|
Родителски грешки |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа, нешто направиле ама незнам што...
Никако јас и моево его да се покорат на авторитетите у мојов живот. Не бе, не... озбилно... Тоа ми е маана, на моменти, не трпам авторитети, посебно не професори кои што се наметнуваат како такви па си имам проблеми. Направиле и некоја друга грешка, незнам ни јас која пак... Не мм насочиле кон нешто посебно да се унапредувам на пример спорт или уметност или наука... Ме пуштале сама, комплетно сама да се снаоѓам во време и простор и глупи и неубави ситуации, затоа и на моменти сум несигурна, али, што е тоа е. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еххх... Па уште ме учеа и дека тоа е доблест. Демек ај, од мене нека помине... гратис ваму, гратис таму.... |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
единствена грешка на моите родители е што не ме научиле трудот скапо да си го наплатувам.
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За моите родители нема да зборувам- ќе си дадам малку самокритика за моето родителство.
Овдека ќе си пишам отворено оти тие не знаат дека признавам оти грешам. Каде? Па излегува дека барам се да биде по мое и најважно дека заборавам дека пораснале и мама не им е толку неопходна. Незнам зошто ама мислам дека ако не им кажам-нема да направат како треба. Така три дена поминав на интернет читајки огласи да му најдам работа на син ми (го удавив со праќање линкови) . Зоштто? Па мислам дека нема да најде соодветна работа И да си признам- малку ми беше недраго оти не можев да најдам забелешки на работата што сам си ја најде (подобар хонорар). |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se shto mi smetashe kako dete od moite roditeli ., kako roditel se ama bash se eliminirav so nadezh deka sum uspeal ., amaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa., ne bilo taka., /ke vidite i vie pomladi so tek na vreme/ pak od vreme na vreme ., ke si go dobijam., e tuka e toa sho mislam deka sum uspeal., da bidat slobodni i da ne se plashat od mene kako roditel da mi tresnat vo lice se shto mislat ili onaka ko vistinski drugari da razgovarame za se i sehto.,
a deka sum postavuval limiti ., usmeruval da pa i den denes go pravam istoto iako se veke vozrasni |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој од нас израснал во специфични услови во кои добивал и тоа што му треба и тоа што не му треба.
На патот на личниот развој еден од (нај)важните чекори е ослободувањето од ограничувачките обрасци на однесување кои сме ги усвоиле во текот на детството.
Како возрасни и свесни поединци не ни се потребни разни психолошки забрани и ограничувања.
Ерик Берн, основачот на психотерапискиот правец - трансакциона анализа,наведува цела низа на забрани кои се однесуваат на: живот,мислење,чувствување, среќа,успех и развој.
Тоа се оние познати родителски изјави од типот..
Подобро би било да не сум те родила...
Не си ти тука да мислиш,туку да слушаш...
Кога ќе те (до)фатам,ќе имаш вистинска причина за плачење...
Не можеш ти, тоа не е за тебе...
Не знаеш ти што е живот,подобро ти е да уживаш додека можеш,и слично....... |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нивните грешки... се надевам нема да ги направам и јас еден кога јас ќе воспитувам дете
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mоите и те како ми згрешиле. Јас психолошки го имам разработено тоа во мене и ги гледам грешките. Негацијата и минимализирањето не ми помогнале никогаш, но тоа не значи дека сум им смртно лута и дека се истурам врз нив на било каков начин. Еден дел од мене разбира дека луѓе се пред се, грешат, не знаеле дека нивниот начин на воспитување ќе има лошо влијание на моето понатамошно развивање, но таа лутина ми треба затоа што во нејзе има доволно енергија за да ги скршам пораки кои сум ги примила од нив. Ги разбирам, но не можам да ги оправдам, не сеуште.
Мајка ми е почината, но татко ми со и ден денес буквално со неговото однесување ме вади од такт понекогаш, но среќа сега сум веќе голема, нели, сега сум позрела особа во години во кои јас сум способна да се грижам за себе, но нивните постапки со кои напишале цела приказна за мене која ја живеам денес и во која верувам дека е моја ми е навистина тешко да ја сменам. Бара труд и време. Па што ми преостанува освен да вложам труд и да си дадам време? :) |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sudir na interesi gledaj napred a pochituvaj go sopstvenoto minato ., taka postapil ovoj naci., so ogled na toa deka cela eu e vo nezavidna sostojba po odnos na natalitetot., ., zoshto voopshto ne se chudam na se poveke rastechkiot "nacionalizam"i nadoagjanjeto na neo nacite e neminovno i samo e vreme vo prashanje ., da ne se razbereme pogreshno no nivnata pogreshna politika si go stori svoeto., tie ke se izvlechat no ramkovniot ke ni ostane
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали е грешка или не?? дали тоа ќе биде пресудно во понатамошниот живот на децата... нивното име?
Таткото Heath Cambell ( 35 ) и мајката Deborah ( 25) биле многу разочарани и љути кога една слаткарница во New Jersey одбила да им направи роденденска торта за нивниот син , со порака на неа ,, За многу години Adolf Hitler,, …всушност така се викал нивниот тригодишен син… истата слаткарница ги одбила да направат торта и за двогодишна сестричка Aryan Nation ( во превод ” аријанска нација “)..кога го прашале зошто така го нарекол синот… тој објаснил дека му се допаѓало името и дека тоа било моментално единствено во светот… децата растеле во една куќа каде било скоро све во знак на Hitler, таткото дури носел оригинал нацистички чизми за кои велел дека му припаѓале на некој германски војник од Втора Светска Војна… родителите се изјаснувале дека не биле расисти самиот факт било присутни неколку деца на роденденот од мешана раса… само не верувале во мешаноста на расите , а посебно се чуделе зошто сите биле шокирани кога ќе го слушнеле целосно името на нивниот син, оти велеле дека требало да се гледа напред а не назад во историјата… Изменето од bijonse1 - 12.Март.2011 во 22:16 |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam "proceduralna" ... roditelite ne gresat ... tolku umot im sechi ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Golem procent od roditeli treba da se strelaat ili kastriraat za da se ovzmozi razvivanje na zdrava mladina
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da se vnimava pred decata , decata se` kopiraat
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmmmm da vo zivotot pravat lugeto roditelski gleshki no ne vo extremnosti pa sigurnoooooooo
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |