|
КОМУНИЗМОТ во Македонија |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lekcija za denes:
Nauci koi se desni i levo orientirani politicki opcii |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па не беа земја пролетерска него беа демо(н)кратски земји кои ги тушираа со напалм македонците во Егејска Македонија..и што е најтрагично демо(н)кратите не го признаваат и ден денеска нашето име. А за капитализмот не ми зборувај барем на мене... И сега кога не можеш со дијалог викај на цел глас колку што е можно погласно....само после тоа кога ќе ти лепат етикети немој да се лутиш зошто сепак јас почитувам постари личности а ти мене ме зафркаваш Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 07:15 |
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da be trul e kapitalizmot samo ne znam kade te ucele taka, na uciliste sigurno ne, mozebi doma
AMERIKA I ENGLESKA BICE ZEMJA PROLETERSKA |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=Wt1Lo-WPDQg
http://www.youtube.com/watch?v=Hdvbp3izSAI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=TEzly4w3s5o&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=YZ5qsBf0kCI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=zB8EGc3b2jw&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Uhyc2AqRVyM&feature=related И за крај Моира гледај ги клиповите и гледај го на Америка Демо(н)кратскиот систем на дело Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 07:09 |
|||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za sto sum be kriva...ti nisto ne razbiras.....te molam idi otspi se, odmori se, pa podocna ke razgovarame
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А за твоја информација самата си си крива ако тоа ти се случувало.Си има надлежни органи и не треба тоа да го дозволиш ти да ринташ а он да ужива.
Него ти мислиш дека е во ред да работиш по 13 саати за мизерна плата и да неможеш да преживееш... Или со еден збор Капиталисти мислиш дека е убаво што имаме капиталисти во државата. Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 07:06 |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам кои се левичари, зборувам за крилото на ВМРО кое беше демократски ориентирано ,не зборувам за социјалистите, зошто очигледно е дека имаше една црна овца во таа влада која беше десничарски ориентирана. |
|||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Cekaj, cekaj......ti znaes koj se levicari koj se desnicari
Sto bil Kjusev koga dosol na vlast |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ми е род не се секирај.Но искрено речено не верувам дека како сите размислувал кога јасно беше кога дојде на власт беше ориентиран како левичар.
И искрено речено запрашај се малку што значи терминот србокомунист и ќе ти стане јасно...и повеќето наши политичари во таа СФРЈ беа кон тоа ориентирани. А за модерните верници не реков не него одамна реков како што имало добри така имало и лоши работи. А за демократијата треба малце да се подзамислиш дали и она нема лоши работи. Еве ти го пример Барак ОБама(Демократ), егејците од Егејска Македонија ги истераа браќата британски и браќата грчки демократски. Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 07:03 |
|||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1945 godina ...koj ja spomna........ Blagodaram sto me potseti koja godina sme, zabegav Nikoj ne govori i ne pisuva za srbokomunistite i sto termin ti e toa SRBOKOMUNISTi , vo Makedonija nemalo i nema komunisti ili Srbite go izmislile komunizmot Sto se odnesuva do akademikot, slucajno rod da ne tie stom volku revnosno go branis? No, ne znam od sto i od kogo go branis, deka bil clen na KPM ili KPJ kako sakas kazi ja bil, i ne tuku galami, ili pak so sila go naterale? I nemoj samo da mi kazes deka site morale da bidat clenovi na Komunistickata Partija, zatoa sto toa ne e tocno isto kako sto ne e tocno, denes modernite vernici koga raskazuvaat prikazni deka za vreme na bivsata ni drzava ne smeele da ja praktikuvaat religijata A komunizmot ne samo sto e utopija, toa e najgolemo zlo od filosofija, zatoa sto ni JAS ne mozam i ne sakam da bidam isto sto i TI, a veruvam deka i tebe toa ne bi ti se dopadnalo, nitu pak mozeme site podednakvo da imame-jas da rintam, ti da zabusavas i ista plata da imame i site da bideme happy, , nitu pak mozeme site isto da razmisluvame, a ako ne mislis kako nas togas ne cinis i tesko tebe, a sto e najtragicno vo prikaznata za komunizmot, sozdaden e od kapitalist, koj ocigledno imal visok na vreme i ne znael sto so sebe pa intelektualno onaniral. POZDRAV Изменето од moira - 07.Јануари.2008 во 07:00 |
|||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Томас Мор-Утопија.
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моира Ова веќе не е 1945 година па да се сите во МАНУ србокомунисти.Ова е 2008 година, и да е академик Никола Кљусев не мора да значи дека он како сите исто размислува. Како и да е нашите политичари кога дојдоа на власт никој не се залагаше за така нареченото Братство и Единство, сите тие наши политичари сметаа дека Македонија е дел од Јужна Србија, или со еден збор работеа зад грбот на една личност. И Комунизмот воопшто не е утопија ,сметам и јас дека како систем не е којзнае колку лош, само што повеќето наши политичари беа за она "Живела Србија"....... Изменето од Vladimir88 - 07.Јануари.2008 во 06:47 |
|||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KOMUNIZMOT E UTOPIJA!!!
|
|||
is no good
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Комунизмот како уредување и не е толку лош но тоа што нас не погоди од погрешни луѓе е друго |
|||
www.komiti.org
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |