![]() |
|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45464748> |
Автор | |
nena34 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1435 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Probaj so jogurt Vita (bitolski 1,5) , jas bez nego nemozam da ziveam odkako go piam veke 3god i redovno vezbam super mi e , probaj mozes samo da dobies .
![]() |
|
Bidi izvor sto pretekuva a ne bunar so zastoena voda,davaj i primaj ljubov bez granici
|
|
![]() |
|
biljana.madrid ![]() Сениор ![]() ![]() Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Za vreme na bremenosta ili posle poraganje mozat da se pojavi ovoj problem. jas do pred toa nemav problem ama posle poraganje da. edni mi rekoja deka bilo od mleko sto cicalo bebeto i dr. Bez razlika od sto i da e (dali od bremenosta ili nachinot na zivot) lekot e eden ist. Zdrava ishrana, ovosje zelenchuk, vareni jadenja, lesni za svaruvanje i mnoooooooogu vazno (a tuka mislam nikoj ne go spomna) - fizichka aktivnost.
Problemot najchesto i od toa nastanuva od malata fizichka aktivnost, stres, sedenje mnogu... pa i hemoroidi ke se pojavat.
I ova jogurtive se dobri, na primer activia so bifidus, ama i obichen neka bidi, pa zitarici i sl.
|
|
Прилепчанка
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
POSETI NEKOJA OD PRODAVNICITE NA 'VITALIA' GI IMAAT SITE POTREBNI ZITARICI,A DOBRI ZA CREVATA I ZA VARENJETO NA HRANATA SE ''STABILIZIRANI I SUSENI PCENICNI TRICI''
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Ovoshen doruchek.........po moznost da ne se mesha.
Ako pochnesh so jabolka...do ruchek ostani samo na jabolko, i toa ....vo neogranicheno kolichestvo. Prethodno,vednash shtom stanesh ke ispiesh svezo ceden sok od portokal,razblazen so malku voda(bez sheker) Ceralii,...isto...ovesni snegulki,...musli,....kako shto kaza blue.. Изменето од mamma - 24.Јули.2008 во 01:00 |
|
![]() |
|
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
јаболка помагаат, исто и житарки
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
![]() |
|
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
mislam deka i krusi i jabolka isto taka pomagaat
|
|
![]() |
|
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
probaj da pies barem po polovina litar jogurt sekoj den,ama obicen ne od onie kako activia i slicno.mene sekogas mi pomaga koga imam vakvi problemi
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
една другарка имаше исто проблеми и ниеден доктор не и помогна. лекот го најде во оние ситни сливи-џанки, џинки не знам како ги викаат. ако не ти се јадат пробај со сок од нив ама природен (се мисли не конзервиран). не губиш ако пробаш нели. позз
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
makedonkaaa ![]() Нов член ![]() Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
imam mnogu problemi so tvrda stolica i neznam sto da pravam a nesakam da pijam apcinja zatoa sto moze samo poveke da mi gi napravi mrzlivi crevata....pa ako znae nekoj nesto neka kaze
|
|
![]() |
|
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
fala mnogu na pomosta, ama sega se e ok....apetitot si go vrativ vo normala iako vo ishranata iskluciv mnogu raboti...:)
![]() ![]() |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Немора да знмачи дека е тоа мајсторче.. Хелиокобактерот манифестира со болки во желудникот на примена храна пропратено со тешкоби. Ова е губење на апетит кое според мене се манифестира од психички проблем. Читајки ја милата по форум што не е за неа вообичаено да се чувствува тажно, сепак ја мачи нешто..
Совладувајки го проблемот со раширени очи и срце ќе почне да јаде како шпто треба. Животот е тешка борба за опстојување каде треба да бидеме свесни тека грото од тоа е повредување и болка и солзи.. Треба правилно и спремно да се справиме со проблемите. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Тест за helikobakter pilori треба да направиш. Тоа е бактерија која го предизвикува чирот, гастрити, такви работи.
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Алектичка е малечка така да тестовите за бременост на страна дечки..
Алекта многу ги повторуваш работите што ги јадеш.. Во круг ти се вртат и нормално да ти се гади кога ги гледаш тоа е презаситување на една иста храна.. Нормално да губиш апетит.. Да намалиш со шекерите кои исто така стврараат заситеност на организмот и да обрнеш малку повеке внимание на овошјето.. Знам дека многу работи не ги ни јадеш, но почни со лесни топли потечни манџички зашто применуваш освен јогуртот многу сува храна.. Ти си склона на алерги од киви итн..избегавај печурки зашто содржат многу влага, а ништо хранливо во нив.. Значи мила моја вода, чајчиња, млеко јогурд утрински можеш мусли..После што потечно, по хранливо, протеин како и многу зеленчук.. Гледај да примаш витамини Б, Ц, и верувај ми ке ти се врати апетитот.. А можеби и на сето тоа ти е некоја психичка оптовареност чим губиш апетит.. Ништо страшно..Мене ми се случува од стрес или прихичка болка да не можам уста да отворам..Така да не се секирај се ке помине и ручкај со друштво сакала не ке јадеш ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
И јас мислам дека тест за бременост не би бил на одмет
![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45464748> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |