|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 4243444546> |
Автор | |
literanova
Нов член Регистриран: 25.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Работа на поетот е да пишува, на критичарот да вреднува...
Ако некому не му се допаѓа вреднуваното тоа е само одраз на суета... Суетните творци, како и лицемерните критичари се смрт за уметноста... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pobarav TIME OUT
dajte go no site batalite ja ova tema najmalku tri dena |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go get a life
|
|
literanova
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата е критика, не поезија, поезија е сосема друга тема... |
|
literanova
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нонсенс1: поезијата е куп емоции. Во тој случај најдобтра ппоезија би се случувала на гробишта и на фудбалски натпревар.
Нон сенс 2: Емоција повеќе отколку што чувствува авторот.Не може на адресата на перципиентот да стигне писмо повеќе од тоа што го испратил експедидетнтот. Нон сенс 3: temata, ako e dvosmislena mi se dopaga poveke Нема едносмислена и двосмислена тема туку има еднослојна и повеќеслојна, имплицитна форма и експлицитна, конкретно значење и преносно... Нон сенс 4. Сите критичари во светот се љубоморни на поетите и писателите. Критиката укажува на добрите и лошите страни на едно дело потпирајќи се врз законитостите што важат за одредена уметност. Нон сенс5. поезијата не е граматичка дисиплина. Граматиката е темелот на еден литературен јазик, а литературниот јазик средство со кое се создава литературата. Пред да се напише нешто и пушти во јавност треба да му се провери тежината! |
|
Tamawa
Група Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аман бе луѓе....ту што ме изненадивте БРЕ....Пак почнавте да се пукате а ?
Абе остајте се тоа глупостите на страна...јас овој го сакам,а оној не и сега ми му се**м за поезијата!!! Што викате да почнете само да читате? На крај краишта, па и не мора да се коментира,без разлика дали се има позитивен или негативен коментар!!! Ве поздравувам сите и само продолжете да пишувате (по можност) поезија |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne brkam
nego sakam site da ve zadrzam tuka |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
time out |
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аиииииииииии....... а некој ќе траска тука глава......ќе губи залудно време........и за ништо ќе троши мозок.........ц ц ц........
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...pa i jas koa gi chitam delava na site, probuvam da pronajdam gram poveke emocii od lugeto sho gi pishuvaat...probuvam eventualno da ja svatam smislata na napishanto, ili temata, ako e dvosmislena mi se dopaga poveke, nemam zasho da kritikuem negativno nikogo, ako e nesho posebno i za izdvojuvanje sekako ne bi ja kriel svojata voodushevenost od toa-bi komentiral, inaku koj bi bil efektot na druga kritina osven deka sum ljubomoren na nekoe delo...there's no point in such a thing to do-mi izglea toa kao pljukanje po nechiva dusha-bezveze rabota...poezijata ne e gramatichka disciplina, taa ne e olimpijada i ne e konk*rs nekoj za himna...poezijata e del od nas, nisho poishe...
|
|
literanova
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме бркаш? |
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Quentin
Во боите на виножитото Ќе се најдеме пресликани во боите на виножито и без запирки ќе си ги прераскажуваме миговите откорнати од едно збогум, што долу на земјата боли повеќе од отворена рана. Ќе ми споделиш дека грижливо си ги собирала сите мои стихови и сега е моментот да ја замениш тагата во нив со божествени ноти на една небесна харфа. Пушти ја харфата, душо, ќе ти речам. Размрдај ги прстите и засвири по мене. Ќе излезат најубавите звуци од едно тело што цела вечност те посакува. Ќе блеснат најмилните погледи од едни очи што четири години те гледаа, а уште четириесет ќе те сонуваат. Дождовите и сонцето оттогаш везден ќе се љубат, но виножито веќе ќе нема... ми се допадна многу...можеби неможам да оставам некоја критика или добар коментар..ама навистина многу ми се допадна |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki toki
najdobro e da se napravi TIME OUT od najmalku tri dena posle toa - neka se vrati poezijata vo nasite srca tri dena time out od sekakvi, kritiki, rakopleskanja i wooowi |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4243444546> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |