|
СВЕДОШТВА |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам колку празно би се чувствувал да не знам дека Господ е тука со мене. Колку повеќе го чувствуваш и знаеш дека е тука, толку поблагодарен си што не со сопствените заслуги си заработил или спечалил нешто, туку колку Тој од својата ризница на Милости ти подарува се што ти е потребно... Кога ќе погледнеш околу себе и ќе видиш и попаметни, и повредни и подобри луѓе како имаат помалку од тебе, стануваш свесен како мудриот Соломон дека не секогаш победуваат најбрзите, туку оние на кои Господ им ја излева својата благонаклоност...
Во животот таа Божја близина сум ја искусил многупати. И колку пати човекот повеќе ја искуси, толку посвесен станува дека всушност ја искусува секој ден, во секој оброк што го јаде, во секоја насмевка на ближните, со секој топол Декемвриски ден... Кога ќе станеш свесен дека, како што вели Христос, „Бог има добри намери“ со нас. Има добри планови за нас... Тогаш како можеш а да не го сакаш со сето свое срце? Тогаш како можеш да не му се предадеш и да му веруваш дека секогаш ќе те води на мирни води? Боже нека ти е вечна слава... Изменето од аџија - 23.Декември.2006 во 13:02 |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bute2 zar sekoj den sto go ziveeme ne e dar od Boga......ili pak ti mislis deka so trud si go specali denot?
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас еве до некаде ке откријам нешто . Имало пар работи во животов кој суштински ми значеле , т.е биле многу повеке од желба . Минуваше време не се остваруваа...Еднаш одлучив ,отидов во црква,запалив свека и од дното на душата се отворив и замолив за помош....Се оствари набргу . Тоа се случи во различни периоди уште пар пати . Иначе односот кон бога ми е специфичен ,интимен, личен . Не влегува во никакви клишеа правила норми..Односот кон црквата апсолутно ладен ,скоро никаков. Некој ке рече ,случајност ,веројатност Некој ке рече Тој помогнал....Јас само знам што чувствував кога работите се остваруваа.... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo mojot zivot ne napravil nisto, se sto imam e plod na mojot trud i trudot na moite najbliski. Bi sakala premierot i vladata nesto da napravato vo odnos na podobruvanje na zivotniot standard, mislam deka semokniot Bog tuka ne moze nisto
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BEZ OGLED KOJ KAKO SE DEKLARIRA...SAKAM DA TEMAVA BIDE ISKLUCIVO TEMA KADE KE SE PISUVAAT ,,..SVEDOSTVA,,ZA SE ONA STO BOG NAPRAVIL VO VASIOT ZIVOT..
SREKNA SUM STO JA CUVSTVUVAM BOZJATA MILOST SEKOJDNEVNO.... MIROT STO GO IMAM VO SRCETO E MIR KOJ SAMO BOG USPEA DA MI GO DARI.. SREKNA SUM STO E TAKA I MU BLAGODARAM... SE NADEVAM OD SESRCE DEKA VASITE SVEDOSTVA KE VNESAT MIR VO NECII SRCA DODEKA GI CITAAT I KE DOJDAT DO NIV KAKO OHRABRUVAWE I ZACVRSTUVAWE VO VERA... |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |