IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Јаничари
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Јаничари

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Прашање: За колку најефтино би си ја продале душата?
Одговор Гласови Статистика
1 [12,50%]
0 [0,00%]
4 [50,00%]
1 [12,50%]
2 [25,00%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 16:04
Да не ја тривијализираме работава. Тука оние кутри со бугарски пасош се најнискиот облик на јаничарство. Пред нив се:

- НВО војниците, кои работат на уништување на националното ткиво, на семејството, прават политичка агитација,...

- партиските војничиња, ... нема потреба од опис

- крим-политичарите(фамилијата, Б Ц, .....), најтежок облик на јаничарство

- Интелектуалците: професори, асистенти, новинари,... за мизерни парички си го проституираат мозочето

- Сите прости луѓе кои пак ќе трошат пари во Грција, кои ќе ги обожаваат Шиптарите како дар од бога, кои пак ќе гласаат за оние кои само уништуваа 15 години

- незаинтересираните, стадото овци. Ги ставам тука зошто со не заземање на страна исто како да се подржува злото. За да владее злото, добрите луѓе не треба да прават ништо.

Ако се одземат сите овие од вкупниот број на жители, се прашувам колкумина ќе останеме. 10-20%?

И заборавив да ги поздравам оние кои се препознаа себе си или некој од најблиските во горните редови. среќа

Изменето од sensei - 20.Јануари.2008 во 16:08
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 23:12
I NE GO GLEDAM JAS TOA KAKO PRODAVANJE PATRIOTIZAM,
-------------------------------------------------------------------------------------------
E tie toa taka go gledaat...a pusta moja inaetliva disha ne popushta (shto da ne im priznam deka nemam pari...ni pred besilka).Iskreno ne mozam da zboruvam hipoteticki... ne znam kako ke se odnesuvam koga bi bila na nivno mesto. Sega za sega sum bez pasosh... a so dusha...
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:35
Originally posted by seka seka напиша:

Za nisto na ovaj svet!! Mnogu stvari mozat za pari da se kupat... NO dusata ne e na raprodazba (barem kaj mene) !!!!

А АКО ТЕ ПРЕЛАГА, ПА И БЕЗ ПАРИ ТИ ЈА ДОБИЕ?
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:17
Za nisto na ovaj svet!! Mnogu stvari mozat za pari da se kupat... NO dusata ne e na raprodazba (barem kaj mene) !!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 20:39
Човек може се да продаде, гол пиштол да се стори, ама ако си ја зачува душата ќе се чувствува како да го има сето богатство на светот, и обратно.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 17:02
нема шанси изненадување 
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 15:21
pa  dovolno  za da sa  prehranam  a  toa  e  200e
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 15:01
JAS IMAM PRILIKA I MOZNOST NA MNOGU LESEN NACIN DA IZVADAM BUGARSKI PASOS, IMAM NEKOE PODALECNO BUGARSKO POTEKLO.
NE IZVADIV I NEMA DA VADAM. I NE GO GLEDAM JAS TOA KAKO PRODAVANJE PATRIOTIZAM, TUKU JAS TAKA CUVSTVUVAM. STO BI REKOL SENSEI, MALA E TAA CENA ZA MOJATA DUSA.
VO OVAJ SLUCAJ SO PASOSITE E TAKA, NO NE SE VO PRAVO TIE STO KE RECAT, MOJATE DUSA NEMA CENA! SEKOJA DUSA IMA CENA. I MOJATA IMA!
SAMO POGOLEMA!
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 14:34
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
----------------------------------------------------------------------------
Ima tuka i nekoi koi ne si izvadile---prodolzile ni makedonski pasosh oti ne stasuvaat pari za site nametnati promeni....te licni karti...te vozacki dozvoli...
A okolu bugarskite pasoshi ...poznavam mnogu koj gi izvadija i so gordost gi koristea...omilena fraza ime -Sedi si doma...prodavaj patriotizam...dremi za viza....odi vo Ohrid neka te bricat Ohrigani...nie zaminavme...i si zaminuvaat...pa se vrakaat taka suncani...i nosat po edno uzzo, onaka za inat...
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 13:48
ne mozam da glasam, mojata dusa ne e za prodavanje a takva opcija nema.... sensei
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 00:49
Леле...резултативе од анкетаваизненадување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 23:54
ВЕЛИШ, ЗА КОЛКУ ПАРИ БИ ЈА ПРОДАЛ ДУШАТА НА ГАВОЛОТ. вО РЕД. зНАЧИ ИМАМЕ ДУША ШТО СЕ ПРОДАВА, ИМАМЕ ПАРИ КОИ И ЈА ВРЕДНУВААТ НЕЈЗИНАТА АНТИВРЕДНОСТ, ИМАМЕ КУПУВАЧ НА ДУШАТА. НО НЕДОСТИГА ЕДНО - ШТО ПРОДАВАШ ПРЕКУ ДУШАТА;ЉУБОВТА, ИДЕАЛИТЕ, ПРИНЦИПИТЕ, ДРЖЗАВАТА, НАРОДОТ.
ОВОЈ ФАКТОР Е МНОГУ ВАЖЕН КОГА СЕ ПРОДАВА ДУШАТА, ОДНОСНО КОГА СЕ ПРЕДАВА НЕШТО ШТО Е СВЕТО.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 16:43
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
200 000 рекоа дека билесреќа

Јас верувам дека сите сме деца на светот, ама имам особена предрасуда кон бугарите и нивната кауза и начин на издавање пасоши на Македонци, и ми е гајле што е така-ќе си ја чувам.среќа
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 16:40
Ако, нека си подголтнат барем голема%20насмевка
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.