|
Што прави оваа влада?! |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 200> |
Автор | ||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
plus toa nema losha reklama
sega skandal a podir skandalot sekoj ke saka da vidi shto tolku skandalno ima |
||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e Bozo de |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posebno rabotite na Kliment Ohridski
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aaaaaa, Bozo |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe Bozo se pravi lut (igrame gut kap bed kap)
jas sum blagodaren podir Brusel treba i kaj nas da ja sredite ke bide super |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A bevte luti (neblagodarni koga bese-makedonska |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
promovira staroslovenska literatura vo brisel
za koe sme blagodarni Изменето од d4 b3 - 31.Август.2012 во 22:40 |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Потполно се сложувам. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mesi
Dobro se drzis, nema shto I prodolzi da iznesuvash fakti koi ti mislish deka se vistina, imas pravo na toa-ta neli demokratijata e toa, sekoj da ima svoe mislenje. Taka pravat i onie koi ti smetash deka kritikuvaat. Samo tie za razlika od tebe-iznesuvaat vistini koi gi cuvstvuvaat na svoja koza. Jas vo edno se soglasuvam-ne se site potezi na ovaa vlada loshi, kako shto ne se ni site dobri. I okolu doverbata- Narodot dal doverba bidejki od 2006 do 2008 vladata beshe so narodot i misleshe na narodot. Po izborite malku se izmestija rabotite, kolku od vladata kolku od poniskite eshaloni koi palat i zarat. Kolku e doverbata opravdana ke pokazat narednite izbori, zatoa shto pred davanjeto na doverbata cenata na strujata, benzinot, parnoto ( i nemoj toa e odluka na regulatornata oti jasno e civi clenovi se i koj gi izbra iiiii koj moze da gi zameni koga e jasno deka ne gi branat interesite na narodot tuku na monopolite) ne bea pokaceni. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
којсумјас, не знам с'е и затоа прашувам. Кога ќе добијам одговор, го прифаќам. Не терам инает, се обидам да ги разберам нештата, се информирам колку што можам подобро. Не бранам никого посебно и не напаѓам никого посебно. Ти се прашуваше како тоа работиме добро, а економијата во последно време забележува пад. Се обидов да ти одговорам онака како Е според општопознатите економските движења во светов. Ако не ми веруваш мене, погледни го интервјуто на BNN ( http://watch.bnn.ca/#clip750182) и слушни што вели човекот кој го води тоа интервју. Или прочитај што пишува во "Хералд" ( објавено малу поназад на оваа страна ). И двата не се македонци, не припаѓаат на никоја партија и баш ги заболе нештото за тоа како оди македонската економија. Чие пообјективно мислење би барал од нивното навистина не знам... И покрај с'е, не мораш да веруваш никому, можеш да велиш дека никој од нив не живее во Македонија, дека затоа немаат право да имаат свое мислење за неа, дека затоа не знаат како е навистина во неа, дека поради тоа никој ништо не знае, дека никој не е во твојата кожа, дека никој не знае како ти е тебе, дека тоа ти дава за право само ти да даваш авторитативни мислења за македонската економија, за тоа што и како треба да се прави во неа... и можеш да си гo задржиш своето мислење и своите наочари без потреба да напаѓаш ничија личност затоа што не се сложува со тебе. Нема потреба од тоа. P.S. До пред година-две не се интересирав толку многу за македонската политика. Присуствувајќи на овој пдф забележав дека 90% од коментарите, ако не и повеќе, ce критики упатени до владата (зарем може владата да биде толку негативна, а биднува избрана од народот?). Затоа почнав да барам пошироки податоци од најразлични страни за нејзината работа. Оноа што го дознавав не одговараше на сликата што ја добивав од овој пдф. Забележував дека владата има многубројни акции кои се позитивни и за пофалба, но НИКОЈ тоа не го објавуваше тука. Зошто? Ако членовите велат дека се неутрални и дека сакаат да ја претстават вистината, тогаш зошто не ги истакнуваат и позитивните владини активности ? Тоа ме потикна да почнам со објавување на оние нешта за кои членовите не коментираат на овие страни. Си реков, ако можеби не дознаваат за нив, сега ќе имат можност да се информираат. И што се случува ? Се и нформираат и повторно молчат. Ако веќе бидат испровоцирани за некаков коментар тогаш повторно ќе изнајдат или измислат некаква негативност. На секое "Да" како по автоматизам ќе си стават "Не", колку да докажат дека се доследни во негативните ставови. Затоа решив да објавувам позитивни вести и информации за кои никој не спомнува и да реплицирам на некои коментари за кои има соодветен одговор. И сето тоа без да ги земам или давам работите лично. Изменето од Messenger - 31.Август.2012 во 22:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека, Меси, нормално е ти за се што нечини во државава... да имаш одговор... пошто нели одлично ги познаваш приликите и состојбата на се... посебно на економијата, стратегијата и начинот на кој се води и треба да се води државата... Само, како тоа не знаеш колку информатичари имаме... дали се вработени, во кои фирми и што работат или не работат... ама ако каже некој, па и завод за статистика дека има и информатичари невработени... ќе најдеш оправдание и за тоа...? Ја знаеш приказната која кружеше низ градот дека една фирма, не ме фаќај за збор, која... требаше да отвори бизнис од информатичка област во Бунарџик... па ги тестирала нашиве информатичари... па заклучиле дека не се доволно спремни (читај стручни) за да одговорат на нивните потреби... и можеби не било така... а можеби и било... и сега ќе прифатиш она што ти одговара...? ќе повикаш пријател да ти каже дали е така...? и ќе дискутираш за економијата и живеењето тука од кажувања на други... и ќе бидеш подобар познавач на приликите тука... од нас кои живееме тука, а не во ПМ... П.С. Муабетов е со лично обраќање, но молам да се сфати како обраќање на сите... кои ќе се пронајдат во него... а пошто не е дозволено лично обраќање... избришете го, ако мислите така... или отерајте ме у ПМ и затворете ја темата... море лупнете ми бан... зошто не носам розови наочари... Изменето од којсумјас - 31.Август.2012 во 21:21 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова треба да оди во пдф Економија... ... па нормално е дека ќе има паѓање на индустријското производство. Никој не живее затворен во стаклен звонец, недопирнат од глобалните движења и промени. Македонија воглавно тргува со Европските држави, а најголемиот поединечен партнер ни е Србија. Ако ЕУ секојдневно економски тоне и ја продолжува агонијата додека не се завршат изборите во САД, па официјално да пристапи на потполна реконструкција (распаѓање), а Србија е на работ на банкротство, како може Македонија да ги продава своите производи и сервиси ? За плаќањето да не говориме. Нам ни должат пари кои не сe исплаќаат со месеци. Нам ни беше должник и Русија, па сега се нагодивме тоа да го врати со изградбата на гасоводот. Кога се гледаат статистичките податоци треба да е има поширок поглед на работите и да се разбере од каде и зошто излагаат таквите бројки. Изменето од Messenger - 31.Август.2012 во 20:31 |
||
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
традиција си е традиција....зар мислиш дека е лесно да прекинеш традиција која трае и трае.....не е лесно.....напротив традицијата станува се посилна ...со крупни чекори оди се понапред....и доагаме до резултатот....во именуваните делови никој не бара веќе дозвола.....тоа ние што сме сеуште таму како последни мохиканци...добро си знаеме..они си решиле да си сменат и ќе си сменат.....веќе не им треба барање ни дозвола....бидејќи сфатија дека нема зошто да бараат...сега е тешко да поставуваш правила на однесување..не се поставуваат правила на сред игра.......туку само ќе правиш да изгледа дека сите играат по твоите правила ...и ќе се надеваш дека никој нема да ја сфати традиционалната игра....и ке се уверуваш дека си традиционален шизик....другите не треба да ги уверуваш..тие се разбира мора да мислат како тебе ......традиционално.... |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Внеси реплика | страница <1 4445464748 200> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |