|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 55> |
Автор | |||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eden prijatel redovno odi vo nedela vo crkva ... i tamo ja slusna slednava propoved ... Si bile dvajca braka ... edniot pisatel, cenet vo drustvoto a drugiot bandit ... i eden den dvajcata bile umreni ... i dvata vo pekolot ... banditot gore vo pekolot ... pisatelot ... cenetiot ... najdolu vo pekolot ... zosto ? zatoa sto banditot pravel losi raboti ... ama otkako umrel ... negovite zulumi zavrsile ... a pisatelot ... iako umren ... negovite dela ostanale ... da gi trujat ludjeto ... zatoa toj najdolu ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se soglasija ateistite deka tuka meso smrdit
Изменето од anakin - 23.Септември.2007 во 02:58 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od Miralen
Borbata e vo toa sto: Zosto tvojata dezinformacija da bide tocna MOJOT FAKT DA NEBIDE ???
Jas ti zboruvam od ISTORIJA od Islamot (ne od Qur'anot kako sto
mislis... tuku od Istorija,,, nitu eden od tie slucai koi ti gi napisav
ne se spomnati vo Qur'anot,tuku ISTORIJA NA ISLAMOT) a ti mi pisuvas od
sekakvi nekakvi avtori koi krivo bidi im,napisale prikaska "makedonska
krvava svadba" i toa go zemas kako dokaz.Sramota navistina,za eden 30
godisen covek.
Mojata glava nikako nemoze da svati kako nekoj moze nasila da bide
nateran DA VERUVA ! sega koga tvojata glava svati deka nemoze nasila
da se natera da veruva se prefrli: bil nasila nateran da veli deka e
musliman... koga se nema dovolno dokazi togas se odi vaka do beskonecno. Vidi vaka Miralem.....i dvete knigi koi ti gi napisav se napisani po vistinska slucka........... ti go dadov za primer i danokot vo krv.............. koj da kazam go prifativme deka postoel...ili sega ke se predomislis... tka da celta mi bese da go postignam toa...... da se soglasis deka imalo i nasilna islamizacija.............od strana na turcite vrz makedonskoto naselenie.............. tolku |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Borbata e vo toa sto: Zosto tvojata dezinformacija da bide tocna MOJOT FAKT DA NEBIDE ???
Jas ti zboruvam od ISTORIJA od Islamot (ne od Qur'anot kako sto mislis... tuku od Istorija,,, nitu eden od tie slucai koi ti gi napisav ne se spomnati vo Qur'anot,tuku ISTORIJA NA ISLAMOT) a ti mi pisuvas od sekakvi nekakvi avtori koi krivo bidi im,napisale prikaska "makedonska krvava svadba" i toa go zemas kako dokaz.Sramota navistina,za eden 30 godisen covek.
Mojata glava nikako nemoze da svati kako nekoj moze nasila da bide nateran DA VERUVA ! sega koga tvojata glava svati deka nemoze nasila da se natera da veruva se prefrli: bil nasila nateran da veli deka e musliman... koga se nema dovolno dokazi togas se odi vaka do beskonecno.
SEKOJ KOJ NASILNO RABOTI RABOTI PROTIV ISLAMOT PA MAKAR NASILNO PRIDONESUVAL ZA NEGO,TOA E PROTIV ISLAMOT !!! Od Kradeni pari Hadz da obavis e HARAM. Dzamija da napravis od kockani-komareni pari e HARAM. Iako Dzamija pravis HARAM E !!!! Ne svakja tvojata glava.
CITAS POGRESNA ISTORIJA PRIJATELE ! Neli Grcite imaat Istorija no za makedoncite ne e taka,nasata Istorija za Grcite ne e tocna.... Dali ti razbiras ??? Znaci,Al Kaeda e izmislena od Amerikancite,prifati ednas,samo za da go valkaat liceto na Islamot. Vo makedonija "baravte gledajte" Turcite,mesto da im zavidite na mokta i na dostoinstvoto i na milosta koja ja imaa prema vam,od ljubomora izmislivte sekakvi prikazni !!!!
PRIFATI EDNAS.... ISLAMOT SE SIREL PO PAT NA LJUBOV,SOMILOST,POCITUVANJE,SAKANJE........ ZATOA I SE PROSIRIL.
Za toa zosto ne se slucuva Musliman da napusti vera,go imas tokmu vo temata koja ja spomna,samo sto si go prefrlil objasnuvanjeto. Ustvari,go imas i vo ovaa tema,koe JAS LICNO TI SPOMNAV samo izbegnuvas. OD ZAVID I OD LJUBOMORA,DEKA MUSLIMAN NE JA NAPUSTA VERATA,KOJA MU PRESTAVUVA NAJ GOLEMO BOGATSTVO,SE KAZA I LAGATA DEKA AKO JA NAPUSTI TREBA DA SE KAZNI !!! PA TI VELAM DEKA E LAGA,JAS SUM MUSLIMAN I JAS TI VELAM DEKA VO ISLAMOT TOA NE POSTOI.... !!! Dali ke mi go citiras sega salman ruzdi ??? Glupavo e goor... ne ocekuvav od tebe vakvi niski komentar,VERUVAJ MI.
Veruvaj deka koj procital Qur'an se nasol sebesi. Ima dokaz i toj dokaz GO NAPISAV,vrati se nekolku strani ponazad. Znaci DOKAZ DEKA ALLAH GO STVORIL COVEKOT. Ne kako sto e slucaj vo biblijata. Ako im pobaras dokaz ke ti napisat eve; i ke ti stavat citat od biblijata "jahve go stvoril covekot" ova ne e dokaz,,, no vo Qur'anot IMAS DOKAZ !!!!!
E sekako deka za slepi nema. Ateisti stanuvaat onie koi se razocarale od Hristijanstvoto a ne doprele Qur'an,takvi kako tebe.
Pa ajde kazi mi eden edinstven dokaz deka covekot sam sebesi se sozdal ! Jas ke ti dadam 10 za eden deka ti si Allahova dz.s tvorba.
Ti kazav,koga zboruvas so Musliman,treba da bides dobro dobro spreman prijatele.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas veruvam vo NASATA ... toa e vo parabola kazano ... miralem ... toa NASATA znachi ... izlezi nadvor ... i kreni go pogledot nagore ... normalno navecher koga e vedro ... i chitaj ... toa e normalno "zapisano" ... i e VISTINA ... nemora da se zamarate so citanje linearen tekst ... tuku ona sto ni gi otvara ocite ... toa e noralno ... na nekoj produhoven covek ... mnogu mu zamerale zosto ne cital duhovna literatura ... tuku po cel den seta nadvor ... toj se pobunil ... kako ne citam ... citam direktno od izvorot ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
miralem
toa sto ke glunis iznerviran, revoltiran i sto omalovazuvas nekoj ...ne znaci deka si vo pravo....... od miralem Drugo goor,Islamot NE E TURCIJA islamot NE SE TURCITE !!1 Dali taa tvoja glava moze da go svati ova ???? Sto pravele turcite NE E PRIMER ZA ISLAMOT. Sto bara Qur'anot e PRIMER ZA ISLAMOT. Toklku malku treba da razberes. Ajde da se slozam eve so tebe. Turcite so sila gi naterale da se poturcat. I STO PRAJME SEGA ??? DALI ZAKLUCIVME DEKA ISLAMOT TAKA SE SIREL !? 30 Godini rece deka imas prijatele moj a razmisluvas kako da imas 13. tocno moj prijatele eve da receme toa sto pravele turcite ne primer za islamot...SAMO E USTE EDEN PRIMER NASPROTI PRIMEROT SO KAMILATA I STITOT - KAKO SE SIREL ISLAMOT NIZ ISTORIJATA potkrepen so istoriski fakti .....ZNACI SE SIREL I NASILNO..DALI SEGA TVOJATA GLAVA MOZE DA GO SVATI TOA>>>>>........ ubavo kaza turcite ne se islamot...potoa al kaeda ne e islamot....albancite sto napravija vojna i masakriraa tolku luge vo mk ne se islamot...... islamot e prekrasna religija i site muslimani go znaat k*ranot na pamet i go pocituvaat.......od kaj togas dosle turcite .. od kade dosol bin laden..od kade uck..........prifati ednas......moze ubavo e napisano vo knigata i se ama istorijata drugar drugo kazuva... se smees za cveta i anga sto se vistinski prikazni i primeri od turskoto vladeenje ovde a mi go citiras dino merlin...... se smees i ne gi prifakas istoriskite dokazi a mi citiras kniga koja vidovme od gore kolku SITE muslimani ja pocituvaat..... i pokraj tie brojki miraleme kolku dusi prifakaat islam......... ima duplo od tie kolku dusi stanuvaat ateisti............ na temata dali covek moze da se otkaze od islamot imas ubavi primeri zosto muslimanite do sega ne se otkazale............ od Miralem Edinstvena religija koja poseduva dokaz za postoenjeto na Boga.
Edinstvena religija KOJA DOKAZUVA DEKA GOOR NE SE SOZDAL SAM TUKU
DEKA NA GOOR GO SOZDAL ALLAH (A Toj i ponataka neka ja cita CVETA I
ANGJA)
Edinstvena religija koja DOKAZUVA deka Vselenata e sozdadena od Allah. hahahhaahaahahahahahhaah me spomnale mene i vo k*ranot?????? Ednostavno za da svatis - da imase dokazi nemase da bide religija..... od Miralem Neli,goor,da si ti vo pravo i vasata filozofija za nepostoenje na Boga,neli vo toj slucaj site bi bile Ateisti ??? PA ne bas miraleme.....potesko e covek da kaze nesto i za toa sto go kazal da iznese milioni dokazi....otkolku da si napise nekoja naucno fantasticna kniga ........ za magarinja.....kamili..bogovi....i sto ti znam jas...... |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koja e tvojata Antony ? Ako si prifatil Islam moze edinstveno togas da e tvojata religija Vistinska. Edinstvena religija koja poseduva dokaz za postoenjeto na Boga.
Edinstvena religija KOJA DOKAZUVA DEKA GOOR NE SE SOZDAL SAM TUKU DEKA NA GOOR GO SOZDAL ALLAH (A Toj i ponataka neka ja cita CVETA I ANGJA)
Edinstvena religija koja DOKAZUVA deka Vselenata e sozdadena od Allah.
Druga religija ne poseduva DOKAZ za Bozjeto postoenje a kamo li za nesto drugo.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Goor,ti si barem naj malku dostoen (BEZBOZNIK) koj nikogas ne dopred Qur'an da kazuvas sto pisuva vo nego i dali e izmisleno ili ne.... ednostavno,NE SI PROCITAL TI. Toa sto BAS SITE ne prifakjaat toa ne e prasanje koe se postavuva samo za Qur'anot tuku kaj site. Neli,goor,da si ti vo pravo i vasata filozofija za nepostoenje na Boga,neli vo toj slucaj site bi bile Ateisti ??? Sakam samo da ti kazam kolku glupavo razmisluvas. Steta za 30 godisen covek. Qur'anot spored tebe ne e vistina oti ne sme site Muslimani. Togas NE POSTOI VISTINA oti nikoj isto ne sme.
Goor,ne vredi navistina da se zamaram so vakvi komentari.
Samo cisto informativno,iako sum ti napisal nekolku pati.Vo Italija,deset dusi mesecno prifakjaat Islam.Vo Germanija 4.000 godisno !!!
Drugo goor,Islamot NE E TURCIJA islamot NE SE TURCITE !!1 Dali taa tvoja glava moze da go svati ova ???? Sto pravele turcite NE E PRIMER ZA ISLAMOT. Sto bara Qur'anot e PRIMER ZA ISLAMOT. Toklku malku treba da razberes. Ajde da se slozam eve so tebe. Turcite so sila gi naterale da se poturcat. I STO PRAJME SEGA ??? DALI ZAKLUCIVME DEKA ISLAMOT TAKA SE SIREL !? 30 Godini rece deka imas prijatele moj a razmisluvas kako da imas 13.
Ponataka,zali se sam.Ke ti kazam zosto.
Dve temi otvorivme za Qur'anot i navedovme bezbroj dokazi deka Qur'anot E VISTINA,ZNACI DOKAZI. No dzaba e koga za tebe dokaz e sto ke ti kaze CNN i BBC... Ti en razmisluvas sam so svojata glava.Zatoa treba sam da se zalis.
I da zaklucime.Odi prvo procitaj Qur'an pa posle da zboruvas za nego.... ne si go doprel a kazuvas deka vo nego pisuva prikaski,toa e navistina maloumno.
|
|||
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako nema vistinska religija ? a NASATA ? ete na edna druga tema pisuvav deka Bog e neogranicen ... i toa e VISTINA ... neogranicen vo prava smisla na zborot ... no dobro veli brza ... bidejki site se nametnuvaat ... ispadja nema vistinska ... zatoa sto site velat deka e vistinska ... no eve na primer ... ako e Bog neogranicen ... znacni nie sme sepak na nekoj nacin ograniceni ... i presmetav deka covekot e 93 dimenzionalen prostor ... mesto da se povikuvame na ova ili ona ... dajte da vidime kade sme ... dobro veli goor ... tamo pisuva vaka ... onamu pisuva taka ... ajde da vidime prvo nie kade sme ... ? |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
taa shto ne se nametnuva,...a,bidejki site go pravat toa,...znachi,...nema vistinska!!
,..pa kolku i da meljete,...za toa,.. |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od Miralem
Mislam deka so tebe goor nema poveke sto da se pisuva.Se ti e objasneto.Moze jasno da vidime deka Goor e ednostavno tvrdoglav i nisto poveke. VIDI VAKA Miralem PRIKASKITE VO k*rANOT SE OBICNI IZMISLICI........... ZATOA STO DA IMASE DOKAZI (Znaes sto e dokaz neli ) SITE MIRALEME KE ZNAEJA DEKA ISLAMOT E VISTINSKATA RELIGIJA I KE ZNAEJA DEKA POSTOI BOG-NEMASE DA VERUVAAAATTT......ZNACI KE ZNAEJA>>>>>>>>>> TOA STO TI VERUVAS VO NIV NE NZNACI DEJKA SE VISTINA ZATOA STO DA BIDAT VISTINSKI I PRIFATENI AMA BAS OD SITE TREBA DOKAZI>>>>>> SEGA TI MI GI DAVAS OVIE PRIKASKI NASPROTI ISTORISKITE FAKTI...... I MISLIS DEKA SO INAET NEKOJ KE TI POVERUVA...ZOSTO NEKOJ DRUG MUSLIMAN NE ZBORUVA PROTIV OVIE FAKTI TUKU SAMO TI........... ZOSTO...POPAMETEN SI OD DRUGITE...?????? I ZA DA NE MI POVTORUVAS EDNO ISTO STO VEKE PO KOJZNAE KOJ PAT GO CITAM DA TE POTSETAM DEKA NA OVIE ISTORISKI FAKTI ..STO TI GI PRILOZIV MOZES SAMO SAMO SO FAKTI DA GI NEGIRAS A NE SO TVOI IZMISLICI..... NAKRATKO TOA IZGLEDA VAKA MIRALEM DOKAZI MI DEKA k*rANOT E VISTINA DOKAZ - VISTINA E ZATOA STO TAKA PISUVA VO k*rANOT.... CEL DEN MOZES DA VADIS CITATI OD k*rANOT TOA STO PISUVA TAMU KAKO SE SIREL....AMA ZA ZAL ISTORISKITE FAKTI ZBORUVAAT DRUGO..... ZALAM MIRALEM AMA TAKA E...... |
|||
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Miralem temata e Koja religija e Vistinska ? a ne goor ... ne se machi tolku mnogu vo dokazuvanja ... dali mislis deka NASATA e najdobra ? |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mislam deka so tebe goor nema poveke sto da se pisuva.Se ti e objasneto. Moze jasno da vidime deka Goor e ednostavno tvrdoglav i nisto poveke.
Sega,gi kidnapirale od 8 godini. Kako be mozes vo sekakvi nekakvi Gluposti da veruvas a vo dokaz nemozes.
Sluckite,koi gi narekuvas "prikaski" ne se prikaski tuku se Vistinski Slucai i DEL OD ISTORIJATA NA ISLAMOT. E sega ti najde da mi kazuvas sto e Istorija na Islamot. Turcite nekogo go pretepale i sega Islamot e nasilen.
Vidis nisto ne moze znaci prisilno,nemoze zena da se natera da ne' zasaka.... ama posto si Ateista so zakoraveno srce sega,nemozele da gi nateraat ama so sila gi naterale da bidat muslimanki... znaci,neznaes poveke koj pat da go fatis.
Uste mnogu za primer Kales Anga i Cveta i Dedo Mraz za primer ke gi zemas.
|
|||
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i toa bez religija e religija ... Nekoj veruva vo Biblijata ili vo k*ranot ... sekoja cest ... no nekoj VERUVA deka ne veruva ... isto i toa e veruvanje ... sepak ... kaj sekogo ... doadja moment ... koga ke vidi deka nemoze da ima mir vo nego ... ako veruva vo neveruvanjeto ... koga - togas ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4041424344 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |