IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 58>
Автор
Порака Обратен редослед
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2007 во 17:54

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 10:29
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 21:27
Originally posted by beticka beticka напиша:

Sto da se kaze?Zborovite se izgubija so snegulkite i se stopija na moite dlanki.Studot me potseti deka se izgubiv barajki te vo denot na umiranje,zvezda padna na jasnoto nebo i kako da mi pokaza teka treba i jas da pojdam.Cekorot oloven.Mislite mi baraat edno lice i edni oci, pogledot bez cel se preta niz snegot kako da gleda senista. Lica mi priogaat a jas nema i gluva i slepa odam po patot koj nikade ne vodi. Samo o nekoja snegulka me pogaluva i kako da mi veli i ova ke pomine kako minatiot pat, togas neli si veti deka veke dosta e veke ne zasluzuva.I togas svetlina na mojot pat slucajano edni oci me poglednaa , edni usni mi se nasmevnaa,eden covek mi rece:srekata se bara  ajde zaedno da go najdeme patot do nea sakas??

nema zborovi
snegulkite gi stopat na dlanka
baram tragovi
denot za umiranje zad linija tenka
oloven cekor moj
a vo mig baram  lik toj
sepak sum slepa
sekite i likovite ako okolu mene letat
sepak sum slepa
za niv
no za milionska nasmevka ne
koja se pojavi okolu mene
rece ene go patot
no bez zborovi

soooooory za digresijata- no nemozev da odoleam

Изменето од anakin - 16.Декември.2007 во 21:35
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
beticka Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај beticka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 21:21
Sto da se kaze?Zborovite se izgubija so snegulkite i se stopija na moite dlanki.Studot me potseti deka se izgubiv barajki te vo denot na umiranje,zvezda padna na jasnoto nebo i kako da mi pokaza teka treba i jas da pojdam.Cekorot oloven.Mislite mi baraat edno lice i edni oci, pogledot bez cel se preta niz snegot kako da gleda senista. Lica mi priogaat a jas nema i gluva i slepa odam po patot koj nikade ne vodi. Samo o nekoja snegulka me pogaluva i kako da mi veli i ova ke pomine kako minatiot pat, togas neli si veti deka veke dosta e veke ne zasluzuva.I togas svetlina na mojot pat slucajano edni oci me poglednaa , edni usni mi se nasmevnaa,eden covek mi rece:srekata se bara  ajde zaedno da go najdeme patot do nea sakas??
betty
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 12:12
Имаш богата душа, а уште побогата ти ја прави тоа што откинатото го делиш и со нас.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 23:37
DA SUM JAS TVOJOT GLAS
A LIKOT MOJ GO SPOREDUVAS
VO SONOT TVOJ SAKAM PAK
DA SE POJAVAM KAKO BOZJI LAK

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 23:26
Prviot sneg gi bese zaveal ulicite, vo gradot za koj nisto ne me vrzuvase osven rabotnite obvrski. Bev daleku od mestoto koe go narekuvam svoj dom, od mestoto na koe bev naviknata. Tamu i osamenosta podobro mi prilegase otkolku ovde. Nepoznati lica, slucajni prijatelstva i nasmevki za dobronaklonost, pozadi koi nema nikakva sustina. Nokta bese ko i sekoja druga, no vo vozduhot go cuvstvuvav nemirot koj bese se posilen i posilen. Telefonot svoni, veke znam deka se javuva Toj, znam deka nokta ke stavi pecat na edna ljubovna storija so neskreken kraj. Te ljubam-mi veli, ne mozam poveke da bidam sam, ne mozam poveke da bidam bez tebe. Gi slusam zborovite, no tie ko da izletuvaa od mojata glava vo istiot mig koga bea izgovoreni. Se sekavam na onoj den koga prv pat se sretnavme, se sekavam na prviot baknez, na denovite polni so sreka..Se sekavam deka se bese tolku ednostavno, a imase mnogu poveke znacenje od zborovite koi gi slusam sega. Te ljubam mi velis, a sekoj zbor me potsetuva na solzite koi gi progoltav, na zborovite koi gi prekutev, na pocetokot od krajot. Takvata ljubov gorci, ne baraj ja - mu velam. Takvata ljubov ne pravi slepi, nemokni, tazni. Zarem ne mislis deka srekata ja posakuvam i jas? O kolku mnogu, sto ne mozam ni da go izgovoram toa glasno. A sepak mora da te napustam zosto ovde veke edniot od nas e visok. Edniot od nas poveke ne ljubi, edniot od nas ja pie poslednata goltka od spomenite. Te ljubam mi velis.. Zacuvaj ja taa ljubov kakva sto bese i ne bori se da ostanes so mene. Zacuvaj go spomenot i prodolzi, nauci, razberi, sto e toa sto nedostasuva ovde. Zacuvaj ja ljubovta i pobaraj ja povtorno, na nekoe drugo vreme, na nekoe drugo mesto, na nekoj drug nacin. Nie bevme, no ne ostanavme. Nie ke bideme i ke ostaneme, daleku od ovaa nok sto mirisa na razdelba.   
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 03:12
...dozdot...ne prestana...ja slushav sekoja negova kapka, kako pagashe poleka na  zemjata kreirajki muzika...se kolnam kako da go chuv nejzinoto ime, pomeshano so siot zvuk koj go praveshe dozdot...se odalechuvav od mestoto...cel nakisnat so brzi chekori kon kolata moja...

...za moment pochustvuvav deka desnata raka nekako kako privlechena od nekoj jak magnet se zalepi za telefonot moj...kako vo son go otvoriv...pritisnav i nejziniot broj beshe na menito...

...svetlina, zvuk, signal...i glasot nejzin angelski...kako od usnite nejzini za moment da chuv zvuk...navistina chudno, kako da mozev da go pochustvuvam mirisot nejzin koj taa go noseshe vecherta pomeshan so aromata na nejzinoto telo...neshto sto nikogash nema da go zaboravam...

...alo...kaj si...

...slushnav dozd, minuvanje na avtobus, plachliv glas...i guzva nekoja...sekakvi glasovi...seushte beshe na avtobuskata stanica...

...tuka sum be...kaj sto me ostavi ti...kaj sto raskinavme...chekam sedmica da doe...sto sakash sea...kazi...pobrzo...doaga avtobusot...

...POCHEKAJ...NE SE KACHUJ...IDAM...STOJ...

..."letnav" po trevata, i po kalot nakaj svetloto, nakaj ochite i mirisot sto me vodeja so seta moja sila i brzina...nastrana slushnav kako paga telefonot moj nekade nastrana i od zvukot kako da izleze nejzitoto ime...

...pobrzaj...pobrzo...se sopnav od neznam sto, padnav celiot nakisnat so kal od glava do petici...stanav... poglednav za del od vremeto... kako da ja vidov nejze megu lugeto...

...nekakva sila mi dade polet ushte pogolem, za sekund mi se chini stignav do nejze...celiot izmokren kako da sum vrnel so dozdot zaedno...

...vidov...

...nasmevka, na nejzinoto lice...dozdot vrneshe... taa placheshe i dozdot placheshe so nejze...

...samo ja gushnav i zbor kazav..."nemozam bez tebe ni 200 metra", ja baknav vo cheloto.... prodolzivme zedno na dozdot, kako i da ne vrnel nikogash...vo ist pravec...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 02:47
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Ima dlabocina Crtankava, interesno e, koj e avtorot?среќа

fala

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2007 во 20:05
Ветерот влезе во куќата, јачеше и се чуствуваа капки вода во воздухот. Во полумракот зад градинскиот ѕид нешто мрдна и за миг ме штрекна. Но тоа беше само обична мачка. Силно го прегрнав и му се тутнав во прегратки како да сакам да се скријам во него. Се сврте накај мене и почуствува дека немам веќе зборови. А сакаше да чуе дека од која и да е причина и сеедно како сме влетале во ова, добредојден е во моето срце. Сакаше да чуе дека ја чуствувам неговата добрина како шал околу мене и дека од моментот кога сето тоа се случи, не сум заспала ни еден миг, туку сум му се молела на Бога и на ѕвездите и на небото, што и да било тоа, сеедно какво симнување на светлината или отворање на вратата, никогаш веке да не се затемни и вратата да не се затвори. Но не го слушна тоа. Остана само ветерот да јачи, а нашите погледи завршија во темниот асфалт. Полека ме погледна, го чуствував неговиот поглед полн со страв. Сакав да го доловам, но вратот ми беше закочен, а погледот скаменет. Веќе чуствував како ладна пот да ме облева низ целото мое тело. Време беше. Месечината веќе го помина пола пат од облаците, а тоа беше знак дека полноќ се ближи. Не свртувајќи се чекорев, знаев дека и тој истото го прави. Само светилките на улицата ми беа светла точка во животот. Се убедив дека тоа не е така!!! !!! !!!
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2007 во 10:37
Ima dlabocina Crtankava, interesno e, koj e avtorot?среќа

Изменето од maria_magdalena - 14.Декември.2007 во 10:37
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 22:09
CRTANKA

NACRTAV
edna reka, Nekoj rece neka, no ne lici na reka
NACRTAV eden dom, Iznad nego zvon. ispod tece reka
nekoj rece neka, ali nelici na dom
ushte pomalku na zvon, zvonoto kako tron

NACRTAV dve, tri drva.Na prvoto sedna prva ,lastovica
NACRTAV zena edna, kako do mene sedna na stolica
i jas togas rekov neka,da ne ja odnese reka
i na nejzinata dlanka meka da proletat dva veka

NACRTAV dve, tri deca,Iznad decata Sonce, crveno
NACRTAV i malo pole,Do poleto malku dole konce drveno
i pomisliv jas deka, se ova e podaleku od mojata reka
podaleku od mojot dom
a domot kako DOM.

Изменето од anakin - 13.Декември.2007 во 22:11

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 21:54
Тишината се повеке и повеке станваше застрашувачка. Се беше загорчено со страв. Се смрачи, облаците се креваа и се спуштаа над панините како зли богови. Спокојот на мигот помина и чиниш и самото време се врати назад и отежнуваше побрзо отколку порано. Низа од денови на таа ледена зима и конечно будење на пролетта. Во саботните вечери повторно се рушеше мирот, за од понеделник се да дојде на свое место. Мрачноста на зимата најпосле се повлече и првите два а потоа три дена не заврна дожд. Од внатрешноста на сивите камени ѕидови луѓето почнаа да излегуваат на улиците заштитени и со претпазлив чекор како ненавикнати на движење по светлина. Беше лесно како шаховски потег или само мене така ми се чинеше, дека добро размислениот заклучок ке донесе мир не само кај мене. Но потоа се изгуби секое чуство....секој глас во главата....секој чекор на земјата...потонав во сон!

Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 20:55
Zastani..
Ne odi po patot koj go pokazuva krajot
Ne gazi po mojata bolka
Ne ostavaj me sama da se boram za nas.
Zastani..
Barem uste ednas pogledni me
So ocite na ljubovta,
Barem uste ednas dozvoli mi da vlezam
Vo tvoite sonista.
Zarem ne svakas deka nisto ne e promeneto?
Jas i Ti sme se uste isti,
Jas i Ti sme se uste edno.
Za ova ljubov vredi da se borime
Za ova ljubov vredi da ziveeme,
Zastani..
Ne odi po patot koj go pokazuva krajot.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 16:30
И додека студот ни пробиваше низ коските, а ни ги замрзнуваше ушите, крвта ми вриеше и предчуствував дека нешто ќе се случи. Не бев сама, таа беше со мене.  Кога веќе го поминавме пола пат зјапајќи безпрекидно и безцелно низ околината, барајќи предчуството да стане стварност, истовремено плашејќи се од истото тоа, си реков добро е. До сега не. Но наредната половина од патот се исполни со конфузност и мала болка,  најмногу тага. Немав сили да го погледнам во очи, а знам дека тие темни очи ме погледнаа додека јас продолжував со наведната глава без поздрав. Сигурно ме предало лицето, прочитал како ми е и ја видел тагата. Кога решив да соберам храброст и да кренам глава веќе надалеку го гледав неговиот профил кој полека се губеше. Се растажив уште толку...тие прекрасни очи кои последен пат кога ме погледнаа мислам дека потонав длабоко во нив и во нивната тага. Тажен е. Знам. Боже, колку ли само ми недостига. Но душава е навредена. Како да му кажам што чуствувам кога знам дека нема да го добијам целосно и искрено!? Ако не друго, барем беше искрен. Тој сака само дел од мене. А јас не се делам. Времето е повторно одредувач уште колку ли ќе трае ова. За тоа време....ќе чекам...само тоа ми преостанува.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.