|
Наоѓање работа без врски? |
Внеси реплика | страница <1 23456 21> |
Автор | ||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно е дека квалитетен и искусен кадар е профит и успех за инвеститорот но дали инвеститорот правилно го вреднува трудот на кадарот ?? Генерално проблемот кај нас е шо сме многу суетни и тоа не кочи да се здружиме и да основаме фирми во кој точно ке бидат распределени обврските бидејки уште на старт се крадиме и се караме за ситници. Затоа дел од лугето работат за газди кои им даваат ситна пара,а другите кои имаат фирми со помал буџет се лесен плен за конкуренцијата. |
||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
За вакви романтични размислувања околу врските,мора да сте без врска...За чудо на нашиот јазик и ова е двосмислено,а во двата случаи гледам има троа вистина
|
||||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kvaliteten i iskusen kadar = profit = uspeh Nekvaliteten = zaguba = neuspeh |
||||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дечки, многу офтопик сме
На темава да додадам, денес гледам една моја колешка се вработила во Државен завод за ревизија и ме убедуваат дека е без врски. Со врски и факултет заврши, се прашувам што ќе прават колегите/колешките нејзини кога нема да знае ништо да сработи. Кога некои тупи луѓе се наместат на убави позиции му доаѓа на човек да си полуди од мака!
|
||||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
,,,,vo posledno vreme kaj nas po se izgleda sekoja rabota e "bez vrska",,,,,
|
||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ааа... и што со нив... користат модерна технологија...? имаат посебно стручни кадри...? имаат успех на странскиот пазар...? посебни се по нешто...? а...? |
||||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aj use ova ke kazam ...lesno e da plukas, poteshko e da znaesh da vrednuvas ...
|
||||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Proizvodstveniot pogon za prozivodstvo na Rio Kafe ....Veze Shari ...Pivara ....itn ..itn
|
||||
|
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kakvi fabriki,kakvi kompanii kaj nas?.Seto e preslikano na indigo od sosedstvoto!....pa neli gledas koj se ovde e i strucnjak i gazda?.Zosto Van Hol ne go kupi FAS,tuku izgradi nova fabrika?.Vremeto zastanalo kaj nas poveke od dve-tri decenii..toneme i seto toa...bivsoto mora da odi na buniste.Stecajcite(strucni lica od tie kombinati)pola izumrea,pola se invalidi,obrazovanieto ni e golema nula,ne vadi apsolutno nikakvi strucnjaci...cekor so sovremenata tehnologija gubime(ako voopsto sme ja imale vcera)..taka da denes so stranskite investicii makedonceto e samo ziv robot..demek obuceni vo fabrikite po bel svet se vrakaat kako strucnjaci,a toa se sveduva samo na toa...ke ti pokaze tuka stisni i ovde povleci i toa e.Sto ima vnatre i kako funkcionira..nikoj batka ne znae.
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
На пример...? |
||||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da I mnogu drugi fabriki I kompanii so koi nikoj ne se bavi I ne gi primetuva nit gi spomnuva zatoa sto site se fokusiraat na toa sto pravi vlasta ....
|
||||
|
||||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mozebi "ne znae sto zbori" no poveke kazuva od onoj sto gleda “od aspect na moderna tehnologija” objekti od pred 50 godini …Koja vo deneshno vreme sekako ja nema ni na zapad a fala bogu ni vo nasite uchebnici
Da ,pretpostavuvam deka mislis na popularniot Bolonjski EKTS (Evropskiot kredit transfer sistem) E, v idish I ja smetam deka toa ne e dobro shkoluvanje …Nejse …..Nego, jas kade I koga sum se shkoluval I do Kolku sum shkoluvan I dali sum struchnjak ili ne ….Go znam jas I moite bliski ….Ti mozesh da imash svoe mislenje vo koe ne ti se mesham, nit pa imam zelba ….
Ja ne ubeduvam nikogo, Jas sum Makedonec I znam kolku vredam ….I sekoj od nas zivee kako sto zivee ,nekoj e zadovolen a nekoj ne …Toa e sosema individualno,sekoj sam si se vrednuva ili ne …
|
||||
|
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kaj nas postoi strucen kadar i firmi specijalizirani za izgradba na igralista.Izramni posipi cakal...asfaltiraj..seci lenta slikaj se fali se ....toa e Makedonija denes.A da,ima i za fontani na koi za dva-tri meseci im se odlepuvaat plockite,raspukuva betonot prokapuvaat na sekoj sostav..pa mora da se izpraznat za da posluzat kako kanti za otpadoci. ne ne biva,toa e fakt. |
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ако некой ми найде работа без врски ке признам дека има работа без врски
|
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |