IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се надминат болката и тагата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се надминат болката и тагата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 55>
Автор
Порака Обратен редослед
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 13:23
Da,da mozam i jas da napisam edno sto pravila kako da se nadminat tagata i bolkata ama nisto ne pomaga.................
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:25
Originally posted by topsexy topsexy напиша:

Da znam.........
tagata ne ja sakam u sebe.
a bolkata ja nosam vo sebe.......
i ne mozam protiv niv,
dzabe mi e se.abe se.apsolutno se.
koga nikade ne mozam da najdam zaborav.
nema lugje, nema........

Што нема топсекси? Надеж, место за бегање или на заборавот мислеше?
Не е поентата во тоа да се избега од она што ги предизвикало болката и тагата после неа, бидејќи тоа би било вечно бегање од нешто што се случило во минато свршено време. Ако ја ставиме главата под перница, тоа не значи дека не сме во кревет среќа
Добро е човек да се соочи и помири со она што му предизвикува болка и тага, да го прифати она што е загубено, да воздивне еднаш, но потоа и да земе длабоко воздух и да продолжи понатаму, со вера и надеж во иднината. Јас верувам во подобро утре... ок..можеби не баш утре, ама сигурно задутре среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:22
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

Da znam.........

i ne mozam protiv niv,

nema lugje, nema........

Ne si rodena za da bides tazna, ne si rodena za da stradas vo nekoja bolka.
Za toa sto si rodena ti toa ne go gledas pa taka digas race od se pa uste velis apsolutno nisto ne pomaga. Pomaga i te kako. Bidi trpeliva obicno covek treba da svrti eden krug, za da se izdigne prvin treba ubavo da propadne. Odkoga ke se sopnes, ke naucis ubavo da odis.

becenevem
.аплауз........kolku bezobrazno si vo pravo......среќа
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:08

Da znam.........

i ne mozam protiv niv,

nema lugje, nema........

Ne si rodena za da bides tazna, ne si rodena za da stradas vo nekoja bolka.
Za toa sto si rodena ti toa ne go gledas pa taka digas race od se pa uste velis apsolutno nisto ne pomaga. Pomaga i te kako. Bidi trpeliva obicno covek treba da svrti eden krug, za da se izdigne prvin treba ubavo da propadne. Odkoga ke se sopnes, ke naucis ubavo da odis.
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 01:03
Da znam.........
i ne mozam protiv niv,
nema lugje, nema........
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 00:26
најлесно е да се помолиш наместо да плачеш а потоа да ја исканализираш во нешто позитивно
за секоја негативна мисла еден час на орбитрек или еден час муабет на јавен простор со другар/ка голема%20насмевка
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 00:02
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

vino cigari i dobar prijatel среќа

IMAME NESTO ZAEDNICKO JAS I TI... DEFINITIVNO...
people are strange
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 15:47
Па да, и кеш во џеб не е лоша алтернатива, може да помогне-привремено.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 06:15
ти треба малце кеш у џеб,3ца добри другари и слободно маса во Хазард...дефинитивно лечи...намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 05:07
TAGATA E ISTO KAKO SREKATA.DVE PRIJATELKI RAZLICNI EDNA OD DRUGA NO ZIVOTNI SOPATNICKI.NAJ SREKEN E ONOJ KOJ UMEE DA JA NOSI TAGATA A DA NE JA CUSTVUVA TEZINATA.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 12:21
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

So jadenje ljuto

I MOZE DA SI VO PRAVO....POSLE KE TE BOLI DRUGO-SEKAKO KE ZABORAVISH NA PRVATA BOLKA...голема%20насмевка

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 08:24
So jadenje ljuto
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2008 во 00:52
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

vino cigari i dobar prijatel среќа

Zal mi e ako taka ja nadminuvash bolkata.
Nishto od tie raboti osven prijatelite  nema da pomogneтага

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
moon88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moon88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2008 во 21:56
se minuva ne e strasno,pilence
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.