IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Крстоносци, масони, темплари...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Крстоносци, масони, темплари...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака Обратен редослед
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:29
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Abe ne bidi vise dosaden so tvojata teroija na zavera deka templarius i zidarski se eden covek kako moze da bideme onlajn dvaicata vo isto vreme razmisli malku so toa tikvata, vtoro turksata masonska loza e sostavena od muslimani pa spored toa e muslimanska. A toa sto plukas vrz Ataturk pokazuva kolku si ti musliman i kolku veruvas vo osnovnite postulati na civilizirano ziveenje na muslimanite ....

Lelele,ama si bil Tikvar!!!

Kako mozelo...isto vreme da bidat dvajkcata Online!!!!

Teska rabota li e toa!!

Eve daj go pasvordot..i jas od tuka...ke bidam online i so mojov Nick,a i so tvojot Odednas!!

lele.ti razmisli so taa tvoja Tikva!!

Teska rabota li e toa !!

otvaras Dva pati,forum i na edniot go pisuvas edniot nick na drugiot drugiot nick i gotovo!

lele,be masonu..EFTINI FINTI IMAS...MASONSKI FINTI..PODLI!!!

A ZA ATATURK,USTE EDNAS POTVRDUVAM....PROKLET MASON!!!

I NISTO POVECE!!!

I NE ME ZAMARAJ...AJ SETAJ!!!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Halid imash opomena od mene za tvoeto postojano komentiranje za chlenovite, nivno lichno navreduvanje, sporeduvanje na nikovi na razlichni lugje i shirenje nepotrebni muabeti i megjusebni tenzii.

Ok,nema problem...nema vise da komentiram za toa!!

USTE DA MJU REPLICIRAM NA OVOJ tEMPLAROV I GOTOVO!!

Изменето од Halid ibn Velid - 16.Јуни.2008 во 15:30
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:15
Halid imash opomena od mene za tvoeto postojano komentiranje za chlenovite, nivno lichno navreduvanje, sporeduvanje na nikovi na razlichni lugje i shirenje nepotrebni muabeti i megjusebni tenzii.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:12
Abe ne bidi vise dosaden so tvojata teroija na zavera deka templarius i zidarski se eden covek kako moze da bideme onlajn dvaicata vo isto vreme razmisli malku so toa tikvata, vtoro turksata masonska loza e sostavena od muslimani pa spored toa e muslimanska. A toa sto plukas vrz Ataturk pokazuva kolku si ti musliman i kolku veruvas vo osnovnite postulati na civilizirano ziveenje na muslimanite ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:08

Turska (muslimanska) loza IStorijat ovdeka

Prvo ne razbiram...vtoro,zosto ako e taa nekoja si Turska Loza ja Ispoistuvas so Islamot!?

Zosto si stavil vo zagrada Muslimanska??

smeska si ogromna!

Zarem za Ataturkot mi kazuvas,deka on bil Mason!?

pa za nego znam be ne treba da mi kazes...nikogas i ne bil on Musliman..sekogas si bil Cafirski Spion!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:03
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

E,sega Slobodni zidaru..da te prasam...KOJ OD VAS GO VIDEL MAJSTOROT!>????

Kako toa odat Rangovite,ili stepeni kako gi vikate!!??

Dali nekoj go videl MAJSTOROT.??

KE MI ODGOVORI NEKOJ NA OVA A ??

ZIDARSKI,TEMPLARISUS....KAKO MILUVAS DA TI SE OBRACAM SO DVATA NICKA ILI SO EDNIOT??

Изменето од Halid ibn Velid - 16.Јуни.2008 во 15:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 15:03
Turska (muslimanska) loza IStorijat ovdeka

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:42
Originally posted by deshad deshad напиша:

ЕПА УБАВО ТИ ВЕЛИ ЧОВЕКОТ ДЕКА ХИТЛЕР УБИВАЛ МАСОНИ.
ЗИДАРСКИ МИСЛЕЛ НА ЕВРЕИТЕ.

П.С. ЗАМИСЛИ ГО ХАЛИДЕ СО ЗАПРЕГНАТА ДЕСНА РАКА И ЛЕВА НОГА И СО ВРЗАНИ ОЧИ.

AMA VERUVAJ DEKA hITLER BIL NAJGOLEMIOT MASON..I AJ ZIDARSKI NEKA DOKAZE DEKA NE E !!

GAFIRSKA POLITIKA...ILI GRESKA...MASONSKA POLITIKA!!!
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:41
ЕПА УБАВО ТИ ВЕЛИ ЧОВЕКОТ ДЕКА ХИТЛЕР УБИВАЛ МАСОНИ.
ЗИДАРСКИ МИСЛЕЛ НА ЕВРЕИТЕ.

П.С. ЗАМИСЛИ ГО ХАЛИДЕ СО ЗАПРЕГНАТА ДЕСНА РАКА И ЛЕВА НОГА И СО ВРЗАНИ ОЧИ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:40

Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

http://www.galaksija.com/

Slikata si ja simnal od ovoj sajt koj e poznat po toa sto non stop zboruva za teoriji za zavera a toj prijatel sto si go prasal e izmislen opsto prifateno e toa deka sekoj masonite gi prasuva toa prasanje ....

PPS: Opsto poznato e deka Masonite nikoj (pameten) za nisto ne gi ni prasuva... oti znae deka nema da mu go kazat ona sto go mislat.Sigurno ke izlazat.

I toj "biser" e od toj forum. I pogorniot text ke go sretnes mozebi nekade. Samo da znaes deka mozete da gi lazete i da im gi mackate ocite na ovie Hristijanive.

Vidi marsovec masonite se tajna organizacija koja vladeela i ce vladee so svetot, na eden edinstven nacin a toa e gradejci zatoa i se narekuvaat masoni ili slobodni zidari znaci GRADAT ja unapreduvaat coveckata civilizacija vo koja i vie ziveete, dodeka vie si ja imate al kaeda i slicni teroristicki organizacii koi RAZURNUVAAT i na nieden nacin ne doprinesuvaat na civilizacijata.......znam deka si ljubomoren i bi sakal da si mason no jas ne mozam da ti pomognam, no mozes da pobaras nekoj sigurno ce ti pomogne ...... so sreca

lAZI GI TOA SO OVIE RABOTI NA HRISTIJANITE!!

I SAMIOT SEBESI LAZISE...MASONITE GRADELE..

O,TI ISPRAN MOZOKU...MASONITE UNISTUVAAT A NE GRADAT!

A ZA TOA MUSLIMAN DA BIDE MASON..XEXEXE...NE MOZE TOA...NE MOZE OD EDNA STRANA DA BIES MUSLIMAN,A OD DRUGA STRANA DA BIDES ANTI MUSLIMAN!!

M,ASONITE TOA IM E CELTA!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:40
Slikata e izvadena od sajt koj se zanimava so teoriji na zaveri vo koi vie tolku mnogu veruvate i kako takva nema nikakvo znacenje posto toa e samo edna obicna konstrukcija inaku ako ti i malku od opsta kultura gi znaes masonskite simboli togas i ce go znaes nivnoto znacenje - pentagramot ne e samo zvezda na david toj e i pentagram, ti velam pak toj e pentagram a ti razmisli sto se oznacuva pentagramot ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:36
E,sega Slobodni zidaru..da te prasam...KOJ OD VAS GO VIDEL MAJSTOROT!>????

Kako toa odat Rangovite,ili stepeni kako gi vikate!!??

Dali nekoj go videl MAJSTOROT.??

P.S.Hitler ubival Masoni a ??

pa ne e malku ova smesno??

Hitler samiot bil Mason..ili za ova ne si znael a ??

nemoj sega da kazis deka ne bil Mason!?

A,zosto tamu na slikata stojat toa Pentagramite?

ako masonstvoto nema vrsjka so Judejskite Lozi!?

i vtoro,ne odgovori za onaa slikana...Kako se custvuvas...ili uste ne si go Izvrsil toj Ritual?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 08:20
Темплариус - не навлегувај во непотребни расправии...

Свемирски... На истиов овој форум имам до сега во 4 или 5 теми на долго и на широко пишувано за масонството.
Твојот текст е толку голема бесмислица, што не знам од каде да почнам и дали има смисла да давам одговор така како што е напишан. Затоа - те молам - фокусирај го малку постот, преку пократки прашања (т.е. кај тебе нема прашања, ти само правиш изводи, без да имаш основни познавања), и ќе ти одговорам се што те интересира...
Само некои детаљи набрзина ќе ти ги одговорам тука.
Прво - во масонството нема Еврејски Ложи. Изразот Јудео-Масонство е измислен од фашистите и најмногу користен од Генерал Франко (тој, заедно со Хитлер биле едни од најмасовните убијци на масоните за време на втората светска војна - само во Шшанија се убиени 80.000 луѓе под обвинение дека се масони или дека имаат роднинска врска со масон). Кога би имал најосновни познавања за масонството (кои патем, може да се стекнат во секоја подобро снабдена библиотека), би знаел дека изразот Јудео-Масонство е како да кажеш - Грчки Ислам... нема логика.
Второ - не е точно дека постхумно се додаваат членови. Тоа не е можно, затоа што членството е јасно евидентирано, и многу добро се знае кој кога влегол, кога која степен ја земал и кога бил присутен во која ложа. Работата е што додека е човек жив, никој од братството нема право на надворешен човек да каже дали соодветниот човек е член или не. По смртта, документите стануваат јавни и затоа обично, за повеќето луѓе (во минатото) се дознавало по нивната смрт.
Проблемот ти е што си прочитал две три работи на интернет и си зборувал со еден двајца кои сметаат дека многу добро го познаваат масонството (а никогаш во животот не стапнале во ложа), тоа мислење некако се вклопува во твоите идеи за животот и работите, и си решил дека е така... не е сериозно така да се дискутира - информирај се, научи нешто, зборувај со сериозни луѓе, па потоа вади изводи...
Прашај се што те интересира, колку што знам ќе ти одговорам, за тоа што не знам, ќе се обидам да те упатам да прашаш некој кој знае...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:45
Originally posted by deshad deshad напиша:

Uste li ce tropas glubosti be.
Cela Makedonija ti se smee.

Koga cela Makedonija ce bide muslimanska togas mozebi toa gore sto go napisa i ce ima nekoja smisla, no bidejci ne e togas ti izlagas smesen so ovie tvoi prostacki komentari so koi si go hranis svoeto ego uzivajci da se cuvstvuvas superioren a vsunost vo dusa si malo gluvce koe nema tri cisti od vera i od zivot...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.