|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...вкус на зашеќерена благост, слатка брадавична испакнатост си игра со моите усни, јазикот претрчува низ неа, во круг, на средина, со залет и без него, се сопнува, се лизга, се залепува. Немирни бранови протресуваат, се подигаш како мост за мене само изграден, испрекинато дишење како силен ветер, недовршен говор со ехо, смисол јасен и означена намера, целта видлива пред мене поставена, гола. Гради твои здивени, кожа наежена, нечујна сирена се погласна, како кутре ржам не пуштам ни за миг, црвени трагови оставам по азбучен ред, нагласени самогласки со извичник, агресивни глаголи поставувам, се повеќе негирам граматички правила. Описот на твоите гради со јазик испишан се меша со поезија и проза, се губат правилата, важен е исказот пред судот на задоволствата кој не дозволува ограничувања и наложува супститиции и пермутации, секоја начин може да биде искажан на нови милион начини. Дали да си признаеме дали е доста кога ми велиш дека е доста, кога јас велам дека не е созреан плодот иако расте, иако вкочанета напупеност чека јазикот да ги доврши своите изрази и описи кои ги забрзува тактовите на срцето во градите на која свири музика со нови рефрени...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe zbunet li e ili koj ..ova e ljubov ne e panagjur
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само тивко и незабележано ќе се бараме во мислите воодушевени еден од
друг, ќе се сакаме преморени за тоа кога ќе дојде време, има време,
надежта ќе не надживее...
.................................................. во секој твој текст, последната реченица е јаготката на шлагот |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... и во следниот живот твој ќе бидам, но знам дека комарец ќе бидам од тебе што ќе се храни како и сега, ќе можеш да ме сплескаш, како што можеш и сега, ке те гледам без престан како правам и сега, ќе леткам и зујам на увце и околу тебе, како правам и сега, препрека ќе мора да има, како има и сега, копнеж ќе има како и сега, да бидам оној што треба да бидам, ќе се залажуваме со глупави нешта Тања, како правиме и сега. Секунди за паметење ќе имаме што ќе се бележат како часови, поважни од се она по што ќе бидеме препознатливи, како што и сега не знаат по нешта толку неважни, наизглед значајни, а толку шупливи што ехата на нашите имиња громогласно се одбиваат од ѕидовите на безначајноста, а кои се темел на нашите привидни живеења додека се смешкаме и им обраќаме внимание на мртовци прифаќајќи ги нивните обичаи, оставајќи ја надежта настрана дека ќе има доволно време и за нас во некоја временска дупка кога телефоните ќе замолкнат од алчните барања на грабливците кои мислат само за себе додека се сладат со полни усти залаци од нашите слабости. Само тивко и незабележано ќе се бараме во мислите воодушевени еден од друг, ќе се сакаме преморени за тоа кога ќе дојде време, има време, надежта ќе не надживее...
Изменето од zbunet - 19.Јануари.2009 во 22:52 |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam zborovi |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
who's the best?
who's the best? ZBUNCI IS THE BEST |
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збунееет...ќе ме оставиш без сон вечер
|
|
Внеси реплика | страница <1 4041424344 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |