|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 56> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некоја знае како се прават оние парени колачи што се прават за Рамазани/Бајрами, со путер?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JASmislam deka mozam da ja napisam receptata |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slatko od kromid ....Ima li nekoj recepta
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мафини 270 грама брашно, 1 пециво, 200 гр. шеќер, 100 грама маргарин, 2 јајца, 150 мл. јогурт, 5 лажици млеко, 150 грама искршена чоколада за готвење, оревче-лешниче-суво гројзе по желба, може и суво овошје, смокви сецкани (безброј варијации на тема), кора од лимон..... Се матат јајцата со шеќерот, се додава маргаринот стопен, јогурт, млеко, брашното со пецивото а потоа и се останато по желба. Се ставаат во намастени калапи за мафини (најдобро силиконски или оригинал тефлон, никако од пазар зашто се лепат) Се печат онака, регуларно, како кој пече, јас на 180 степени за 20-25 минути. Многу се убави. П.С. Дозава да се дуплира зашто зависи од калапот, ама со оваа доза излегуваат само 6-7. Изменето од maria_magdalena - 14.Август.2009 во 17:21 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, добар е и со јагоди, ама го правам со вишни почесто, бидејќи имам премногу вишни и мора да им го најдам крајот а не е лош ни со јаболка во зима
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден од моите најомилени овошни колачи... Го имам правено и со јагоди- преубав е. Пробај-нема да погрешиш |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве еден рецепт што го направив прееска, излезе супер
КОЛАЧ СО ВИШНИ 4 јајца 3 филџани шеќер (не го полнам филџанот до врв... обично ставам шеќер помалку отколку што пишува во рецептот) 1 филџан јогурт 1 филџан масло 3 филџани брашно ќесичка прашок за пециво околу 500г вишни филџанот со кој мерам јас е нешто поголем од стандардните, околу 250-300 г) Се матат јајцата и шеќерот како за пандишпан, со миксер, а потоа кога се додаваат останатите состојки се меша со лажица - а се додава прво јогуртот, па маслото, па брашното помешано со прашокот за пециво и откако убаво се измеша, се става во правоаголно длабоко тавче претходно намачкано со масло и брашно - и одозгора се ставаат вишните. Се пече на 200 степени околу 40 мин. може и повеќе, а кога е печено се посипува со прав шеќер... Уживајте! |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
................
Изменето од Popi - 14.Ноември.2009 во 05:51 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да се покаеш.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мачко фала за рецептата
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала многууууууууууууу
Ако не за вечера, утре за доручек ќе ги спремам и ќе кажам како ми испаднале, рецептот изгледа одличен! |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hehe, мама прееска беше и ми призна дека мојов е поубав од нејзиниот, инаку го извадив од интернет вчера вечер (Serbianm Cafe Kuvar)
Дури се возгордеав колку убав ми испадна, па го ставив кај десерти 400 мл. млеко, 250 грама шеќер, 125 гр. маргарин се става на оган да стане млако, и во тоа се става 1 свеж квасец-коцка, и се растопува во него (квасецот нели, кога малку ќе олади млеково). Се префрла во длабок сад. Му се кршат 3 јајца, и тоа се промешува (јас мешам со онаа жичана лажица мешалка). Јас му изрендав и кора од претходно измиен лимон, а ми се најде и мехлепи (зачин за милиброд го има во Веро). Потоа се додава брашното, повеќе од кило, по потреба се додава и се меси онака меко убаво тесто. Потоа се чека да надојде. Се размесува, тука му опнав шака суво гројзе. Се дели на шест топки. Тие се расукуваат на четириаголни долгнавести корички кои се премачкувбаат со мармалад и се виткаат нели како ролат и малку се издолжуваат. Потоа се составуваат по три, зависи од желбата, а јас две со две како грчките милиброди ги виткав. Па ги оставив во подмачкан плех пак да се дуплираат. Ги премачкав со жолчка, сусам, а имав и малу црн сусам (од исламската книжара на Бит пазар), и ги испеков, на 180 јас си печам, полека но сигурно, а кога ќе се вцрви озгора се става хартија (обична бела, да не гори) и така се пече околу саат, или 45 мин, зависи од рерната. Комплимент: Кога некој го бива за нешто, го бива за се (Инаку јас направив дупла доза, небаре Жито Лукс), еве повелете, има за цел форум |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj pisi ja receptata od mama tuka, da probame |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако станам утре порано, планирам да ги изненадам моите со убав, домашен милиброд. Арно ама, мајка ми спие сега, ќе ја извадам од памет да и се јавам.
Ако е будна некоја домаќинка сега, молам пробан рецепт за домашен, убав милиброд. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4546474849 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |