|
Под ист кров |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj pod svoja strea,toa e moe mislenje!!sepak se toa razliçni generacii ,a da poçnuvame da zboruvame za konfliktite snaa-svekrva!
sto podaleku toa poubavo,ne vikaat dzabe kinezite svekrva --"çim,çim dalje,tim,tim bolje"
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene poveke me interesira ziveenjeto so snaata i sinot. Zosto mora da ziveat vo zaednica dodeka ne se materijalno obezbedeni, a potoa da si odat. Neli e fer od pocetok da si ziveat sami, sami da si pecalat, odgledaat deca- da si se sakaat kako gulapcinja i vo bogatstvo i vo siromastija. Vaka za se se krivi svekrvite. SAMIII OD PRV DEN.
|
|
Maja6570
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me interesira kakvo e vaseto mislenje za brakot vo zaednica so roditelite na mazot ili zenata????????
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se e vo zavisnost od toa kolku im sece na roditelite i na mladiot bracen par
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве една хипотеза:
Среќата во бракот зависи обратно пропорционално од растојанието меѓу домот на брачниот пар и домовите на нивните родители... Кажете ако не е така |
|
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veke sedum godini ne ziveam so roditelite i mislam deka nema sansi povtorno da se vratam i da ziveam so stari luge, nezavisno dali se toa moite ili negovite roditeli.
POnekogas koga ke otidam nekolku denovi kaj moite roditeli ne mozam so majka mi da se razberam, (osobeno vo kujnata) a kamoli so svekrva, pa pogotovo ako i dvete sme limon tabiet. sekoj posebno e najdobro. Makar ziveele i vo 25 kvadrati garsonjera. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam kako e, moite deca nemaat ni babi ni dedovci....a i jas ne gi imav....kade i da odev gi nosev so mene uste kako ednomesecni bebinja, site se cudea, ama kaj nosis vaka malo bebe na pazar...a komu da go ostavev?
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve chitam i blaze si vi shto si imate semejstva..majki ili svekrvi seedno...seedno e i dali se slozuvate so niv ili ne....vie nemozete ni da pretpostavite kako e koga deteto nema ni babi ni dedovci....a ziveenjeto pod ist krov sigurno ima i prednosti(decata nikogas ne se sami,ne mislite dali ke odite vecher vo teatar,dali ke odite na nokna svadba)a sigurno ima i mani osobeno ako se zivee vo stan ili kuka so mala kvadratura
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма да секако , ова што ти го велиш се случува секојдневно околу нас нели. Во некои фамилии не функционира уште во првите денови , кај некои нешто покасно некои и издржуваат се до решението на проблемот,по која цена ,тоа е навистина можеби вистинското прашање . Зошто луге сме ...се трошиме. И јас напишав што порано тоа подобро , секако ,полесно е да се рече отколку да се направи често пати .
коментар за постот на мама Изменето од Delfin - 17.Јануари.2007 во 14:48 |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga covek malku podlaboko ke razmisli, zaednicki mnogu poveke mozat da se ostvari ona sto site go sakame , podobar i pokomoten zivot.
Jas i maz mi od prv den sme sami i veke napomnav, koga ke dojde den da se ozenat moite sinovi i tie od prviot den ke ziveat sami, vo smisol sekoj da si ja ima svojata sloboda i komocija. Bi sakala , sto sekako ne e samo do niv ili do mene tuku i do idnite snai, da postoi edna sloga i da sfatat deka zaednicki mnogu poveke ke dobijat otkolku sekoj sam za sebe. Imam takov primer vo komsilikot, tolku nesekojdneven za denesno vreme, no ete, mnogumina se cudat kako uspeale tolku da napravat, a jas ke kazam, so zdruzeni finansiski sredstva za 2 godini napravija kolku sto bi pravele mozebi 5 i poveke sekoj posebno. Jas im se vosh*tuvam |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Delfin,mnogu mi se dopadna razmisluvanjeto no sto mislite kolku vreme ke mozete da bidete tolerantni ,uste kolku vreme ke se lisuvate od rabotite koi Vas bi vi pricinuvale zadovolstvo,kolku vreme od zivotot uste ke ja trosite energijata za da zadovolite necii kaprici?...I ne samo za Vas tuku za site : Iskoristete gi bez dvoumenje MINIMUM moznostite za sekoj baska.
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заедно живееме веке 7 години . Односите ни се одлични . НО , тоа е резултат на голема ТОЛЕРАНТНОСТ , САМООДРЕКУВАЊЕ ....итн . Потребна е голема енергија тоа да функционира ....Секој лично е скратен од својата комоција во икс ситуации . Мислам дека ова на некој начин е и личен тест и искушение за секого кој се нашол во таква ситуација . И на крај ...доколку има и МИНИМУМ можности ,да се работи на тоа ,секој башка ! Се надевам најскоро да ве поздравам од сопствениот кров .
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во брак сум 22 години од кои 20 зивееме сами.Неспоредливо е искуството во едниот и во другиот случај.Незнам каква свекрва и баба ке бидам јас но во секој случај што помалку комуникација тоа подобро и за едните и за другит(освен кога сте си потребни),Секогаш,ама баш секогаш ке се најде причина за кавга па колку и двете страни да се трудат затоа што ‘‘кој е тој сто подобро мозе да се гризи за мојот син‘‘???Или, мене мама вака ме учеше да готвам,која е таа да ме менува на овие години?И така едно по едно..... Јас многу бргу треба да станам свекрва и ова правам или купувам стан или плаќам кирија и под хитно ги селам од дома,без разлика колку сум современа или стрплива и разумна,
Изменето од mamma - 17.Јануари.2007 во 15:32 |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez ogled dali se pod eden pokriv ili nastrana ... toa se dve familii.... i trebat da bidat nezavisni... moze samo da se pomaga ... ako treba ... Toa se razresuva samo na eden nacin... jas edno utro... (navecer nemoze)... vo 5 casot mu zvonev na roditelite... i gi razbudiv... i taka zbuneti im rekov: - od denes tuka jas ke bidam broj 1... a ti broj 2... - ako sakam da pominam niz nekoj zid... nemojte da mi stavate sopki... i aj cao!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |