|
Стравови/фобии |
Внеси реплика | страница <1 23456 16> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Или ќе ме изеде
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ti e strav nosi si so sebe dezodorans, vo slucaj da te napadne , ke go prsnis i ke izbega |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам неконтролиран страв од кучиња. Независно дали е пекинезер и најбестрашно на свет мене ме снемува буквално. Ваму каде што престојувам неколку вечери по ред има едно куче кое што го пуштаат во влез да спие... луѓево само ме испраќаат до врата а баш сега кога пробував да стигнам до вратата за да отклучам мислам дека се препотив да не ми излезе од некоја страна. Милион пати ми имаат кажано дека е мирно и дека не бадијала го пуштаат во влез, имав и прилика да видам дека го мрзи да се помести кога лежи, ама бадијала...
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е страв туку пореметување некакво...
коа ќе влезам у бар каде шо има туп-туп музика и седнувам пијам нешо , и сите звуци од луѓето околу мене...се потам одеднаш и ми снемува кислород... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amerikancite pronajdoa nachin kako da go izbrishat stravot i teshkite momenti od nash*te sekjavanja
Pochnaa da ni go perat mozokot,teshko nam Koga podobro kje razmislam,ne e losho da ni izbrishat po nekoj del. Na primer konjite i lavovite i kojznae ushte shto kje iznikne na ploshtad i vo negova blizina |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас исто плус од инсекти и некои други животинчиња
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас лично имам страв од височина.
|
|
ANTEROS
Група Seeker Регистриран: 06.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
страв дека мојата доверба ќе биде изиграна, страв од она што ионака не можам да го контролирам-заривање нож во грб, лицемерие, да те лаже некој во очи, неверствам. Се ежам од сево ова. А од фобии, уф, имам фобија од змии, и тоа до таа мера што дури и на телевизија ми е мачно да ги погледнам.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епизиотомија и ме носат у шок соба. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Агорафобија - Страв од отворен простор ...
Агора = Форум ...
Значи, Форумофобија - страв од логирање на форум.
Ај, бегам ...
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fobija od zatvoren prostor i visoki zgradi
|
|
revoltirana
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=volkswagen]
[QUOTE=Џо] [QUOTE=volkswagen] [QUOTE=zamislena]... Аблутофобија - страв од миење и бањање B]Гамофобија - страв од брак sega doznav kakva fobicarka sum jas - gamofobicarka ama neznaev deka ima ljuge koi se plast od mienje i bananje... |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во книгата „ невротичната личност во нашето време„ , психолохот Карен Хорнеј вели дека постојат 4 начини да с епобегне од стравот :
1.одрекување 2.избегнување мисли и чувства коишто го предизвикуваат. 3.рационализација 4.омаловажување Уште од најрано детство слушаме фрази како „ не плаши се, биди храбар војник„ Од една страна нашите родители не потсетуваат да бидеме храбри, а од друга страна не учат да бидеме заплашени..Пример изјавата „ кога преминуваш улица, погледни лево и десно, инаку ќе те прегази автомобил„ Препознавањето и прифаќањето на стравот е прв чекор кон негово пристапување и неутрализирање. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |