![]() |
|
Првосвештеничка служба на Господ Исус Хри |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Автор | ||
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
па јас пак ќе ти речам побарај на google се смее народор лтургијата на Свети јаков брат Господов е научно докажана со факти и архиелошки ископини кој датираат од негово време цели текстови кои се дело на неговите раце затоа ти велам прочитај номој да ринеш замја како вол зошто волот земјата на врат си ја фрла ![]() |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
за што тоа има сведоци? дека се користи во православната црква? тоа јас не го спорам...
ниту пак ЈАС го спорам фактот дека тоа не е литургија напишана од Јаков... Тоа го спори НАУКАТА и ИСТОРИЈАТА... но ако за тебе не се важни фактите, туку тоа што ти кажале попоите, ок... но проблемос... ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
литургијата на свети Апостол Јакв брата Господов и ден денес се служи од страна на црквата на денот на неговиот спомен не се служи во други денови затоа што е многу долга ако сум јас квази богослов неоже целата црква да е квази на кого се верува на оној што има 100 сведоци или на оној што нема отвори го сајтот на Александриската и на Антипхиската патриаршија симнисија ја има во pdf формат |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
no comment... ![]() |
||
![]() |
||
rice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
|
"ниту крв козја и телешка, туку со Својата крв
влезе во светилиштето еднаш засекогаш и изврши вечен откуп" (Евр.
9,12).
"А, откако се усоврши, стана причина за вечно спасение на сите оние, кои Му беа послушни" (Евр. 5,9); "Зашто, ако крвта на јуиче и јарец, и пепелта од јуница преку попрскување ги осветуваат осквернетите, за очистување на телото, тогаш, колку ли повеќе крвта на Христа, Кој преку Светиот Дух се принесе Себе на Бога непорочен, ќе ја очисти совеста наша од мртви дела, за да Му служиме на живиот и вистински Бог (Евр. 9,13-14); "Според таа волја сме осветени со приносот на телото на Исуса Христа еднаш засекоѓаш-зашто преку едно принесување осветуваните Он ги направи засекогаш совршени" (Евр. 10,10 и 14). |
||
|
||
![]() |
||
|
нема што да ни се смее... кога еден студент на богословија, драг чаире, е толку испран што ни самиот не ги знае веќе аргументите, туку слепо верува се што ќе му кажат...
Таканаречената Литургија на Јаков, воопшто не е литургија од Јаков, драг мој чаире, бидејќи ако знаеш, ако памтиш, Јаков е убиен уште 62 г., како еден од првите христијански маченици... Од друга страна, првиот пишан доказ за некаква си литургија со неговото име, односно лажно претставена под неговиот псевдоним, го имаме од Еузебие, во 320 година... драг мој квази-„богослове“... и сега кој на кого ќе се смее? ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
вас ке ви се смее народот пошто немате поим од историја отвори Google и напиши литургија на Свети јаков Брат косподов и ке ја видиш |
||
|
||
![]() |
||
|
абе не треси зелени... каква литургија...море... и какви свештеници... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
ајде посочи ми го цитатот во Светото Писмо каде пишува дека Јаков бил свештеник и дека држел литургија?
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
значи дека апостолите го омаловажуваат христа или незнаевте дека првата литургија која ја служат свештеници е напишана од Свети Апостол Јаков Брат Господов ![]() |
||
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
јас не реков дека МПЦ нема свештеници, јас реков дека новозаветната црква нема. Извини не сме се разбрале, моја грешка, требаше да појаснам.
Изменето од EvAngelos - 06.Јуни.2007 во 23:04 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
|
омаловажување на Христос како последен свештеник е БИЛО КОЈ да се претставува како свештеник после него...
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
па кој рече дека Христос не е вечен Првосвештеник и дека тој е постедник меѓу луѓето и Бога сега имаме новозаветно свештено устројство спрвосвештеници нема |
||
|
||
![]() |
||
|
не го расипав јас постот чаир, туку само ве потикнувам да прочитате и сфатите ШТО СТЕ НАПИШАЛЕ..... затоа што само лапрдања колку сакаш, а никој сериозно не ги размислува дадените зборови...
што значи вечен според тебе ако не ЗАСЕКОГАШ? Зар има и друг после Христос (не дај боже мохамед)???? затоа велам, прочитај си што пишувале отците, и пробај да ги сфатиш... а не само слепо да бидеш индоктриниран од оние кои ти ги „објасниле“ овие работи... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |