IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Универзитетот ФОН
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Универзитетот ФОН

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 44454647>
Автор
Порака Обратен редослед
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:20

Јас сум за приватните факултети...веќе некаде пишував за ова...
   во приватните факултети има ред дисциплина...правилна насока...
   плаќаш годишна школарина и треба само да учиш... додека
   кај државните ...сеуште има мито и корупција и сеуште не можеш
   да најдеш професор за потпис и сеуште мора да купуваш книги
   од нив и.т.н. башка и дипломите никаде не ги признаваат...
   еве конкретно на ЕУ...иако мислам дека и на ФОН е така... во
   секое време професорот или асистентот се расположени за
   средба со студентите....и одвојуваат по два три часа за еден
   студент, што пак кај државните ниту го имало ниту ќе го има тоа...
   и не мислам дека постои некаква љубомора...полека ама сигурно
   изминува времето на државните факултети.......................

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 22:51
Originally posted by xxll xxll напиша:

Neznam zosto tolku golema lubomora postoi vo drzavnite univerziteti stvarno ne mi e jasno. I nemora tolku losi reklami da se dava na privatnite univerizteti bidejki ne zasluzuvaat do tolku .. I koj kritikuva aj da recam nekoji univerziteti od evropskite drzavi da kritikuvase ke velev aj tie se poznati univerziteti a drzavnite da kritikuvat toa e samo glupost. daj 100 evra za da pisuvam 6 ka toa e strogost vo drzavnite univeriteti vo Makedonija ve prasuvam ??Mito korupcija den denes postoi vo drzavnite univerziteti samo sega po profesijonalno funkcijonira.. i da ve prasuvam nesto zosto EU izjavi deka privatnite univerziteti vo Makedonija pojke ke imat sansi da najdat rabota vo stranstvo bidejki gi ispolnuvat evropskite standardi.. A drzavnite uste 100 godini ne ke mozat da ispolnuvat evropskite standardi...

Во целост грешиш....или си се збунил....или не си баш запознаен како што треба....или само "лупаш" како што ќе ти текне или само браниш некои интереси.....
мито и корупција нема повеќе во државните факултети....
и не постои љубомора спрема приватните факултети...затоа што не мора....државните се подобри
колку и да алудираш за приватните.....тие што се или завршиле на факултет можат да кажат тоа
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:45
Neznam zosto tolku golema lubomora postoi vo drzavnite univerziteti stvarno ne mi e jasno. I nemora tolku losi reklami da se dava na privatnite univerizteti bidejki ne zasluzuvaat do tolku .. I koj kritikuva aj da recam nekoji univerziteti od evropskite drzavi da kritikuvase ke velev aj tie se poznati univerziteti a drzavnite da kritikuvat toa e samo glupost. daj 100 evra za da pisuvam 6 ka toa e strogost vo drzavnite univeriteti vo Makedonija ve prasuvam ??Mito korupcija den denes postoi vo drzavnite univerziteti samo sega po profesijonalno funkcijonira.. i da ve prasuvam nesto zosto EU izjavi deka privatnite univerziteti vo Makedonija pojke ke imat sansi da najdat rabota vo stranstvo bidejki gi ispolnuvat evropskite standardi.. A drzavnite uste 100 godini ne ke mozat da ispolnuvat evropskite standardi...

Изменето од xxll - 30.Март.2008 во 21:47
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:12
Што има да се коментира за ФОН? Тие самите си се коментираат. Сестра ми има две другарки - ФОНКИ. Едната студира менаџмент, па минатата година ги носеа на прошетка во Дубровник, каде што полагале колоквиум во хотелска сала за ручеци, вечери и свадби. Другата студира англиски и тешко и е да научи 9 страни за колоквиум во период од недела дена. Коментарот на сестра ми беше: Мори, на кинески да се ќе ги научам. И што да ви кажам друго?

Изменето од Quentin - 30.Март.2008 во 19:22
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:51
A ja pa ne znam koj tebe toa te lazel deka so diplomite od FON odele vo USA,toa potesko.Imam drugarka sto u4i na FON,ne se pojavuva na ispit pa pak site ocenki i se 9 i 8.i posle na FON site u4ele.NE SUM TOLKU SIGURNA VO TOA!!!!
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 16:10
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

а ја и се лигавев на мајка ми да одам на фон тагашто е лошово ?? збунетост

nemoj.......

не ме давате за таму а смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 14:50
Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

а ја и се лигавев на мајка ми да одам на фон тагашто е лошово ?? збунетост

nemoj.......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 14:10
Originally posted by nikita nikita напиша:

Ne mozat da se sporedat drzavnite i privatnite fakulteti.
kako prvo od kaj nas nieden privaten ne e priznaen i tesko deka so takov ke uspeat da napravat nesto vo stranstvo.A so parite sto gi davaat na privaten vsusnost si gi plakaat dobrite ocenki!
-------Kako ne e priznaen koga jas znam studenti sto se prefrlija vo SAD i vo evropskite zemii da studirat i skoro site ispiti beja priznati ne znam od kade dobivate vakvi glupavi informacii.....
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 12:26
а ја и се лигавев на мајка ми да одам на фон тага

што е лошово ?? збунетост
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 11:21
Ne mozat da se sporedat drzavnite i privatnite fakulteti.
kako prvo od kaj nas nieden privaten ne e priznaen i tesko deka so takov ke uspeat da napravat nesto vo stranstvo.A so parite sto gi davaat na privaten vsusnost si gi plakaat dobrite ocenki!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:22
Го ценам твојот став како и што си е ред нели секој има право на свое мислење.
Па во склоп на твојот пост ќе го образложам следното:
-kako прво државните факултети не се комунистички настроени
-второ нема повеќе мито и корупција ( за тоа најмногу "сноси вина" новиот Кредит Трансфер Систем)
-трето мислам дека глупаво е да се споредуваат професори од државните факултети со оние од приватните
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:05
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

Jas mislam deka toj sto uci sekade uci bilo na koj univerzitet drzaven ili na privaten jas znam studenti na drzaven sto se i pojma nemat od nisto a znam i na privaten sto studirat i se prefrleni vo USA da studirat sakam da kazam koj sto uci sekade uci ako imas znaenje ne e bitno kade ke zavrsis fakultetot.. A tie vo drzavno sto studirat i sto mislat deka sve znaat toa e samo ludost. Zaradi toa diplomite na drzavnite univerziteti vazat do Kavadarci i  do Kumanovo.......A privatnite vazi sekade jas znam studenti od privaten sto se prefrlija vo  Evropa i vo USA i site ispiti sto imat polozeno na privaten im e prizanto vo stranstvo a od drzavnite nisto ne e prizanto.....

Нивната диплома е призната во Европа и САД...ц ц ц ....а како ја земаат дипломата(ова важи за поголемиот процент на студенти , не за сите)...и за што се создадени тие приватни факултети?????
---------Dobro a da te prasuvam nesto zosto pirvatnite univerziteti vo Evropa i vo USA se poceneti nego drzavnite a kaj nas obratno e drzavnite se ceneti.. Jas licno pojke gi cenam privatnite univerziteti zosto gi cenam ako me prasuvas ke ti kazam bidejki po kvalitetno se dobiva znaenje zatoa sto drugo e eden profesor da predava na 500 dusi  a drugo e na 20 dusi da predava e zaradi toa pojke gi cenam privatnite i plus nema sansi mito korupcija da postoi kako sto bese na drzavnite ama balkanskiot narod od toa ne razbira dzabe muabeti. i plus drzavnite univerziteti se komunisticki orientirani za zal izgleda uste nekolku godini ke ostanuva tragite na komunizmot...

Изменето од xxll - 30.Март.2008 во 01:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 00:53

Jas mislam deka toj sto uci sekade uci bilo na koj univerzitet drzaven ili na privaten jas znam studenti na drzaven sto se i pojma nemat od nisto a znam i na privaten sto studirat i se prefrleni vo USA da studirat sakam da kazam koj sto uci sekade uci ako imas znaenje ne e bitno kade ke zavrsis fakultetot.. A tie vo drzavno sto studirat i sto mislat deka sve znaat toa e samo ludost. Zaradi toa diplomite na drzavnite univerziteti vazat do Kavadarci i  do Kumanovo.......A privatnite vazi sekade jas znam studenti od privaten sto se prefrlija vo  Evropa i vo USA i site ispiti sto imat polozeno na privaten im e prizanto vo stranstvo a od drzavnite nisto ne e prizanto.....

Нивната диплома е призната во Европа и САД...ц ц ц ....а како ја земаат дипломата(ова важи за поголемиот процент на студенти , не за сите)...и за што се создадени тие приватни факултети?????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 00:30

Изменето од xxll - 30.Март.2008 во 00:34
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 44454647>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.