|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
2 ТИМОТЕЈ
Глава 2 22 Бегај од младински желби! Стреми се кон правда, вера, љубов и мир со оние кои Го повикуваат Господа од чисто срце. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
РИМЈАНИТЕ
Глава 8 8 Оние, кои се во телото, не можат да Му угодат на Бога. 9 Но вие не сте во телото, туку во Духот, ако Божјиот Дух навистина живее во вас. Но, ако некој Го нема Христовиот Дух, не е Негов. ... 10 А ако е Христос во вас, тогаш телото е мртво заради гревот, а духот е жив заради правдата. 11 Ако навистина во вас живее Духот на Оној, Кој Го воскресна Исуса од мртвите; Оној Кој Го воскресна Христа, ќе ги оживи и вашите смртни тела преку Својот Дух, Кој живее во вас. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
МАТЕЈ
Глава 24 10 Тогаш мнозина ќе се соблазнат; и едниот ќе го предава другиот; и едниот ќе го мрази другиот; 11 и ќе се јават многу лажни пророци и ќе заблудат мнозина. ... 12 И заради многу беззаконија, љубовта ќе олади кај мнозина. 13 А кој ќе издржи до крај, ќе биде спасен. 14 И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет, за сведоштво на сите народи, и тогаш ќе дојде свршетокот.” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ЈАКОВ
Глава 1 19 Знајте го ова, возљубени браќа мои: секој човек да биде брз во слушањето, а бавен во зборувањето, бавен на гнев, |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој љуби син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој не го земе крстот свој и не оди по Мене, не е достоен за Мене. Кој си го чува животот свој, ќе го загуби, а кој ќе го загуби животот свој заради Мене, повторно ќе си го најде! (Ев.Матеј 10:37-39) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
КНИГА НА ПРОРОК ЕЗЕКИEЛ
Глава 13 10 Зошто го измамуваат Мојот народ велејќи: ‘Мир’, кога мир нема. И додека едните одат за да се зацврсти ѕидот, тие сакаат само да се намачка со вар. |
|
Voskresija
Нов член Регистриран: 25.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
„Јас сум вратата: кој ќе влезе преку Мене, ќе се спаси; и ќе влезе , и ќе излезе, и пасиште ќе најде.„
„Јас сум добриот Пастир. Добриот Пастир си ја полага душата своја за овците; „ |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Книга на пророк Захарија Глава 7 8 И би слово Господово до Захарија: 9 вака зборуваше тогаш Господ Саваот: извршувајте *суд праведен и имајте милост и сочувство кон својот брат; ... 10 вдовици и сираци, придојден и сиромав не *злоставувајте и не мислите зло во срцата ваши еден против друг. 11 Но тие на сакаа да слушаат, и се одвратија од Мене; и ушите ги затнаа за да не слушаат. 12 И срцето го скаменија, за да не го пазат законот и зборовите што ги испраќаше Господ Саваот преку Својот Дух до поранешните пророци; па затоа и ги постигна големиот гнев на Господа Саваот. 13 И како што викав Јас, а тие не слушаа, викаа и тие, но Јас не ги слушав, вели Господ Саваот. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
МАТЕЈ
Глава 12 36 И ви велам, дека за секој празен збор, што ќе го изговорат луѓето, ќе одговараат на судниот ден; 37 зашто по твоите зборови ќе бидеш оправдан, и по твоите зборови ќе бидеш осуден. ... |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
КОЛОСЈАНИТЕ
Глава 3 16 Христовото слово да живее изобилно во вас; во секоја мудрост учете се и опоменувајте се еден друг |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гревовите ваши да се и како црвено сукно, ќе бидат бели како снег; ако бидат румени како пурпур, ќе станат како волна бели. Ако сакате да Ме послушате, ќе уживате во земните плодови. (Исаија 1:18,б + 19) |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРОПОВЕДНИК Глава 12 13 Да го чуеме завршниот збор за сè: „Бој се од Бога, исполнувај ги Неговите заповеди, зашто во тоа е сè за човекот.” 14 Зашто сите скриени дела, било добри или зли, Бог ќе ги изведе на суд. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[Јован 5:24]
Вистина, вистина ви велам: кој го слуша Моето слово и верува во Оној, Кој Ме прати, има вечен живот и не доаѓа на суд, туку преминал од смртта во живот. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[Псалм 25:12,13] Кој е човекот, кој се бои од Господа? Него, Тој ќе го поучи кој пат да избере. Неговата душа ќе живее спокојно, а неговото семе ќе ја наследи земјата. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 4647484950 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |