|
Јаничари |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не ја тривијализираме работава. Тука оние кутри со бугарски пасош се најнискиот облик на јаничарство. Пред нив се:
- НВО војниците, кои работат на уништување на националното ткиво, на семејството, прават политичка агитација,... - партиските војничиња, ... нема потреба од опис - крим-политичарите(фамилијата, Б Ц, .....), најтежок облик на јаничарство - Интелектуалците: професори, асистенти, новинари,... за мизерни парички си го проституираат мозочето - Сите прости луѓе кои пак ќе трошат пари во Грција, кои ќе ги обожаваат Шиптарите како дар од бога, кои пак ќе гласаат за оние кои само уништуваа 15 години - незаинтересираните, стадото овци. Ги ставам тука зошто со не заземање на страна исто како да се подржува злото. За да владее злото, добрите луѓе не треба да прават ништо. Ако се одземат сите овие од вкупниот број на жители, се прашувам колкумина ќе останеме. 10-20%? И заборавив да ги поздравам оние кои се препознаа себе си или некој од најблиските во горните редови. Изменето од sensei - 20.Јануари.2008 во 16:08 |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I NE GO GLEDAM JAS TOA KAKO PRODAVANJE PATRIOTIZAM,
------------------------------------------------------------------------------------------- E tie toa taka go gledaat...a pusta moja inaetliva disha ne popushta (shto da ne im priznam deka nemam pari...ni pred besilka).Iskreno ne mozam da zboruvam hipoteticki... ne znam kako ke se odnesuvam koga bi bila na nivno mesto. Sega za sega sum bez pasosh... a so dusha... |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А АКО ТЕ ПРЕЛАГА, ПА И БЕЗ ПАРИ ТИ ЈА ДОБИЕ? |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za nisto na ovaj svet!! Mnogu stvari mozat za pari da se kupat... NO dusata ne e na raprodazba (barem kaj mene) !!!!
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човек може се да продаде, гол пиштол да се стори, ама ако си ја зачува душата ќе се чувствува како да го има сето богатство на светот, и обратно.
|
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема шанси
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa dovolno za da sa prehranam a toa e 200e
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS IMAM PRILIKA I MOZNOST NA MNOGU LESEN NACIN DA IZVADAM BUGARSKI PASOS, IMAM NEKOE PODALECNO BUGARSKO POTEKLO.
NE IZVADIV I NEMA DA VADAM. I NE GO GLEDAM JAS TOA KAKO PRODAVANJE PATRIOTIZAM, TUKU JAS TAKA CUVSTVUVAM. STO BI REKOL SENSEI, MALA E TAA CENA ZA MOJATA DUSA.
VO OVAJ SLUCAJ SO PASOSITE E TAKA, NO NE SE VO PRAVO TIE STO KE RECAT, MOJATE DUSA NEMA CENA! SEKOJA DUSA IMA CENA. I MOJATA IMA!
SAMO POGOLEMA!
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
---------------------------------------------------------------------------- Ima tuka i nekoi koi ne si izvadile---prodolzile ni makedonski pasosh oti ne stasuvaat pari za site nametnati promeni....te licni karti...te vozacki dozvoli... A okolu bugarskite pasoshi ...poznavam mnogu koj gi izvadija i so gordost gi koristea...omilena fraza ime -Sedi si doma...prodavaj patriotizam...dremi za viza....odi vo Ohrid neka te bricat Ohrigani...nie zaminavme...i si zaminuvaat...pa se vrakaat taka suncani...i nosat po edno uzzo, onaka za inat... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mozam da glasam, mojata dusa ne e za prodavanje a takva opcija nema.... sensei
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле...резултативе од анкетава
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛИШ, ЗА КОЛКУ ПАРИ БИ ЈА ПРОДАЛ ДУШАТА НА ГАВОЛОТ. вО РЕД. зНАЧИ ИМАМЕ ДУША ШТО СЕ ПРОДАВА, ИМАМЕ ПАРИ КОИ И ЈА ВРЕДНУВААТ НЕЈЗИНАТА АНТИВРЕДНОСТ, ИМАМЕ КУПУВАЧ НА ДУШАТА. НО НЕДОСТИГА ЕДНО - ШТО ПРОДАВАШ ПРЕКУ ДУШАТА;ЉУБОВТА, ИДЕАЛИТЕ, ПРИНЦИПИТЕ, ДРЖЗАВАТА, НАРОДОТ.
ОВОЈ ФАКТОР Е МНОГУ ВАЖЕН КОГА СЕ ПРОДАВА ДУШАТА, ОДНОСНО КОГА СЕ ПРЕДАВА НЕШТО ШТО Е СВЕТО. |
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
200 000 рекоа дека биле Јас верувам дека сите сме деца на светот, ама имам особена предрасуда кон бугарите и нивната кауза и начин на издавање пасоши на Македонци, и ми е гајле што е така-ќе си ја чувам. |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако, нека си подголтнат барем
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |