![]() |
|
Каков грев ти лежи на совеста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Автор | |
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niso be ,se mi e ok.......si uzivkam.....
![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
еден и единствен, но е доволен за сите гревови. Никогаш нема да ми се олесни во душата. Изменето од pagane - 07.Август.2008 во 12:09 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Таа лежеше под мене и немав совест да престанам кога ми викаше - Доста, ме умре, немој веке секс животно едно ! Не, не умре, ама ја ќе умрев кога ме дофати на крајот
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Не можав да кажам на родителите си дека ги сакам наj многу на светот.
Така си и заминаха без да го слушнат од мен. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Imam 70 godini i zivotot mi e upropasten
|
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
zbor
|
|
![]() |
|
realna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Jas pravam grvovi no ne mi tezat bas ,momentalno togas ke se pokaam ako nesto e mn golem, nesto ne mi e jasno i da se pokajam sto ke se postigne so toa ako povtorno go napravam istiot ,jas vo glavno za nisto ne se kaam otkako ke napravam bidejki veke sum go napravila nema nazad
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
![]() |
|
Ostaviv mnogu uplakani sto sakaa uste
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
IZBEGNUVAM DA IMAM GREVOVI ... TAKA STO TOA GO PRAVAM SO ... STO NA UM TO NA DRUM !!! T.E. DA NE MI TEZI NA DUSATA ... GLEDAM DA GO OTVRLAM TOA ... I NAODJAM NACIN ... NAJDOBRO E ... DA SE PRIZNAE GRESKATA ... DA SE IZVINIME ... ILI DA NAJDEME DIPLOMATSKI NACIN DA GO STORIME TOA ... SEKAKO DEKA NE SUM USPEAL TOA DOKRAJ DA GO NAPRAVAM ... AMA VAZNO E STO SE TRUDAM !!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
analiticar ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 69 |
pa edna devojka me molese za s* a jas ja odbiv
po se izgleda ke me kazni gospod |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Тоа ми е и поентата - поарно грев во душата (совеста) отколу празна душа. Гревот те потсетува дека постоиш и му дава каква таква смисла на твојот живот - дејствуваш во правец на негово анулирање, иако можеби никогаш нема да се случи тоа. Ама ти дава надеж. Надежта е над се
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
ٍДа, Странецот е многу добар пример за (не)човек кому се му е сеедно. Нит во живот се смеат, нит при мртви плачат, а па камоли да ги гризе совест за нешто.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Точно бе Магдаленче, има луге на кои емоционалното поле им е како швајцарско сирење па во нив не може да се роди ниедна емоција. Тие немаат грижа на совеста и не се свесни дека направиле грев кон некого (Странецот) Си имаат мирен сон, поради што јас воопшто не им завидувам. Таквите луге од друга страна не умеат да се радуваат, да уживаат во убавините на секојдневието. Дури не умеат и да тагуваат, да се исплачат. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Мислам дека се оддалечуваме од темава која е Каков грев ти тежи на совеста. Она што за некого е грев-за друг не е.Онаа постапка заради која некој нема да може да спие-за некого ќе биде обично ништо.
Се зависи кој каква совест има, и дали ја има.
Постојат поемотивни и помалку емотивни луѓе, а постојат и луѓе за кои зборував погоре-алексотимичари, луѓе кои воопшто немаат емоции, па што и да сторат-ништо нема да им тежи на душата. (за среќа не се најмногубројни)
Но, Грижата на совеста навистина може да направи пекол и од земниот живот. Особено, ако лицето кон кое сме се огрешиле на извесен начин не е повеќе живо, или ако штетата е непоправлива, зависи што сме сториле, иако и тука има градација. Не е исто нели, да те тишти совест затоа што на рипките на соседот кој бил на одмор си им дал поголема количина храна па пливаат грбечки, или пак си повредил Човек на извесен начин-а не можеш да се измириш со него зашто не е веќе жив...
А тежи казната на совеста...и мене ми тежат такви гревови...но на кој совесен човек не му тежат?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |