IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 98>
Автор
Порака Обратен редослед
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 11:31
МАТЕЈ
Глава 1

23 ”Ете, девица ќе зачне и ќе роди Син, и ќе го наречат Емануел, кое преведено значи: „Бог со нас!”
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2012 во 12:22
Матеј: 5:8

Блажени се чистите во срце, зашто тие ќе Го видат Бога!
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2012 во 10:29

Не со војска не со сила, туку со Мојот Дух ќе се случи тоа, вели Господ Саваот!

Захариј 4:6

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2012 во 16:31

Вистина, вистина ви велам: што и да посакате од Отецот, во Мое име, ќе ви даде.
Досега ништо не сте барале во Мое име; барајте и ќе добиете, за да биде радоста ваша полна.”   

Ев. Јован 16:23,24    

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2012 во 11:11
Псалм 95

6 Дојдете, да се поклониме и да паднеме, да Му се поклониме на Бога, нашиот Создател.

7 Зашто Тој е наш Бог, а ние народ на Неговото пасиште, овци што Тој ги чува. О послушајте Му го гласот денес:

8 „Не бидете со тврди срц
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2012 во 11:22
ИСАИЈА 59:2

туку вашите беззаконија создадоа разделба, меѓу вас и вашиот Бог. Вашите гревови го сокрија Неговото лице, и Тој веќе не ве слуша.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2012 во 20:52

„Верувам, Господи, помогни му на моето неверие!”

Ев.Мaрко 9:24

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2012 во 11:04
Исус и рече:

"Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее. И секој, кој живее и верува во Мене, нема да умре довека. Веруваш ли во ова?"
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2012 во 11:22
ПСАЛМИ

33:20 Нашата душа се надева на Господа, Тој ни е помош и наш штит.
38:22 Побрзај ми на помош, Господи, Спасителу мој!
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2012 во 11:36
ЈОВАН
Глава 9

6 Штом го рече тоа, плукна на земјата, направи кал со плунката и со неа ги намачка неговите очи,

7 и му рече: „Оди, изми се во бањата Силоам; што значи: „Пратен”. Тој отиде, се изми и дојде прогледан.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2012 во 23:53

Па така, никој нека не ве осудува за јадење или пиење,
или за некој празник, или за млад месец или саботи;
тоа е само сенка на она што доаѓа,
а телото е Христос.

Еп.Колосј. 2:16

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2012 во 11:20
Стих на денот

Заради Господовите добрини не сме уништени, Неговите милости никогаш не престануваат.

Плач Еремиин 3:22
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2012 во 11:09
”Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч. Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ -Глава 10 :34,35-Biblijata
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2012 во 11:07
И така, секој кој Ме признава Мене пред луѓето, ќе гопризнаам и Јас него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.
А кој ќе се одрече од Мене пред луѓето, и Јас ќе се одречам од него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.”

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ -Глава 10 :32,33-Biblijata
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.