставија дипломатски односи. Зедничко Коминике потпишаа министрите за надворешни работи Антонио Милошоски и Скендер Хисени. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Izgleda ne. Ako ne s eednite ili drugite togash toa e megjunarodnata zaednica. I najstrashno e ocigledno deka se odi i kon prekrshuvanje na procedurata pa greshkite gi isprava Ustaven sud na Makedonija. Уставниот ќе пресече за границата |
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали е можно Македонија да си донесе свој став без некакво мешање на надворешните влијание? Поради “косовскиот синдром“ Македонија е заложник во регионот, секој Српско - АЛбански спор Србија се обидува да ја вмеша Македонија во таа “игра“ само поради политичка бенефиција пред меѓународнит фактор заборавајки дека таа стратегија е прочитана како “селски буквар“ кај нас и надвор од Македонија. Ако Србија навистина и сака добро на Македонија, тогаш нека ги преиспита исто така односите со Бугарија, Хрватска кои исто така ја признаа Косовската држава а не секогаш дополнително да врши притисок само кон Македонија. Унгарија е исто така една од земјите која ја призанаа независноста на Македонија но ни со таа дополнително не ги заоштрува односите, и интересно како тоа србите во тие земји не коментираат за некаква си федерализација на тие земји сем кај нас во Македонија? Чудно но вистинито, секогаш сме жртви, дали од Албанска или Српска страна... |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е никаква глупост туку една реалност која ке се случеше независно кое време, денес или можеби утре... |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нејсе, очигледно се повлекуваат потези на шаховска табла, ние сме една фигура, да видиме до кај ќе одиграме во партијава....
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ова е најголемата глупост што се случила во последниве години
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I shto trebashe spored niv, sega nie da napravime? Da chekame do besvest dodeka oficijalno se reshi statusot na Kosovo? I shto ako nikogash ne se reshi? Dali toa znachi deka i NIE treba da tapkame vo mesto vo slednite 200 godini?
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како тоа И вие? Какви се овие заканувачки пораки?! |
|||
ss_derIvat_ss
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се донесуваат одлуки кој се против моја и вољата на таквите ко мене. Дали можеби и ние треба да федерализираме еден дел од државава за да почне да не почитуваат ? |
|||
|
|||
ss_derIvat_ss
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Србија ја оспорува Спогодбата, за Албанија историски чин
18.10.2009 15:06 Потпишувањето на договорот за границата помеѓу Македонија и Косово е бесмислено, бидејќи Скопје ќе мора да разговара со Белград на таа тема. Ова денеска го изјави државниот секретар во српското министерство за Косово, Оливер Ивановиќ. Тој е убеден дека врз потпишувањето на спогодбата за демаркација влијаеле странците, кои не земале в предвид дека ваквиот потег може дополнително да ги наруши кревките односи меѓу Србија и Македонија. „Мислам дека спогодбата е апсолутно беспредметна, со оглед на тоа што Македонија, порано или подоцна, ќе мора по тоа прашање да разговара со Србија“, вели Ивановиќ. Тој предупреди дека демаркацијата, или било какво потпишување на некаков официјален документ за границата може само да им наштети на односи на Македонија со Србија. dnevnik Изменето од ss_derIvat_ss - 18.Октомври.2009 во 15:48 |
|||
|
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас лично губам чувство дека оваа држава е моја и исто така се чувстувавам како да сум вишак. So sto si visok? Deka sekoj srbin gi ima pogolemite prava i od samiot Makedonec? |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A be nedaj bozhe da se dojde pak do nekoja slichna situacija, niedna strateshka pozicija ne spasuva nikogo togash. Mene najveke bi me zasegalo ako vo toj del zhiveat Makedonci, pa preku nok stanat "Kosovari". Pa ke ispadne ushte edna delba posle 1913. p.s. A ako nie gi fatime od Shara so tie 165m, a?
Изменето од Popi - 18.Октомври.2009 во 15:17 |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сакам да ја расипувам темата. Не заборавај дека многу има од мешан брак, тие ако следиш, па и во српските општини избраа Македонци за градоначалници, па и од ВМРО. Многумина од тие се декларираат Македонци, посебно последниве 7-8 години. Србоманите се пишуваат Македонци, независно што плачат по Србија. За почитта, нема да одговорам, не е тука темата, доволно ја расипав. |
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |