![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 184> |
Автор | |
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Еве нешто добро напишано.... од еден наш колега:
![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Па пред некој ден и Филе даде изјава дека спорот до Нова Година ќе бил решен ??!?!
А како? |
|
Illegitimi Non Carborundum
|
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Ако и веруваме на wikileaks, Папандреу веќе се откажа од барањето за промена на идентитетот и јазикот и единствено бара некоја "шминкерска" промена.
Ама јас на Данајците не им верувам и подароци кога носат. |
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Полека полека ќе си дојдат и Македонија и Грција до компромисот што ќе биде на база на формална лексика и транслитерација.
Сигурен сум во тоа. Освен ако не се случи грците да ја увидат апсурдноста на нивните барања и скроз да се откажат од спорот и да се прифати некоја варијанта на двојната формула (ама во таков изход не верувам). Изменето од DameMak - 09.Септември.2011 во 00:56 |
|
|
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Премиерот Никола Груевски порача дека нема да има промена на Уставот, со цел промена на уставното име.
„Нема да прифатиме предлози што ќе го загрозат македонскиот идентитет и засебноста на Македонија. Нема да прифатиме име без тоа да биде прифатено од граѓаните на референдум. Ајде да се обединиме околу ова прашање“, рече Груевски. Извор:Канал 5 А и една мошне интересна вест, од грчкиот министер Ламбринидис:јазикот не е дел од преговорите под капата на ООН. Грците се откажаа од барање решението за името да се однесува и на јазикот. Дали тоа значи дека се откажуваат и од прашањето за менување на идентитетот?! |
|
![]() |
|
Вечерва пак ја слушнавме македонската црвена линија: НЕМА МЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОТО ИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
А таман соросоидите и гејците се понадеваа дека придавки и додавки ќе влезеле во уставното име. Е како да не го ценам и почитувам Грујо? Кој друг политичар во претходниве 20 години смогнал сила, храброст и решителност да го каже тоа така јасно и отворено. И да повика на обединување зад таа црвена линија. Дали СДСМ ќе застане зад таа црвена линија или тие со продуваните свои членови Гјунер, Милчин, Фрчко, Геропулос и БЦ, ... ќе ни кажуваат дека тие за 6 месеци ќе ни го решеле името - само да се домогнат еднаш до власт. |
|
|
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Еве ви педлог од нашата кухиња за наредната неџеља,па станете бранете
http://mkrevolucija.com/politika/34-politika/691-protesti-na-8-mi-septemvri- Еј МВР-ото немој да ме сљедиш,ова је само вест преписана,се шири као расипан тељефон ![]() Изменето од Gorazd777 - 01.Септември.2011 во 19:45 |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
Guilty ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
![]() |
|
Во написот вешто е избегнато да се лоцира дали тоа име Миленко го пропагира како ново уставно име или како дел од решението што 20 години го викаат „двојна формула“ - затоа што токму двојната формула е спомната во текстот:„Во интервју за радио Илинден, тој истакнува дека Македонија може да го промени името со двојна формула.“ Никаде не пишува дека тој се залага таквото име да биде ВО УСТАВОТ. Во исто време, Груевски при говорот кога се гласаше новата влада јасно кажа дека наша црвена линија е НЕМЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОТО ИМЕ. Имајќи предвид дека Миленко е еден од гласноговорниците на Груевски следи дека тој стои и зад ставовите на премиерот дека нема да има промена на името во уставот. Одтука, заклучувам дека написот е напишан тенденциозно од новинарскиот соросоиден отпад кој после А-НУЛА неможе никако да се соземе. Изменето од DameMak - 28.Август.2011 во 12:34 |
|
|
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Е така ти е тоа,кој превари,тој ќари,па Миленко алапачата,со Мирка уште поголема караконџола,БРАНЕА,СТЕНКАА,и се правеа светии за името,но видиш летово беа некаде на МЕКНЕЕЊЕ,па откако се налапаа убаво и чекмеџињата си ги наполнија(а за тоа ги обвинуваа другите),сега со нивниот им лидер ќе го менуваат името,а КАЈ ПА НЕ,зашто бранко ,кога можат и тија да си лапната пари за това ![]() Ама да не исцвикаа од нешто друго???? |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
Indurain ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 308 |
Тууу...големо чудо......абе опасни сме ние..........к*р се тресе..... |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Секој има право на свој став и на свое мислење.
Миленко Неделковски: Република Македонија (Скопје) не е промена на името |
|
![]() |
|
трендафил ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 68 |
Не знам од каде е паталошката потреба на некои ајде да кажам водечки земји во меѓународната заедница откако не им успеа проектот да се избрише македонското име, сега тоа да се престори во грчко. За среќа, ако гледаме во иднината, јасно е дека НАТО и ЕУ тоа не се на подолги патеки, туку дека тоа се други земји кои не признаваат такви какви што сме. Не бараат да ги лажеме дека не сме Македонци, односно дека тоа се Грците, и дека не чувствуваме благодарност затоа што божем биле великодушни дозволувајќи ни и ние да бидеме немакви македонци, но со додавка што тие би ни ја наметнале. Да потсетам дека Грците не се проблем и дека веројатно и тие (не без задоволство) работат за некој друг кој одработи да не влеземе во ОН со своето име и покрај тоа што Грција таму немаше право на вето.
Ако со евентуална промена на името влеземе во НАТО, не гледам сигурност дека ќе влеземе и во ЕУ. До крајот на преговорите можат да измислат и некоја нова пречка. Како што и НАТО и ЕУ откако ги исполнивме потребните услови ни измислија нов дополнителен, може тоа да го сторат повторно. Јасно е дека не ги почитуваат сопствените решенија кога е Македонија во прашање. Да не ни се случи како во еден виц кога некој господин откако ја прашал некоја госпоѓа дали би „легнала“ со него за милион долари и добил потврден одговор, ја прашал дали би прифатила иста работа за 100 долари. „Зарем ме сметате за лесна женска“ протестирала дотичната. „Сами рековте што сте“ - одговорил мажот. Сега преговараме за цената. Дали Македонија веќе ја сметаат за лесна откако некој во наше име прифати да бидеме БЈРМ, па сега се изненадени што не подлегнуваме под уцените на НАТО и ЕУ кога како единствена пречка (дали за стално или можеби до следен дополнителен услов) ни ја поставуваат промената на името. Односно бараат од нас да ги лажеме дека не сме тоа што сме, туку нешто друго.
|
|
Негација на негативното.
|
|
![]() |
|
Guilty ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
I za sto se raduvaat ovie tuka?
![]() -e toa ti se vika.......makedonska posla! ![]() Zarem nekoj ocekuval da kaze, deka Fyrom treba da si go smeni imeto,pa duri togas ovie tuka da dignat galama poradi toa. Zatoa , malku glupavi mi izgledaat i prigovorite na grcite. ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |