IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 58>
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 12:54
Тонејќи во некоја прекрасна игра на разно разни чуства, не можејќи да ги опише со зборови се обидуваше да пронајде барем налик слични такви зборови во дефинициите зачувани во нејзината глава. Немаше....беше измешано....болка, убавина, мекост, префинетост и доза тага. Споро одеше....нејзиниот бос чекор како да ја бакнуваше земјата зашто таа земја ја сакаше со сето срце....Долгиот бел фустан од лен се лелееше со секој чекор а само ветрот и беше придружник во ноќната темнина. Тука немаше никој! Тука беше сама. Уште поубаво и попријатно направи да и биде тој факт....дека е сама со своите чуства....на моменти се запрашуваше зашто се обидуваат да ја испеат во песна, да ја раскажат во приказна, да ја опишат во поезија....? Не наоѓаше соодветен одговор. А веќе не ни и беше битно. Сакаше сета физичка болка да згасне.....но тоа во моментите кога беше доволно јака за да ја освести и свесно да ја осети...зашто онака иако беше присутна таа болка, таа не ја чуствуваше....покрај него се губеше сето лошо што можеше да наштети. Но не го дозволуваше тоа. Можеби еден ден сама на себе ќе си признае дека се што се случуваше беше предизвикано од нејзините очи кои не ги сакаше баш поради тоа....и се се случуваше поради нејзината проклета дарба за добро пишување со милион чуства кои можеби не ги ни чуствувала додека го правела тоа....се е измешано...исто како и секогаш кога ќе седне да пишува. Само јасно е дека е биде од срце, па макар и фантазија. Таа слаткост во нејзината душа, ја гореше секоја болка во текстот и ја претвораше убавина на тивка ноќ со ветре. На момент повторно че осетеше болка...ќе се поместеше, ќе почекаше некоја минутка не сакајќи да верува што велат докторите препишувајќи и 10дневна изолација и ќе се насмевнеше со „поклони се и почни„ ......продолжуваше.....зашто убавината мора да е пред се? Што виде тој во неа за сега да пати? Вели на секој начин ќе пати .....а таа не може да му помогне баш поради тие два збора....„на секој„. Можеше само да чека ...да остави на времето да си го донесе своето..Од друга страна пак едно убаво суштество кое секоја ноќ и ја исполнува се повеќе не и дава душевен мир...толку слатко на некој начин тетераво чуство кое не знае дали е љубов или сосема нешто друго често ја буди во сон. Сепак е убаво....Ноќните птици веќе пееја некоја нивна мелодија на прв момент весела но како продолжува се потемна станува...како магла зашеметува и губи јасност...ќе погледнеше околу себе и повторно ќе продолжеше бесцелно да талка во мракот по влажните улици боса.....пријатно летно чуство ...добро разладување...На моменти ветрот со себе го носеше и мирисот на него.....тогаш како во врат да и дишеше....уживаше во тоа. Дали грев, дали утеха, дали љубов........се откажа од трагањето по одговорот и му се препушти тој да ја води ...можеби како дете не сонуваше за принц од бајки, можеби и никогаш немаше јасна замисла каков ќе биде тој вистинскиот за неа....каков таа сака да биде.....таа беше вода во душата....во била каква форма да ја ставиш ќе се прилагоди на се....но на изглед оган....строга пред се. Затоа и лесно не се откриваа нејзините чуства....затоа и толку добро знаеше да ги прикрие како рането животно што се криеше и си ја чистеше раната. Самата таа. Без никаква помош да побара....секогаш се сама сакаше да си стори за себе...сама да сработи, сама да успее, сама да помогне секому, па и сама да направи да ја засакаат.....за на крај да е горда што го заслужила тоа....ако било вистинско. Огнениот поглед налик, а во себе преполн вода....често ги лажеше сите...а таа како да сакаше на чело да си запише да не гледаат во нејзините очи се додека не ја научат.....а тешко е да ја научиш.....барем целосно не....Еднаш една личност што ја знаеше од дете пред некого рече-не се обидувај да ја сватиш, таа секогаш ќе има со што ново да те изненади ....таа е ветер и никогаш не се знае со неа на која страна ќе залуташ, но нема никогаш да погрешиш ако ја следиш. Сето ова и се вртеше во глава додека одеше....како да очекуваше некаде да стигне, нешто да пронајде...а немаше ништо освен темни улици како исплачени од дождот. Пак продолжуваше....
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Didi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Summer flower

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 15583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Didi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:05
neka site zvezdi ti zboruvaat za srekata,site gitari ti svirat za ljubovta ,a se ona po sto mectaes neka ti stane stvarnost
Кон врв
eurydice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2008
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eurydice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 13:56

Изменето од eurydice - 01.Мај.2008 во 21:24
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 13:39
..tekst otkinat od mojata,nejzinata,negovata..poveke dusi...

Погледот е некаде во бесконечноста во заливот на зелените површини,во движењето на изгубените фигури,во спректарот на боите,се губи во некои очи.Ги има многу,а сепак си осамена немаш некоја цел пред себе.

Чекориш под бледото небо кое ако го погледнеш дава надеж кое во себе крие многу тајни.Продолжуваш гледајки ги чекорите одиш некаде во далечината никој не може да ја врати насмевката на твоето прекрасно лице.Се е безнадежно,се сеќаваш на минатото премногу исплашени лица мрморења од сите страни не ги разликуваш само чекориш да ја најдеш вистината,имаш надеж и бараш некоја личност,но попусто знаеш дека се е безнадежно.

Одеднаш надежда почнува да бледнее малку по малку ја снемува,но ти сеуште постоиш и понатаму чекориш во судбината препуштена на времето.Времето тече,а ти не приметуваш можеби е веќе премногу доцна тогаш во бездна и дозволи на една личност да навлезе во твојот свет и да ти ја уништи суетата,но таа личност без почит се изгуби во далечината кон која што ти сега чекориш без да знае дека е твојот лик е од другата страна на огледалото.Чувствуваш дека си зомби живееш,а сепак си мртва живееш во некоја илузија, некој свој свет,свет на хипокриза се плашиш да ја отвориш вратата на реалноста,немаш чувства и не го гледаш животот околу себе личноста што ја бараш по која чекориш кон далечината ти ја одзема волјата за живот.Потруди се да најдеш излез се изгуби во светот на нереалноста побарај спас во твоето его не дозволувај да пропаднеш во бездна.

Премногу патиш,а премногу постоиш многу малку живееш за да дозволиш да те нема.Чекориш под небото,а лицето ти е влажно и небото плаче заедно со тебе ти плачеш за својот изгубен дел поради твојата личност исчезната во далечината.

Небото плаче поради тебе поради тоа што без љубов ти си зомби, жевееш ,а сепак си мртва.
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 17:14
Насмевка блага на лицето со самото отварање на очите. Утринско сонце, некои од зраците завршуваат во разбушавената коса и ги отсјајуваат посветлите прамени кои мајката природа ги измутирала. Сјајот во очите чиниш одблеснува на далеку, а желба му е на секому да подари грам позитивно чуство ако не и повеќе. Љубовта како традиција, верата исто така. Зар некој смета дека таа треба да изигрува ангел? Повторно благо се насмевна....се радуваше што ниеден удар не ја сруши. Се осеќаше како карпа, цврста, но на моменти одронлива. За кој ќе удри во неа сам да се потрупа, а таа ќе остане неоштетена во чуствата. Нејзината подршка...хмм...тој...вечна нејзина инспирација и како музика неговиот глас во нејзините уши. Ах, колку само поради него се бореше....Колку мило чуство во неа секојдневно се раѓаше. За после толку време таа пак да се разнежни....За после толку време да каже „те сакам“ и тоа да е толку искрено од срце....Велат-За да ја сочува човек среќата, треба да е среќен сосема тивко.Не го следеше баш тоа. Можеби и треба да почне. Но сигурна во него дека нема да дозволи некој да наштети продолжи со исто темпо. И повторно осети топлина во срцето, се насмевна и погледна низ прозорецот во гранките на расцветаните дрвја...се подисправи и го отвори прозорецот....влезе мирисот на пролетта. Арома составена од пролетни цветни ноти...љубичица, лале, расцутени дрвја...какво прекрасно утро! Животот навистина е прекрасен само кога ние тоа го сакаме. Мрачноста на злите усти гореа некаде од светлината, ироничната смеа стана нема додека предтоа беше подла и шизофреничка. Сега сите тие се капеа во потта нивна која ја створија трудејќи се против неа......навистина животот е убав кога сакаш некого....!
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
eurydice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2008
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eurydice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 16:32
Игра

Твојата агонија
Мое сладострастие
Твоето страдание
Мое воскресение
Твојата празнина
Мое исполнение

Удираш по мене со обвинувања
Шлапкаш во моите солзи
Како детенце со нови чевличиња

Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 14:21
Stanuvam i bavno se probivam niz zvezdite koi pospano lebdat okolu mene...gi znam niv, sakaat da ja zasenat tvojata svetlina...oh, zabludi... no zar nekoj moze da go nadvaldee sonceto, kako peperutka tvojot plamen me povikuva, znam tamu si, kako i sekogash, pozadi zavesata... I tie ochi nema da gi zaboravam, ogledalo na moite, uteha i na beznadeznosta, dodeka gi gledam znam sum bezbedna...i raka podadena, nikogash zatvorena, nikogash da bara, samo od nea toplina, zarem i toa nekogash zgasnuva... i kao posledniot pat ti ja dopiram, kako mozev da pretpostavam deka se zboguva... Odnesi me so tebe, nepoznatoto e podobro od ona shto znam deka doaga, od ona shto znam deka nikogash nema da go imam! No ne, ti pak me ostavash, so nasmevka koja staklena solza ti sozadava... Samo edno molam, barem progovori za posleden pat, glasot najlesno se zaborava, posledniot ton od tvojata posledna rechenica, da znaev deka usnite tvoi potoa zasekogash ke zamolcat, ke ja zarobev taa nota i za mene ke beshe najubava simfonija...ke go dadam svojov, za da mozev na glasot tvoj da se setam...
kolku mnogu mi nedostasuvash...
I povtorno se budam, nad mojata mokra pernica, potopena vo realnosta!
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 02:32
принцу мој.....кој и да си ,каде и да си, со кого и да си...знај дека ми недостигаш , требаш , ......не знам како но......те сакам..........
..........па побрзај..............те чекам.........
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 18:52
taa me gleda
daj napravi nesto brgu
jas ja  gledam
so da pravam?
daj napravi nesto, no brzo,moli ?
ne moli se nadeva
koga neznaes sto
napravi toa - so bi go napravil koga taa  ne e tuka
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 17:51

denot e premnogu siv.....denot ne me saka denes.......ne mi nosi prijatni sekavanja.......

i povtorno mislive so mene si igraat......

koj,sto,zosto? kako mozese se ova?????

den siv,mracen.....me potsetuva na tebe...na nasiot kraj......
toa e denot koga te ostaviv zad sebe,no ne te zaboraviv.....
denot koga se vidov sebesi...najiskrena,najubava,najtazna,najrealna...stoev so casovi na dozdot...solzi tecea na moeto lice,no dozdot ne sakase ti da gi vidis,gi odnese so sebe......
stoese pred mene,bez najmalo pokajuvanje,a mi velese deka me sakas...
no onoj koj se smeska i ti veli deka te saka,te laze.....
ne mozam veke da ti veruvam...moevo srce se raspadna...bese raspadnato,a ti mi pomogna da go sostavam...a sega definitivno se skrsi,a jas ne mozam da gi najdam delcinjata koi mi se potrebni za pak da sum "ziva"......
ti go dadov srceto,a ti ja ubi siluetata na mojata dusa......taa e sega izgubena.....
srceto silno mi lupase,cinam vo toj mig ke izletase...i ne mozev veke da se vozdrzam...te pregrnav so seta sila i ljubov koja postoese vo mene...i go pocuvstvuvav studeniloto na tvojatadusa....tvoeto srce ne bie veke za mene.........сршено%20срце a moeto se predade.......

kolku samo sakav da ti kazam deka te sakam,no ne ...jas ti kazav samo ODI SI......i toj moment ti me ostavi sama na dozdot........
stoev i cekav (mozebi da se vratis) i ne mi ostanuvase nisto drugo osven da gi svrtam spomenite nasi uste ednas vo glavata...sekoe prekrasno utro koe go docekuvavme zaedno,eden do drug smeskajki si se i iskazuvajki ja "ljubovta"..sekoj moment koga bev so tebe i ti bev potrebna,sekoj zbor najsvet na ovoj svet koj ti go podariv tebe.........
se cuvstvuvav kako angel na kogo i dvete krilja mu se skrsija...
ne sakm da odam napred bez tebe.....
i povtorno sama,nikoj okolu mene...nikoj da mi podade raka,nikoj da me utesi......samo dozdot......
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 10:45
[QUOTE=zbunet]Racete mi se tresea kako na alkoholicar sto gi provocirase pogledite na slucajnite minuvaci...cigarata mi ispadna od racete...gnevno ja zgmeciv cela kutija so peticata...opcuv...pred ovoj lokal trebase, valjda ne sum smotan do tolku...more sum...trgnav do bliskata trafika...tri pati morav da povtoram kakvi cigari sakam zosto mumlav so suva usta...sozalivo mi ja pruzi kutijata...se svrtev...taa bese...se vrtese...betonot pod mene pocna da se nisa i se potprev na vesnicite koi nabrgu popagaa so tresok...zad mene vikanici...nozete mi bea kako od guma...
 - Zdravo
Pogledna kon mene...izmesani cuvstva na nesigurnost i ljubopitnost...siroki zenici koi me analiziraa...soncevi zraci se odbivaa od nejzinata kosa...sakav da ja dopram...lice...mi snema vozduh, a usnite pocnaa da me golicaat vidlivo treperejki i na liceto mi se pojavi nesto sto trebase da lici na nasmevka...go vdisuvav nejziniot miris kako da ja vdisuvam nejzinata dusa...
Nisto ne se izmeni...ista bese...se fativme za race dolgo gledajki se bez izusten zbor...zvono od velosiped...kletva vo vrska so nasata mladost...obrazot mi se vzesti...od zvucniot samar...ocite i zasolzea kade se pojavija milijarada ogledalca...drugiot obraz sega se vzesti od vtoriot samar...me klocna po cevanica nekolku pati i prodolzi da me udira po gradite so nejzinite malecki i meki tupanici...glasno zaplaka...ja gusnav no solzite ne mozev da gi zadrzam...sonceto mi smetase...ja stisnav silno so liceto kon moite gradi i pocnav da ja baknuvam po kosata...
 - Ti si golemo...gubre, znaes !...toplina od nejziniot zdiv na moeto srce...
 - Shsss...molci...znam mila
Go podigna pogledot kon moeto lice...se podnasmevna...molnja svetna pred moite oci...ne bev veke svoj...divjacki ja baknuvav i zedno gi goltav nejzinite solzi...go izdrza napadot i mi vozvrati so ista merka...vremeto zastana...pocnav glasno da se smeam, skokotliv plamen mi go gorese teloto...sarmantna busavost...razmackan karmin...obrazot me pecese...vdlabnatini od zapcinja pod prstite pocuvstvuvav...gusnati se nisavme vo takt so nekoja melodija koja ecese vo nasite misli koi poleka gasnea ...
 - Ajde da odime...denes si moj...denes se e vo red.
I bese...
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 17:12
se cuvstvuvam nikako......kako nesto potrosno....kako nisto.........
a sepak vredam,no vo tvoite oci izgleda deka ne.........
te gledav i stoese tamu,sekogas barajki poveke od mene,a jas se trudev se da ti dadam...
se trudev da bidam podobra i podobra za da me sakas uste i uste poveke...no,ne bev nikogas dovolno dobra,neli?
a sto barase....pa lugje sme....gresime...i ziveeme za da gresime i da prostuvame.....
no dosta mi bese od zborovi prazni i zaludno izreceni zborovi dva-TI PROSTUVAM
me ubi svesno,a go znaes toa i ne znam kako pak ke me poglednes vo oci...
se ti dadov,a nisto izgleda dovolno ne ti bese....
nikogas da go dobijam najdobroto od tebe,nikogas da go izvleces najdobroto od mene....
ne dobiv nisto za vozvrat,osven bolka....od koja ne mozam da izbegam...sekade e okolu mene.........nema potreba da prasuvam zosto,znam.......dovolno e da sfatam.......ima nekoja.......steta sto ne znaese da me cenis.....se sto e ubavo kratko trae.......
mozebi ke mi bides se seuste i nema da naucam da ziveam bez tebe,no pak te sakam......
nikogas nema toa da go znaes,veruvaj.......
zaluden e sega sekoj zbor,zaludno e sekoe kaenje.......ne ti prostuvam,ne me baraj,ostavi me vo svojot svet na tisina i samotija,iako zasluzuvam poveke.....
no zivotot kako i ti se otkazal od mene...ili pak vreme i toa da go stori...
a togas...kojznae????

Изменето од topsexy - 17.Март.2008 во 17:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 12:56
kazi mi nesto ubavooo, makar i lagaaa

Изменето од zbunet - 17.Март.2008 во 12:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 01:37
Racete mi se tresea kako na alkoholicar sto gi provocirase pogledite na slucajnite minuvaci...cigarata mi ispadna od racete...gnevno ja zgmeciv cela kutija so peticata...opcuv...pred ovoj lokal trebase, valjda ne sum smotan do tolku...more sum...trgnav do bliskata trafika...tri pati morav da povtoram kakvi cigari sakam zosto mumlav so suva usta...sozalivo mi ja pruzi kutijata...se svrtev...taa bese...se vrtese...betonot pod mene pocna da se nisa i se potprev na vesnicite koi nabrgu popagaa so tresok...zad mene vikanici...nozete mi bea kako od guma...
 - Zdravo
Pogledna kon mene...izmesani cuvstva na nesigurnost i ljubopitnost...siroki zenici koi me analiziraa...soncevi zraci se odbivaa od nejzinata kosa...sakav da ja dopram...lice...mi snema vozduh, a usnite pocnaa da me golicaat vidlivo treperejki i na liceto mi se pojavi nesto sto trebase da lici na nasmevka...go vdisuvav nejziniot miris kako da ja vdisuvam nejzinata dusa...

Prodolzuva ...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.