IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 56>
Автор
Порака Обратен редослед
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 18:20
cokoladni kolacinja napraviv vcera... i sama si gi izedov


200 gr cokolado topis so 180 gr puter i malku mleko.
matis 5 zolcki...so 200 gr sekjer
dodavas 100 gr brasno
mesas se zaedno....i dodavas 5 izmateni belki.


se pece na 200C okolu 20 -30 min.

prva liga, za so kafence...ili sladoled.



Изменето од Kali - 14.Јуни.2009 во 18:22
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 21:58
E i jas menuvam deголема%20насмевка
ednas kasato sto ne e kasato, pa posle so dva fila, red biskviti, pa red puding od cokolado, pa seckano ovosje, pa red biskviti, pa red fil puding od vanila, pa pak biskviti i na kraj malku od dvata pudinga i cokoladni mrvici.
Kas nas vladee princip- Ako opstane ke ima i za gostiteнамигнување
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 19:12
задоволствоvau mamand...големо%20гушкањеdobre dojde....i jas toa go pram ama poinaku...
red biskviti, pa puding....pa biskviti...pa banana i na kraj hopla.....epten dobro za nenajveni gosti...pod uslov da imas mlekce i puding domaплазење
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 18:39
Брзо касато што не е касатаоголема%20насмевка
Во литро млеко со 10 лажици шекер, варите 3 претходно растворени пудинзи од чоколадо или ванила и така топло го посипувате врз повеке од пола кило дробени бисквити. Убаво измешајте и формирајте полутопка или квадар. Ако се најде и некоја бананичка во фрижидер може да се исецка и таа на ситни кругчиња.
Кон врв
pcelarmk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelarmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:48
Изненаден сум сто при приготвување слатки јадења многу малку се користи медот.Повеке за користа од природниот мед на
http://www.pcelar.mk/

Изменето од pcelarmk - 28.Март.2009 во 22:28
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Статус: Офлајн
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 09:48
vcera pravev LEDENI KOCKI
posto receptot e mnogu star
bi go spodelila so vas
 
6 jajca
6 laz. seker
6 laz. brasno
3 kafeni laz. kakao (uste podobro cokolado vo prav)
otkako ke se ispece pandispanot
se oladuva i se pari so serbet
od 250gr.seker i 250ml voda
 
KREM
1L mleko
12 laz. seker
7 laz. gustin
1 vanilin seker
se vari krem
otkako kremot ubavo ke se svari
se trga od ogan i se stava
1 margarin i ubavo se mesa
dodeka da se izednaci smesata
i kremot se poleva vrz pandispanot
 
se rastopuva 1 cokolado za gotvenje
i se poleva vrz kremot
( jas cokoladoto go rendam po ukrasno e)
otkako ubavo ke se izladi se sece na kocki
 
prijatno mljackanje намигнување 
apce
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2009 во 21:52
Е да ова рецепта за обланди ја знам, не го знам рецептот за ширденголема%20насмевка
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 10:15
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

ajde decki edna recepta za OBLANDI ama bez oreci...me iznerviraa upm 400 den kg.



hehe
sigurno ja znaes ovaa recepta: od starite kuvari e, evergrin намигнување

OBLANDI

Se pravi karamela od mleko i sekjer: litro mleko se vari...koga kje pocne da vrie, se dodavaat 600 gr sekjer, i se namaluva na potivko, se mesa dodeka ne se zgusne i stane kako karamela.
Potoa se dodavaat 500gr meleni lesnici (najdobra varijanta, i naj-ne-ekonomicna)плазење. Jas vsusnost, mesam so kokos.
Pravam 75%-25%= povekje kokos (okolu 350/400gr) , pomalku meleni lesnici (ne povekje od 100/150gr) ili uste poekonomicna varijanta- kokos so meleni biskviti (100/150gr: ako e povekje na biskviti, kje stane mnogu gusto).

Mislam deka i posni oblandi se pravat so karamela, no od voda i sekjer...so meleni smokvi, suvo grozje ili sl.


Изменето од Kali - 23.Февруари.2009 во 09:14
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Статус: Офлајн
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 08:40
Originally posted by Kali Kali напиша:

Originally posted by apce apce напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

sega e sezona na jabolkata , eve eden


      KOLAC SO JABOLKA

4 jajca se matat so
5 solji (za kafe) seker
se dodavaat 4 solji zejtin
7 solji brasno
1 pecivo
1 vanilin seker
3-4 rendani jabolka

po zelba se dodava tolceni orevcinja, cimet, suvo grozje

se pece na 220 C okolu 30-40 min



vcera go napraviv ovoj recept
navistina e prekrasen
odlicen e za so kafe ili caj


Go probav pred nekoj den...samo jas go pecev saat i 15 min! I na krajot sepak gorniot sloj mi bese maaalku nedopecen..Najverojatno soljite za kafe ni se razlicni ( moite se pogolemki) i go imav predvid toa pri merenjeto ama izgleda treba vo uste pomala solja da se meri, za da izleze pomalku smesa i pobrzo da se ispece...ili pak vo pogolemo tavce da se stavi.
Inaku, staviv cimet i malku rum so jabolkata, i mirisase preubavo i bese vkusno. Mislam deka koga kje go napravam uste ednas kje bide super!
 
 
 
jas merev so mala soljicka za kafe
onie starovremskite,
mi se matkaat doma dve-tri
za vakvi raboti, i bas se pogodi
do utredenta nemase ni troska
za vikendov pak ke go pravam
apce
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 23:04

ima nekoj iskustvo vo spremanje oktopod?збунетост

 
nedela dena se spremam da napravam, dosega ne sum pravela i najdov nekolku recepti na net...ali ako imate nekakvo iskustvo ve molam pisete...najmnogu se sekiram da ne eventualno ne znam kolku e dovolno da se vari...sekade pisuva svareniot oktopod....ne znam kolku ke mu bide dovolno i kako da prepoznaam deka e gotovo..
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:15
Originally posted by apce apce напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

sega e sezona na jabolkata , eve eden


      KOLAC SO JABOLKA

4 jajca se matat so
5 solji (za kafe) seker
se dodavaat 4 solji zejtin
7 solji brasno
1 pecivo
1 vanilin seker
3-4 rendani jabolka

po zelba se dodava tolceni orevcinja, cimet, suvo grozje

se pece na 220 C okolu 30-40 min



vcera go napraviv ovoj recept
navistina e prekrasen
odlicen e za so kafe ili caj


Go probav pred nekoj den...samo jas go pecev saat i 15 min! I na krajot sepak gorniot sloj mi bese maaalku nedopecen..Najverojatno soljite za kafe ni se razlicni ( moite se pogolemki) i go imav predvid toa pri merenjeto ama izgleda treba vo uste pomala solja da se meri, za da izleze pomalku smesa i pobrzo da se ispece...ili pak vo pogolemo tavce da se stavi.
Inaku, staviv cimet i malku rum so jabolkata, i mirisase preubavo i bese vkusno. Mislam deka koga kje go napravam uste ednas kje bide super!
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 21:16
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

praj i pushtaj tuka na kadroнамигнување
 
........e mamçe ,veçerva so aspirinçeto gi pravevme.....i......mmmmmmm ostanaa uste triголема%20насмевка
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Статус: Офлајн
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 10:24
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

sega e sezona na jabolkata , eve eden


      KOLAC SO JABOLKA

4 jajca se matat so
5 solji (za kafe) seker
se dodavaat 4 solji zejtin
7 solji brasno
1 pecivo
1 vanilin seker
3-4 rendani jabolka

po zelba se dodava tolceni orevcinja, cimet, suvo grozje

se pece na 220 C okolu 30-40 min



vcera go napraviv ovoj recept
navistina e prekrasen
odlicen e za so kafe ili caj
apce
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 15:26
praj i pushtaj tuka na kadroнамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.