![]() |
|
Цртање/сликање-дарба или работа? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Автор | |
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Talent treba da postoi,no ne e dovolen.Potrebno e mnogu rabota,ima mnogu raboti koi treba da se naucat.Darbata e osnova koja treba postojano da se nadograduva i sekako ucenjeto e iskustvo,vednas moze da se zabelezi razlika pomegju prvata slika i 50ta slika,napredokot e vidliv.
![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
darba darba darba
dzabe e rabotata |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Некои имаат дарба за талент...
|
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
realna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
talent
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
PRED SE ZADOVOLSTVO
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Nikogas ne sum znael da crtam...koga bev mal na likovno stalno decata mi se smeeja na moeto crtanje, a ja bev prinuden so boksovi da ne im bide tolku smesno
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Браво за искреноста и за талентот!!! Ти си доказ дека кога се сака се се може, а на некои слики препознав (или можеби така си мислам) некои тешки за тебе мигови. Драго ми е уште еднаш што си се оттргнал од тоа зло. Поддршка од мене ![]() Изменето од maria_magdalena - 15.Април.2008 во 15:33 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Znam deka clenot RUSHKA ima talent...vidov..
sigurno gi ima i drugite raboti koi gi posochuva se e potoa do ponatamoshnoto shkoluvanje i da,sekako zelbata...taa e presudna |
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
OSET ZA BOI,LJUBOV KON CRTANJETO I MNOGU RABOTA.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Diviner me izraduva ,me trogna ,me ostavi bez zborovi.
BRAVO sto ja ostavi drogata,pekolot ne e za tvojata umetnicka dusa, tvori i pomogni im na drugite so tvojot proekt.Bi sakala od vreme na vreme da ne informiras kako napreduvas. ![]() |
|
![]() |
|
CONTESSA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
|
|
![]() |
|
diviner ![]() Нов член ![]() Регистриран: 07.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
znaes so jas ne crtam od koga sum mal nitu sum sakal crtanje ..... no za 10 meseci imam 90 sliki u platno ..... 2 izlozbi ....nitu studiram nesto ne umetnost tuku vopsto ... sum odlucit u ovoj zivot da postignuvam bez diploma ... nitu znam tekniki nitu kategorii jas ednostavno si fakam boja i si ja vadam visok energijata so ja imam (sega) ... a koa pocnav bese drug slucaj oti prestanav i da pusham cigari i da zemam droga .... znaci pocnav napnatosta si ja vadev u platno ili neznam kako da objasnuvam .... anyway sea planiram proekt protiv drogata ... znaci toa so si go naogav u drogata go najdov u slikanjeto (umetnosta) , toa moto nekako ... ova e veke druga tema
.... sea dali treba darba ili neee ??? toa site go znaat ne mora i jas da kazam ... ama so poveke vreme pominuvas se po vnatre vleguvas znaci i rabotata e ama .... 1% za mene a darbata 99% vazno e sekoj covek da si go vadi kreativniot covek od sebe oti site go imat .... i tie so ne veruvat deka go imat samo treba da barat ... mos jas go najdov u cuden nacin ama toa ne mora da znaci i za bilo koj KREATIVNOST namesto dROGA tuka mozete da si gledate pogolem del od moite crtezi : http://youtube.com/watch?v=CysJPmbOoiY |
|
![]() |
|
CONTESSA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
JA OBOZAVAM UMETNOSTA IMAM VAAKULTET STO I NA NEKOJ NACIN E I POVRZAM SO SLIKARSTVOTO NO SAKAM DA KAZAM DARBATA JA IMAM OD MALI NOZE NO OD SEKOGAS JA CUVAM MIRNA NE JA EKSPONIRAM ,MISLAM TOA E TOLKU CUDNO KAKVA ENERGIJA E TOA NA PR. MOZE DA SE SLUCI NEKOLKU MESECI DA NEMAM CKRTNATO NI EDNA LINIJA AMA KOGA MUZATA DOAGA NEPRASA, VULKAN OD EMOCII KOI POBUDUVAAT DRUGI CUSTVA KON DRUGA DIMENZIJA,NESTO PREKRASNO.
|
|
![]() |
|
Carpathian Lord ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() ![]() Авто-манијак Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Прво да се извинам не ја прочитав темава цела со сите коментари така што од првиот негов пост ќе искоментирам 1) Зависи што сакал човекот. Дали историја на уметност или сликарство? Ако оди на Историја на уметност нема врска да имаш талент, доволно е да имаш љубов спрема тоа. Ако оди на сликарство тогаш ите како е потребен талентот. Освен ако сака да биде новиот Пикасо (мразам модерна уметност). 2) Можеш со редовно цртање да започнеш да го развиваш талентот малку по малку. За тоа фините уметности се одлични водичи. Започни со старите мајстори: Леонардо, Рафаел, Караваџо, ...имаат одлични теми за почетници. Ќе научиш многу. |
|
OBEY THE LORD!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |