![]() |
|
Дали сме наследници на АнтичкитеМакедонци |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 93> |
Автор | |||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Е има разлика од Бакнеж и од Бачи... Мерси, мерси, што ме сослушавте ![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
Mene nekako poveke mi odi na Kakojani ne na Bakojani... |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
скраjа да е... но да одбележиме дека точно са кажували и цалувам и цалувка ![]() ![]() Изменето од pagane - 20.Јули.2008 во 14:52 |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
мене бакнеж - на Бакояни ми докарва. пу пу |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
и Пърличев и Миладинови и Вапцаров са я употребявали
явно след това е забравена |
|||
![]() |
|||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
||
сега нешо да изясниме : целувка си е целувка- бугарски збор... само на мене бакнеж ми иде на италиjанското бачи ![]() |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
Предсмртното писмо но Христо (Дуле) Узунов:
![]() “ ...За последен път ще Ви повторя: бъдете искрени и пазете основните закони на организ. устав. Оставам с братска целувка Хр. Д. Узунов “. |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
Писмо на Гоце Делчев: Шифровано писмо. Да се уреди въпросът за отсъствията на учителите поради организационни нужди. 19 20/II 01 Писано во Лешко за братята во Перник, горната дата. Тая вечер со тукашния учител ще заминем во Клисура [1], където ще имаме среща со складчика ни во селото Църварица. Ще гледаме да уредим и тоя канал, та да почне пренасанието на материала оттам, та през вашия район. Требваше да поговорим и по въпроса за отсъствията на учителят от училището, които са пораждали негодувание на селените. За което и вия сте имали разправия. Тоя въпрос и без да се обсъжда, е твърде ясен за нас, че без да гледаме тоз-оногоз, требва да слушаме винаги интересът на делото. А за да не страда съвсем и училищното дело, най-добре ще бъде, ако се може, да има всекога и помощници на онез учители, които имат ръководението на неколко села, барем ако не на цел район. Така например вия хубаво ще бъде да имате хора, които да ве заместват в училището, а вия да сте по-свободни да се движите. [2] Но ако това е невъзможно за вас, барем за тукашния може и требва да стане, защото и селяните (тукашните главатари), види се, твърде много негодуват от отсъствията. А че требва да обикаляте селата, то е необходимо, защото само тогава ще се надеваме да се създаде поздрава организация. При съгласие со тукашните селяни подканям, а подканете и вия поп Аврам [3] да премести даскаловия син тук. Разбира се, не като учител, а просто по болест да си седи у дома си, на когото тая плата, която ще прлучи там, да му се плати от комитета (централния). А пък оня, който ще назначите во Селище, да му се плати от селото. Ако немате готово момче, веднага се разпоредете да намерите от България или пък да подканите банския [4] комитет да изберат некое момче измежду техните, който да го назначите во Селище. А нека и поп Аврам по-добре разбира такивато въпроси или ако ги не разбира, да разпитва, та да му бъдат по-ясни. Ако е дошло нещо за мен, пратете ми го тук. С братска целувка Ахил Писма на Гоце Делчев --- Забележка: "Ахил" е псевдонимот на Гоце Делчев |
|||
![]() |
|||
||
аплауз = аплауз = 2500 евра
Изменето од да бе - 20.Јули.2008 во 13:36 |
|||
![]() |
|||
Oho Boh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
||
Аплауз=ръкопляскания
|
|||
![]() |
|||
||
Го имам чуено но незнаев дека е Бакнеж...мислев дека е Аплауз ![]() |
|||
![]() |
|||
Oho Boh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
||
Што бре, не го ли знаеше тоя збор?
|
|||
![]() |
|||
||
No, it's not for you it's for somebody else who presents the evil on this forum :D |
|||
![]() |
|||
||
ахахаххахах това не ке да е за мене ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 93> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |