IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 48>
Автор
Порака Обратен редослед
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2009 во 19:11
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Ти реков кога ќе мине стресот-се средува и колон иритабиле.

Tokmu taka ,zatoa i samata bolest ili sostojba kako sakate,se narekuva colon iritabille(nervozno debelo crevo)shto znachi deka stresot e toj koj ja predizvikuva vakvata sostojba i koga nema laktozna nepodnoslivost.Kako terapija se preporachuvaat tab.Rudacol 3x1 vo tek na nekolku dena i sostojbata se normalizira,no se preporachuva i nekoj sedativ za da se sredi nervniot sistem.
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2009 во 17:19
hmmm.kolku godini e Filip? hormonalnite poremetuvanja ili pubertetot go pravat istoto.a ako si vozrasen druze Nervite i sto e normalno,za razlika od nekoj si pocuvstvitelen i brzo pagja ili se brane sistemot.POZ.. ke bide se vo red
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 21:31
sonce kolku i da se smees kolku i da se baftas so sport. eve me mene za primer...ja ako ne se smeam ne znam koj se smee...od vezbanje se rasturam sekoj den. pomaga ne vikam deka ne....no podsvesno si raboti toa vo psihata..nekogas ke zaspies od so si pretepan od sport i aktivnosti..ama koa nema da si...veruvaj deka ke ti treba persen. persen e zamena na diazepam ...samo e na rastitelna baza i ne stvara zavisnost. zatoa e podobar od diazepamot големо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Goldi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ЗЛАТНО МОМЧЕ

Регистриран: 10.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7729
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goldi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 21:17

Filip imas stress...........

Sto e stres?

Narusena komunikacija megu

mozokot I drugite delovi na teloto

CUVSTVO, MISLA, ODNESUVANJE, FIZICKI SIMPTOM

“nervozen sum”

“gneven sum”

“vo depresija sum”

“ostavi me na mira”

“ke ja izgubam rabotata”

“na rabot na zivcite sum”

“nemozam da go podnesam”

Begstvo, vikanje, karanje, prefrluvanje

Изменето од Biba_G - 05.Март.2009 во 22:54
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
Кон врв
zaneta2009 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 14.Февруари.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaneta2009 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 12:23
Jas bi ti rekla da odis na lekar i da proveris dali imas slucajno astma zatoa sto istovo mu se sluci i na soprugot moj.Samo navecer koga ke legne se budi na sred nok i ne mozese da dise pa stanuva se seta itn.I na kraj prvo mu kazaa deka e alergicen na prasina a posle pola godina uvidoa deka e astma.Mozebi kaj tebe ne e toa no bolje odi na lekar i napravi si edno ispituvanje za sekoj slucaj,pozdrav
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 17:14

Оди на лекар Филипе..........Под итно..........остави го форумов и нашите дрн, дрн јариња.........

Книшката под рака и правец........амбуланта........
МИР со сите
Кон врв
nenic Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2009
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nenic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 16:52
so pokacen prolaktin se namaluvaat plodnite denovi i ne si plodna sekoj mesec...toa se simnuva samo so BROMERGON apcinja....inaku ti se zgolemuvaat gradite,ti tece nekakva tecnost nesto ko mleko...ama nee strasno se dodeka ne resis trudna da ostanes....sansite ti se pomali....
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 03:43
ИМАМ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ СО ДИШЕЊЕТО АМА САМО НАВЕЧЕР КОГА ЌЕ ЛЕГНАМ ДА СПИЈАМ!
ЌЕ ЛЕГНАМ ДА СПИЈАМ.. И ОДЕДНАШ СЕ ГУБАМ.. СОНУВАМ НЕШТО ДЕМЕК.. И НЕ ДИШАМ... И ОДЕДНАШ ЌЕ ИЗРИПАМ(КОГА ЌЕ СЕ ОСВЕСТАМ ДЕКА СУМ СКОРО ГОТОВ!) И СЕ ГУШАМ.. СТОЈАМ ОДАМ ШЕТАМ НАВЕЧЕР ДОМА.. И ТОА НЕ ПОМИНУВА И ДОДЕКА ОДАМ СЕДАМ И БИЛО ШТО ДРУГО

ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ !!!!! ВЕ МОЛАМ!
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
lidijana74 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Февруари.2009
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lidijana74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 14:57
prolaktin mozes da simnes uspesno so lekovi i so kontrola na stresniot nacin na zivot, zatoa sto prolaktinot go narekuvaat hormon na stresot.
pokraj tecenje na mlekoto, druga negativna posledica e sterilitet t.e. so visok prolaktin tesko se ostvaruva bremenost, a glavobolki ima i koga tumorot (adenomot) e pomal od 1 cm, no seto toa e individualno.
ako nivoto na prolaktin ti e mnogu golemo, moja preporaka ti e da napravis MR (magnetna rezonanca) za da ispitas poradi sto e visok prolaktinot, dali poradi adenom (tumor) na hipofizata koja go laci prolaktinot.
adenomot ne se leci so lekovite, tuku samo se odrzuva nivoto na prolaktin sto go laci hipofizata.

Кон врв
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 10:29

Ако болката сеуште трае и ако е интензивна не е лошо да отидеш на лекар,ќе ти направат ренген снимка и ќе се види од што е.Можеби станува збор за прелада и нешто на плуќата.
...но да не нагодуваме,лекарот секако дека ќе ти каже што е и ќе ти даде соодватна терапија.
Љубов и само љубов
Кон врв
SiReNaTa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Ноември.2008
Локација: Switzerland
Поени: 257
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SiReNaTa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 00:07
jas pred 15tina dena bev nastinata, so teperatura i mnogu kashlav. zemav antibiotici i mi pomina ama bolkite mi ostanaa, ete isto kako tvoite. Bev i jas da si ja proveram krvta i da se snimam, posto koa vishuvam ili koga ke se pipnam narebrata pod gradite, mnogu me boli...eve veke 20tina dena pominaa mene uste me boli, ne kako prvite denovi ama bolkata e tuka...se konsultirav kaj poveke medicinski lica i mi rekoa deka bolkata ni e od kashlanje, zapalenie da muskulaturata ustvari bilo...pa taka da ne se grizi...treba samo da sedvizis poveke i da pravish gimnastika i ke pomine
Кон врв
spasenoska Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 02.Февруари.2009
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spasenoska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:38
ve molam da mi kazete bidejki imam strasni bolki vo grbot pod kriloto a ponekogas i desno pod gradata vo edna tocka proveriv krv i se e vo red
Кон врв
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 20:50

ДЕКСАЗОН-DEXASON
гликокортикоид

Дексазонот е синтетски гликокортикоид,дериват на преднизочонот.Дејствува антиинфламаторно кај растројства
на разни органски системи и го модификува имуниот одговор на организмот на различни стимуланси.
ТЕРАПИЈА
Алергиски заболувања и реакции-бронхијална астма,статус астматикус,ангионервротичен едем.Ревматски заболувања.
Малигни заболувања.Дерматолошки заболувања и многу други.

АNITA 11,се надевам помогнав колку толку...а да не си закачила некој бронхит а,а ако не извини.
Љубов и само љубов
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 19:47
DEXAZON ..ZA STO E AKO NEKOJ ZNAE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,184 секунди.