|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 55> |
Автор | |||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od Miralem 1
Goor,duri sega gledam kolku nisko razmisluvas. Kolku sto e vistina deka jane sandanski i goce delcev i nekoj si
drugi bandi dignale vojna protiv turcite i deka gi pobedile,tolku i taa
tvoja PRIKAZNA a i Cveta "makedonska krvava svadba" si se zapnal na
takvi prikazni,nema nisto od tebe. Ima uste edna "vistina".... koga bev
doma najdov edna kniga za nekoja si Vevcanka (neznam kako li se vikase)
ista prikazna za Cveta,samo imeto ne e isto....
Ete ti eden primer kako se sirel Islamot. SO PRAVDA I VISTINA i nisto drugo.
Da Turcele turcite so sila,trevka ne ke ostavea nemuslimanska,goor
moj prijatele,,,, duri sega gledam kolku znaenje i poznavanje imas.
Sedi mi so zdravje.
hahaahhahaaa pa miralem trie birale samo najubavoto da go poturcat....nemale nikakva korist od kaurkite osven da ragaat kauri koj ke rabotat po nivite i bilo kade za begovite pa taka gi zemale ubavite devojki i gi islamizirale za da si teraat keif so niv a drugite gi ostavale za da ragaat naredni pokolenija na "ROBOVI" zosto bi poturcile nekoj selanec koj im gi raboti nivite za potoa a bide ist so niv i da nemozat da go ugnetuvaat i teraat da raboti..... a toa deka si nasol takva kniga samo objasnuva deka sluckata navistina bila vistinita a ne izmislica..... marco antoni moja greska e sto te spomnav inaku neznam kako sum go napravil toa izvini |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas go citirav goor a toj ja napravi greskata.
Inaku,sto si napisal e stvar na "uveruvanje" a ne i vistinska vera.
Ke ti napisam eden vistinit slucaj (koj sum go napisal ednas) za posle ratot vo Bosna.
Nekoja zena vo ratot ostanala sama so svoite dve mali deca. I zaginale site,ostanala sama so decata,bez troska jadenje i pienje.
Sekoja vecer zenata stavala kamenja vo lonecot i gi mamela na decata deka toa e meso (posto placele za jadenje) se dodeka ne zaspiele.A odvreme navreme im davala po nesto da kasnat kolku da preziveat.Ednas zenata dosla do vistinsko meso pa so trcana otisla da gi izraduva decata velejki im deka im kupila meso.Ne gi iznenadila bas,posto sekoja vecer toa go slusale. Zenata im go pokazala mesoto vo kesata koga decata videle se poglednale vo oci i rekle: PA OVA NE E MESO !
Na zenata uste tolku vreme i trebalo da im kaze deka toa e Meso a ne ona sto im go kazuvala do togas.
Bog na nikogo ne go ogranicil da nebi mozel da ja svati Vistinata za Negovoto Postoenje,megjutoa Bog ne' sozdal slobodni.
Jas sinot sum go vaspital i znam deka ne krade,no znam deka isto taka postoi moznost i da go napravi toa.
Taka ne sozdal i Bog,slobodni.
Vo Negovata mok,postoi moznost da ne napravi site isti,edna vera,sto bi znacelo odzemanje na nasata sloboda.
Kako sto i jas sinot mozam da go sprecam od toa da ukrade,dokolku go zatvoram vo sobata.
Ete kolkava e Milosta na Allah.
Allah ni dal UPAT kako sto sekoj roditel go vaspituva na deteto,za negovo dobro.........
ALLAH E EDEN,SAMO EDEN,NEMA DRUG BOG OSVEN NEGO,SO TOA,NEGOVATA VERA E SAMO EDNA.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sakam da napomenam deka Miralem1 ... me citiral gore ... ama tekstot ne e moj ... inaku site religii se vistinski ... ako ima nekoj da veruva vo nesto ... stanuva vistinsko ... mozeme da veruvame vo bilo sto ... i koga ke videme deka nesto e laga ... taa misla ednostavno zaginuva ... no ima raboti koi ne mozeme da go proverime .. dali se tocni ili ne ... i tie misli opstanuvaat ... kako vistiniti ... nemoze da se proverat ... ludjeto se karaat ... no vsusnost se karaat mislite ... se borat za opstanok ... i toa tolku e vidlivo ... zamislete kolku misli zaginaa ... koga Ajstajn ja kaza mislata za relativitetot ... sega ni izgledaat smesni mnogu raboti ... na primer site alhemichari ... koi sakaa olovoto da go pretvorat vo zlato ... sega gledame deka toa ne moze ... zatoa sto atomot na olovoto i zlatoto ... se sostojat od razlichen broj na protoni i neutroni ... a so alhemijata ... se deluva samo na valentnosta na atomite ... t.e. sposobnosta da se povrzuvaat edni so drugi ... na primer H2O ... dodeka alhemijata ne deluva na atomite ... mislata od olovoto da se pretvori vo zlato ... ne postoela koga gi nemalo alhemicharite ... mnogu tekst napisav ... a nisto ne kazav .... sepak ... na mislata ne i treba telo ... moze da bide napisana na list ... i da stoi taka mnogu dolgo ... neogranicheno ... pa da go pronajde nekoj toj list ... da go procita ... i dokolku poveruva vo taa misla ... taa pocnuva da zivee ... i se bori za opstanok ... kako i site nie ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Goor,duri sega gledam kolku nisko razmisluvas.
Kolku sto e vistina deka jane sandanski i goce delcev i nekoj si drugi bandi dignale vojna protiv turcite i deka gi pobedile,tolku i taa tvoja PRIKAZNA a i Cveta "makedonska krvava svadba" si se zapnal na takvi prikazni,nema nisto od tebe. Ima uste edna "vistina".... koga bev doma najdov edna kniga za nekoja si Vevcanka (neznam kako li se vikase) ista prikazna za Cveta,samo imeto ne e isto....
Ete ti eden primer kako se sirel Islamot. SO PRAVDA I VISTINA i nisto drugo.
Da Turcele turcite so sila,trevka ne ke ostavea nemuslimanska,goor moj prijatele,,,, duri sega gledam kolku znaenje i poznavanje imas.
Sedi mi so zdravje.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ahahahaha
kales anga e vistinska prikazna za nasilna promena na verata vrz makedonska devbojka od strana na turskite begovi..... ZNACI CITAJ VISTINSKA PRIKAZNA.....VO NEA SE OPISUVA KAKO LUGETO BILE PRIMORANI ZA DA JA PROMENAT VERATA VO ISLAM......ZNACI DOSTOEN SUM DA KAZAM DEKA VRS OSNOVA NA OVAA VISTINA ZNAM KAKO SE SIREL ISLAMOT ISTO KAKO I VO "MAKEDONSKA KRVAVA SVADBA" ZNACI DVE VISTINI OD MOJA STRANA SO IZMISLENA PRIKAZNA OD k*rANOT OD TVOJA STRANA.....???? |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Goor,kolku sto imas ti poim od Islamot i Qur'anot tolku i avtorite na Kales Anga,iako ne sum ja cital znam sto pisuva.
Na nekolku navrati spomna i prizna deka ne si cital Qur'an i deka ne go poznavas Islamot sega ni kazuvas koja kniga e primer za sirenjeto na Islam. Si go izgubil letot.
Spoznaj go Islamot,pa posle ke vidis dali Kales Anga e primer za nego ili ne.... pa makar i da pisuva vo taa kniga i vo pozitivna smisla,ne si dostoen da kazes sto e primer,zatoa sto NE GO POZNAVAS.
Изменето од Miralem1 - 15.Септември.2007 во 12:43 |
|||
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
knigata KALES ANGA e uste eden primer za toa kako se risel islamot..... krstonosnite vojni se prekrasen primer za sirenjeto na hristijanstvoto,i palenjeto na vesterkite.... |
|||
|
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema sto da se misli
ISLAMOT!!!
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve eden slucaj,kako Islamot se sirel i kako svedocele drugite i zosto svedocele deka Islamot e Vistinskata religija.Praviot pat.Patot na PRAVDATA.
Alija r.a e eden od Halifite (drugarite na Resulullah salallahu alejhi we sellem). Za vreme na negoviot Halifet,znaci,za vreme koga toj bil na VLAST patoval nekade so svojot sin Hasan,koga patem go zagubil stitot. (Pazi,bil VLADAR,znaci,PRETSEDATEL vo toa vreme,za toj narod) Posto si go sakal svojot stit,resil da se vrati nazad i da go bara,koga go zabelezal kaj nekoj Evrein. Mu rekol deka stitot e moj i deka sakam da mi go vratis nazad. Ovoj,Evrein ko Evrein,ne go dava,tvrdi deka e negov.
Alija mu veli deka ako ne mu go dade ke go tuzi. (Pazi,PRETSEDATEL E go dava na sud... kakva e denesnata vlast,preku nok spieesti ke te ubijat ako im smetas)..... megjutoa Evreinot ne popusta nikako.
I taka otisle na sud (a sudijata e covek Alijin r.a posto vlasta e negova)....
koga go prasal sudijata na Alija r.a (Halifata,presednikot)sto e problemot,Ovoj vika deka Stitot e negov i deka treba da mu se vrati.
Go prasuva Evreinot,ovoj vika deka e negov i deka ne go vrakja.
Povtorno go prasal Alija,dali ima svedok deka stitot e negov. Alija vika deka ima,toa e negoviot sin.
Sudijata vika deka svedok vo korist na svojot Tatko,NE SE PRIFAKJA.... I donesuva odluka deka (posto nema svedoci) stitot pripagja na Evreinot.
SUDI PROTIV VLADAROT !!!! Evreinot svesen deka stitot navistina mu pripagja na Alija r.a mu go vrakja vo Istiot moment i svedoci deka Islamot e Vistinskiot pat. Na sto Alija r.a mu odgovara: Ako e taka,zadrzi go !
Toa e PRAVDA !
|
|||
|
|||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повеќето луѓе одат по широкиот пат кој води во пропаст(пеколот),а малкумина одат по тесниот кој води во царството небесно. |
|||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
SAMO EDEN PAT E VISTINSKIOT I VODI KON VISTINSKATA CEL!
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vistinska religija e nasata religija ...
|
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
za mene site religii se onie kaj koi pravecot e kon ista cel ... patistata do taa cel se razlicni ... moze nekoja religija da se dvizi po nekoi patista ... koi za nas se cudni ... ako ... vremeto ne postoi ... posle nekoj milion godini ... se ke bide ok ... poveke nekoi diskusii se za tema politika ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4748495051 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |