![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 184> |
Автор | ||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zar seushte E zjiv???????
A baba Nada shto cheka? Shto ne si go zeme so nea???????? Neli zjivotnite spoatnici se sekogash zaedno???????Kje mu smislat neshtoi na nego odsta mu bea 15- godini, vekje za nekoj den kje napolni 16- godini. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
...додека е жив КИРО ГЛИГОРОВ,нема да има промена на името.
![]() уживајте уште малку... ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Vo ovaa demokracia koj ti zabranil da kjutish? Kazji se shto tezji na dushata tebe i na narodot so koj si opkolen sekojdnevno. Mora da zaednichki da se deluva vo ite sveri. Veruvaj deka ova shto nie Veteranskiot Sojuz go rabotime ne e zaludno. Vekje ima rezultati. zatoa i ne e losho da ja posetish i ovaa stranica na FB i da ja razgledash: Verein Der Armeeveteranen Mazedonien http://www.facebook.com/profile.php?id=100002612138304 a, na neizjiniot zid odi na ovoj link, ili idi direkno: Армиски Ветерани на Република Македонија http://www.facebook.com/pages/Армиски-Ветерани-на-Република-Македонија/123744527724399 i, na kraj dobro posetii go pogledaj so vnimanie: Shto e REKOM? Zoshto REKOM? i site dosegashni aktivnosti na Rekom; http://www.zarekom.org/Koalicijata-za-REKOM.mk.html |
||
|
||
![]() |
||
|
Maznik, prvo Ti blagodaram na pochitta. No potoa prodolzjuvash; Velish: ,, .... Pa i ne e sosema taka pochituvan. ,, Decidno ti tvrdam deka E sosema taka i ushtte pocrno. Pa ponatamu prodolzjuvash; Nikogash rodnata ni Makedonija ne se potpirala na slabo-karakternite i zatoa tolku i sme podeleni (mislam na vnatre-etnichki) a sepak sme tolku mali. Kako ne se potpira na slabo-karakternite, koga tokmu takvi od dvata golimi politichki establishmena ja vodea i ja vodat. Makedoncite sekogash na srebroljubcite koi preku nokj stanuvaat MAGNATI im doveruvala dali milum ili silum da ja vodat. Pokazatel za toa e enormno zgolemeniot kriminal, finansiski skandali i sprechuvanje na NVO bar na onie od milytaristichki karakter da ja rabotat rabotata preku koja kje ispadne i vistinata za site raboti od 1991- 2001 i do denes. Od shto rtogash se plashat i ednite i drugite??????? Nekoj obichen Sojuz ili Zdruzjenie na odglduvachi na ptici dobivaat sredstva od budzetot na Lokalnite Samoupravi i od Vladata poshto se bliski na onaa ili ovaa vlast i preku niv si perat pari, dodeka site donacii koi se od dijasporata dojdeni za Veteranskiot sojuz koj ne pripagja i ne se dodvoruva na nitu edna politichka opcija ne gi dobija sredstvata.......No sepak se opstanuva. Sekoja vlast si pravi svoe Zdruzjenie na borci i go finansira no so zadacha da gi unishtuvaat ostanatite Milytaristichki Zdruzjenija proizlezeni od raspadot na ex YU 1991-1993 i od nashata vojna vo 2001 - 2004 godina. Edino ne uspeaja da go razbijat i nema da ja imaat taa chest Veteranskiot Sojuz koj otide predaleku nadvor od granicite na Makednoija kako chlenka na REKOM, CIOR, Svetska Federacija na Vetrani i slichno. No finansii za ovaa asocijacija nema. Shto raboti REKOM vidi na ovoj link kade imash se za aktivnostite na Veteranite od ex YU prostorite, http://www.zarekom.org/Koalicijata-za-REKOM.mk.html tuka imash se za da se uverish deka borbata do vistinata e teshka i makotrpna no kje se izdrzji. I, vo ovoj del ushte okolu podelbata vnatre. Tochna ti e konstatacijata deka sme podeleni i tolku mali. Pa politikata napravi brat so brat da ne poglednat. Ima nekoj koj im kazjal onaa latinskata; ,,devidet et impera,,. Ne veruvam deka znaat latinsli no nekoj im ja prevel i tie sega doslovcato ja primenuvaat. Go podelija narodot za polesno da vladeat so nego. Toa mora da e izlezeno od chovekot na CIA kogo site koga dojdat na vlast go zemaat za koaliciopnen partner. Zlajno, no vistinito. ,,,Nikogash Makedonija ne ja branele predavnici (kodoshi) i lugje so dvoen moral,,, Pa treba edno da znaesh a za da dokazjesh deka znaesh posochi bar eden moralen politichar??????? Zemija komisijata za Lustracija i vidi koi se se vo nea a eden osobno se istaknuva vekje nekolku godini po red cilja na mestoto Lustrator br.1. A ima naj elementi kaj nego za lustracija i toa od dedo i pradedo. Gi lustriraat onie koi im smetaa ili im sotojat na patot. Bozjata i Aleksandrovata kletva do denes ne prati za da nemame drzjava. Velish: Kako prvo : NADVOR OD DRZHAVNITE I JAVNITE SLUZHBI ZA SITE SO DVOJNI PASOSHI ZEMENI SAMO ZARADI NEKOI SITNI LICHNI INTERESI !!! ...........a pred ova prvo kazja dosta drugi raboti i ako kompletno go analizirav tvojot post ova kje beshe deseto a ne prvo. Zemeni PASOSHI samo za nekoi si sitni lichni potrebi. Tuka si sosema vo pravo. Bash poradi nivni sitni lichni potrebi a poradi potrebite za drzjavata/narodot. Pa i sitni se za niv kolichni kokain, pari vo flashi, pari od dijasporata za formiranje na navodni humanitarni organizacii pa koga taa e vekje somnitelna se zgasnuva i odma soprugot politar ili soprugata politicharka formira nova fondacija. Sitno e i nosenjeto na polni kuferi so pari nadvor od drzjavata????? Mozjebi e sitno shto Dragan Pacinov od 1996 godina e na Florida i raspolaga so 305 od teritorijata na toa parche zemja i shto kaj nego idat site politichari nezavisno dali se vlat ili opzicija??????? Za da ne bi sluchajno prashal, e shto toj Pacinov pogledaj: http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/200/t200-7.htm http://normanet.enterto.net/cgi-bin/demo/normagen.exe?ID=0&loginname=guest&sg=0&d=27682 http://normanet.enterto.net/cgi-bin/demo/normagen.exe?ID=0&loginname=guest&sg=0&d=18680 ..........ili ushto podobro pogledaj ja cela ovaa tema koja poodamna ja nema na forum Za da vidsish odkako kje gi vidish site drugi linkovi Koj e Dragan Pacinov: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6934 Ne sme nie vinovni shto profesiopnalno si ja rabotime rabotata. Bi mi bilo dosta milo mnogu povekje forumdzii da se prikjuchat na ovie temi a ne da idat vo razni drugi i tamu da se postojano. Normalno kje proshetaat i po drugite naslovi no do pobeddata i vistinata morame da istraeme. |
||
|
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
Ќути за она, ќути за ова, пази да не се навреди оној, пази да не се навреди овој.
До кога бе више со тие искомплексирани фрази. Се знае во светот како се владее и како се постигнуваат успеси. Како Русите во грузија, 5 дена војна, поделија стотина шамари по грузијците и крај приче. што е тоа страшно да се каже на светот, дека има наши луѓе кои се уште живеат во други окупирани територии а кои природно ни припаѓале. дека грците направиле геноцид протерувајќи 300 илјади луѓе. и дека ги бараме имотите на тие луѓе назад, да бидат обештетени. Па да се стават на листа на обвинети и британците и французите, зашто без нивна помош грците сами немаше да можат тоа да го направат Наместо да се испорачаат такви барања пред светот во почетокот на девеесетите, да се покрене прашање во ОН, ЕУ, да се скрене водата на наша нива, пред мал притисок рошавиот бандит кај не сме криви не направи и криви дури. промени се што можеше да се промени, и шупче да му бараа грците и ќе им се напупеше. А и на крај, и да смениме и име и све што ќе побараат, за да наводно сме влезеле во ЕУ ( а јас викам дека нема да не примат ), кај што наводно ќе ни било подобро ( а нема да ни биде поарно ). Доказ за тоа се и Романија и Бугарија, па Полска, Словачка и др. Дури и една Словенија после деценија каок е во ЕУ не може да го достигне стандардот и куповната моќ на населението која што ги имаше во 89-год. А поготово по последните случувања во ЕУ, каде не мал број држави поминуваат низ тешка економска криза, а и доста други истото ќе ги снајде. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Секое лице има право на свое мислење, уверување, вероисповедување и изразување на идентитетот и негување на истиот. Ако некому му пречи знамето од Кутлеш, а истото го истакнува физичко лице, на ниту еден начин тоа не може да го квалификува како државна политика. Доколку некој од оние кои ја кројат политиката на државата и кои се избрани од народот покажат карта од обединета Македонија, тогаш тоа е проблем, затоа што Македонија се обврзала во Уставот и преку меѓународни договори дека нема територијални претензии. Ако тоа го стори обичен граѓанин, тоа не е искажување територијални претензии, затоа што тој граѓанин не претставува никого. Тоа значи дека народот има полно право да го истакнува знамето од Кутлеш, карти на етничка Македонија, песни од типот на навивачката која ти ја критикуваше и се што смета дека е подобно за определен настан, се додека со тоа не прави кривични дела. Ако некој смета поинаку, правдата може да ја бара на суд. Во конкретниот случај, тоа не е можно од причините кои ги наведов. А тоа го знаат Грците добро. ![]() |
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Edno nesto e interesno vo vrska so naseto ime i argumentite na Grcija. Tie baraat geografska odrednica, za navodno , da se razlikuva nasata drzava od nivnata oblast koja ja narekuvaat Makedonija . No, samoto toa sto pred naseto ime stoi REPUBLIKA so toa vekje se razlikuvame i ima golema razlika. Moe mislenje e deka Grcija so ova baranje nema da se zadovoli , tuku kje saka da cepka i vo identitetot i vo jazikot. A toa e vekje golem problem. |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
A ti ne si slushnal za grchkite provokacii kon Makedonija? Da ja spomnam samo paradata na grchkata armija (mislam deka beshe vo Solun). Ili, toa ne se vazi? Vazno e nie da ne provocirame, a? Oti, neli, ne' gleda celiot svet shto pravime. Nashe e samo da si kjutime, da si traeme i da si daEme.
Da, krajno vreme e ti da si go smenish imeto vo "brz", za da bide vo soodnos so tvojot (mashki) pol. Vo sprotivno, smeni si go polot. I taka i taka imash sklonosti za lesno davanje. P.S. Znam deka posledniov komentar ne e spored pravilata na forumov, no kon ovakvi "radodajki" povekje ne moze (no i ne smee) da se ima tolerancija. Za ova sum spremen i na trajno brishenje od forumov. Jbg, vo sekoja borba mora da se ima zrtva. Pa neka si ostanat ovde samo lekoumnite i alchnite za pari (t.e. za navodniot "podobar zivot") vo EU i NATO. |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
Diogen ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
|
Јас се слагам да ги о...еме Грците и ЕУ, да кажема, да ова е Македонија, и Грција ја има окупирано половина од неа, што е факт неспорен....
Ама имаме ли м.да да го направиме тоа?
Од една страна , се обврзуваме во уставот дека немаме територијални претензии за да го спасиме името, а од друга страна, јавно мавтаме со голема македонија и бараме дел од соседната земја...
Треба да сме на јасно кој пат го фаќаме, дипломатија или нож.....
|
||
![]() |
||
pecok ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
|
Батка, цел балкан има големодржавни карти. Сите. |
||
![]() |
||
Diogen ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
|
Не е БИЉАНА СЕКУЛОВСКА, а тебе, не ти е нешто комфорно, те јаде некој црв, се плашиш да кажеш, да плукнеш?
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Значи постот не е вреден за никаков коментар, само би сакал да прашам: БИЉАНА СЕКУЛОВСКА ти си? |
||
![]() |
||
|
Се повеќе се ставаме во позиција да го менуваме името, за жал...
Со еуфоријата кошаркарска, го покажавме она што го криевме во себе- СОЛУН Е НАШ...
На интернет, на плоштад, репрезентацијата, народот, во присуство на владата и претседателот, едногласно, громогласно ечиме - НАШЕ ЌЕ БИДЕ СОЛУНСКО ПОЛЕ....
Убава порака до светот, дека имаме територијални претензии кон соседот со кој имаме спор...
Добар аргумент им даваме дека го користиме името на нивната северна покраина, за да ја присоединиме....
ОК, знаеме дека тоа отсекогаш била Македонија, знаеме дека сме во право,ама сега е дел од Грција, а со вакви пароли и милитантност, во ова време на ептен осетлива ситуација во односите со Грција и под будно око на крвниците кои ни се наметнуваат како олеснувачи во спорот, нема да го вратиме тој дел. Напротив, ги зацврстуваме аргументите на Грчката страна дека името го користиме за територијални претензии...
Како сега ќе објаснуваме дека не мислиме баш така?
Сега ќе не стегнат и другите поцврсто ,да го „решиме“ спорот, оти јавно веќе присвојуваме територија од друга држава....
Да не испадне да го изгубиме и името и повеќе.....
|
||
![]() |
||
Maznik ![]() Група ![]() Регистриран: 03.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
|
.... Pa i ne e sosema taka pochituvan. Nikogash rodnata ni Makedonija ne se potpirala na slabo-karakternite i zatoa tolku i sme podeleni (mislam na vnatre-etnichki) a sepak sme tolku mali. Ne imaat podeleno i po vera i po teritorija i po politikata vo posledno vreme ,,, no koga Makedonija e vo prashanje i toa kako sme znaele da se obedinime. Barem onie koi ja chustvuvaat Makedonija kako svoja edinstvena tatkovina (pra-pra dedovina). Ke citiram eden mlad makedonec koj zhivee vo sosedna Albanija : ..........Makedoncite vo R. Makedonija pretstavuvaat malcinstvo vo odnos na vkupniot broj na Makedonci vo svetot , pa sledstveno na toa NEMAAT PRAVO DA ODLUCHUVAAT ZA PRASHANJA OD INTERES NA SITE MAKEDONCI VO SVETOT. (izjava dadena za Makedonsko radio od Melburn vo Maj 2009 god.) ,,,,,, Vo potpolnost se soglasuvam so ovaa izjava,,,,, A inaku ,,,,vo eden od moite ,,postovi,, napishav deka : ,,,Nikogash Makedonija ne ja branele predavnici (kodoshi) i lugje so dvoen moral,,, pa ne ochekuvame ni denes takvite da ja branat. Drugo prashanje shto vo deneshno vreme tie ni izgledaat mnogubrojni... shto ne e tochno... ...pradedo mi (Argentinski drzhavjanin) imashe edna svoja teorija narechena teorija za gluvcite a se odnesuvashe na toa deka greota e da ubiesh malo gluvche, dovolno e da mu gi zatvorish dupkite vo odajata i da ja trgnesh od tamu hranata i toa samoto ke si zamine zasekogash. Ovaa teorija mozhe i treba da se primeni vo Makedonskoto opshtestvo. Kako prvo : NADVOR OD DRZHAVNITE I JAVNITE SLUZHBI ZA SITE SO DVOJNI PASOSHI ZEMENI SAMO ZARADI NEKOI SITNI LICHNI INTERESI !!! <BOG DA JA BLAGOSLOVI R. MAKEDONIJA I NEJZINITE ZHITELI> |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |