|
Дали БОГ е беспомошен? |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Докажано е со вашите зборови, дека Бог го чува својот Збор, арно ама напраил една утка со претходниот Негов збор... Таква утка/грешка нема да најдеш во ниедна друга вера, освен во Ислам...
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas gi kazav nasite tvrdenja i dalje ne se prepiram za gluposti.
Ako imas nekoj dokaz deka islamot tvrdi kako sto ti kazuvas te molam da gi izneses tuka neka vidat site Znaes kaj nas kakvi dokazi se baraat: Ili Quran ili zborovite na Pejgamberot ,nemoj da mi dojdes so text od nekoi "otci" |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сега се служам со исламските „тврдења“, кои се гледа дека се збрка жива...
Ако треба да зборувам за христијанските, тука па ќе останете без збор! |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vikame Bog e zastitnik na psoledniot negov zbor.
I pak ke recam: Kade toa vo Biblijata Bog vetel deka ke ja cuva ? Sakam direkten tekst a ne da mi staves nesto bezveza i da go tumaces uste pobezveza. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е воопшто глупаво калифа...
Глупаво е да тврдите дека Бог е заштитник на својот Збор, ама сепак испаднал немоќен да ја сочува Библијата... Тоа е или нелогично и контрадикција Или Алах е беспомошен Трето нема! |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=аџија]Според Исламот, Бог е беспомошен...
еве и зошто: 1. Ја пратил својата Света Книга С. Завет и Н. Завет 2. Арно ама бил немоќен да ја сочува од измена Глупост! [/QUOTE Glupost e nacinot na koj razmisluvas. Znaci spored tvojava logika Bog e istotaka nemoken stom ne ne napravel da bideme site ista vera ,ista boja ,ista nacija itn... Zasto bi imalo potreba da go praka Bog na Isusa ako sve bilo red prethodno, a zasto bi go prakal Muhammeda ako lugeto imale ispravno veruvanje? Ne e rabotava dali e nemoken da ja socuva biblijata nego dali sakal da ja socuva i dali stavel vetuvanje kako sto stavel vo Quranot deka ke go cuva! Zatoa i ima eden Quranski ajet koj vika " Da sakase Allah site luge ke gi napravese eden narod.." Znaci da nema razlika pomegu niv. No zatoa upotrebeno e "Da sakase" znaci Allah ne sakal da bide taka. Tokmu zatoa i vikam deka Allah ne sakal da ja socuva Biblijata a ne deka nemozel ,a zasto ne sakal, toa e Allahova volja i zad toa sigurno se krie nekoja mudrost. |
||
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga sme vekje na zemjava mora da bideme podgotveni i za da ja napustime ovde sme samo kako gosti....i vo bozjiot svet treba da gi pocituvame bozjite zakoni....covek se raga i umira..nepobiten fakt....
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според Исламот, Бог е беспомошен...
еве и зошто: 1. Ја пратил својата Света Книга С. Завет и Н. Завет 2. Арно ама бил немоќен да ја сочува од измена Глупост! |
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno Sandricke!
Toa Toj Go veli vo Negovata kniga!
A nie svedocime za Negova Sovrsenost, so Negovite argumenti!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako Bog e bezpomosen sigurno nema da gi uslisuva nasite molitvi i da ni pomaga vo beznadeznite situacii,i da ne nagraduva za nasite dela...
Бог е се`моќен!!! |
||
Just love
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali Bog spie? {to veli Biblijata „Toga[ se razbudi Gospod kako od son, kako junak od vino sovladan,…“ (Psalmi, 77: 65) „Razbudi se, zo[to spie[, Gospodi! Razbudi se,…“ (Psalmi, 43: 23) {to veli k*ranot „Alah e, nema drugo bo`estvo dostojno za obo`uvawe osven Nego - @iv i Ve~en! Ne go obzema ni dreme` ni son. Sè [to e na nebesata i na Zemjata e Negovo!“ (k*ran, 2: 225) Dali Bog e bespomo{en? {to veli Biblijata „Usli[i ja, Gospodi, molitvata moja i po~uj ja molbata moja; ne bidi bezglasen kako moite solzi.“ (Psalmi, 38: 12) „Zo[to go odvra]a[ liceto Svoe, ja zaborava[ bedata na[a i nevoljata na[a?“ (Psalmi, 44: 24) {to veli k*ranot „I koga ]e te pra[aat robovite Moi za Mene pa, Jas sum, navistina, blisku. I se oyvivam na dovata[1] na molitelot koga ]e Me zamoli. Pa, neka mi se oyvijat, i neka veruvaat vo Mene za da bidat upateni.“ (k*ran, 2: 186) „Onoj koj ]e mu se oyvie na pritisnatiot koga ovoj ]e go povika, koj otkriva zlo i koj ve pravi da bidete halifi na zemjava? Ima li drug bog osven Alah? Malkumina se onie koi se se]avaat!“ (k*ran, 27: 62) Dali Bog ima semejstvo? {to veli Biblijata „Vaka veli Gospod Bog evrejski: Izrail e Mojot prvoroden sin.“ (Vtora kniga Mojseeva, 4: 22) „I Gospod vide, pa se naluti i se razdrazni poradi grevot na sinovite Svoi i ]erkite Svoi.“ (Petta kniga Mojseeva, 32: 19) (Gospod se ven~al so Eerusalim i negovata `ena stanala prostitutka!) „I re~i - vaka & veli Gospod Bog na ]erkata erusalimska: …Minuvav Jas pokraj tebe it e vidov ostavena kako preta[ vo krvta tvoja,… Se razmno`i kako rastenijata vo poleto… Tvoite gradi se nadigaa, a i kosta ti porasna; no be[e gola i nepokriena. Minuvav pokraj tebe i te vidov, a toa be[e vremeto tvoe, vreme za qubov; gi prostrev polite od oblekata Svoja vrz tebe i ja pokriv golotijata tvoja… - i ti stana Moja. No ti se nadeva[e na ubavinata svoja, i koristej]i se so slavata svoja, po~na da bludstvuva[… Vo po~etokot na sekoja ulica napravi ku]i za blud, ja sramote[e tvojata ubavina, gi ra[iruva[e nozete za sekoj minuva~,… Ti bludstvuva[e so sinovite na Asura ne se nasiti [to bludstvuva[e so niv, no so toa ne se zadovoli; …Ti gi umno`i blustvata svoi… no be[e kako neverna `ena, koja mesto svojot ma`, pribira tu\i ma`i.“ (Kniga na prorokot Jezekiil, 16: 3 - 32) {to veli k*ranot „…i da gi opomene onie koi tvrdat deka Alah si prisvoil dete. Onie za toa ne znaat, a ne znaat ni predcite nivni. E, samo kolku e golem zborot [to izleguva od ustite nivni! Tie samo lagi zboruvaat! Pa zarem od taga da klone[ zaradi toa [to ne veruvaat vo ovoj govor.“ (k*ran, 18: 4 - 6) „I Evreite i hristijanite velat: ‚Nie sme sinovi Alahovi i qubimci Negovi.‘ Ka`i: ‚Zo[to toga[ Alah ve kaznuva za grevovite va[i?‘ No ne! Vie ste lu\e, od onie koi On gi sozdade. Alah kogo saka nagraduva, a kogo saka kaznuva. Vlasta i na nebesata i na Zemjata e - Alahova. Sè nemu ]e Mu se vrati!“ (k*ran, 5: 18) „Nevernicite velat: ‚Alah si prisvoi dete.‘ Falen neka e On! No, ne! Sè [to e na nebesata i na Zemjata - Negovo e! Nemu sè Mu se pokoruva! Alah e Sozdatel na nebesata i na Zemjata, i koga ]e re[i za ne[to, veli: ‚Bidi! ‘ - i toa biva.“ (k*ran, 2: 116 - 117) „Ka`i: ‚Toj e Alah, Eden e! Alah e za[titnik sekomu. Ne rodil i ne e roden i nikoj ne Mu e ramen!‘“ (k*ran, 112: 1 - 4) |
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mo}ta na Bog [to veli Biblijata Jakov se Bori so Boga! „Toga[ mu re~e: ‚Otsega imeto nema da ti bide Jakov, tuku Izrail ]e e imeto tvoe; za[to hrabro se bore[e i so Boga, pa i so lu\eto silen ]e bide[.‘“ (Prva kniga Mojseeva, 32: 28) {to veli k*ranot „I onie ne Go poznavat Alah kako [to treba. Alah, navistina, e Mo]niot i Silniot!“ (k*ran, 22: 74) Dali Bog mo`e da se vidi? {to veli Biblijata „I Jakov go nare~e ona mesto so imeto Fanuil, za[to, re~e: ‚Boga Go vidov lice v lice, i du[ata moja se spasi.‘“ (Prva kniga Mojseeva, 32: 30) „I se iska~ija potoa Mojsej i Aron, Nadav i Aviud, i sedumdesette stare[ini Izraelevi gore i go vidoa mestoto kade [to stoe[e Bog Izrailev.“ (Vtora kniga Mojseeva, 24: 9, 10) Kontradiktorni stihovi od Biblijata „I potoa re~e: ‚No liceto Moe ne ]e mo`e[ da go vidi[, za[to ne mo`e ~ovek da Go vidi liceto Moe i da ostane `iv.‘“ (Vtora kniga Mojseeva, 33: 20) „Boga nikoj nikog[ ne Go videl.“ (Prvo soborno poslanie na Jovan Bogoslov) {to veli k*ranot „Do Nego pogledite ne mo`at da doprat, a On dopira do pogledite.“ (k*ran, 6: 103) Opisot na Boga {to veli Biblijata „Se krena dim od gnevot Negov, i uriva~ki ogan od ustata Negova; `iv jaglen se sipe[e od nego.“ (Vtora kniga Carstva, 22: 9) Bog java vrz angel (heruvim) „Sedna na herivumite, letna i se ponese na vetrovi krilja.“ (Vtora kniga Carstva, 22: 11) {to veli k*ranot „A koj e ponepraveden od onoj koj iznesuva lagi za Alah?“ (k*ran, 6: 93) „Nikoj ne e kako Nego. On sè slu[a i sè gleda!“ (k*ran, 42:11) „Pa, zatoa ne naveduvajte za Alah sli~ni primeri. Alah navistina znae, a vie ne znaete.“ (k*ran, 16: 74) Dali e Bog nepraveden? {to veli Biblijata? „Stani, Gospodi, vo gnevot Svoj.“ (Psalmi, 7: 6) „Neka me izmerat so merkata na pravdata, i Bog ]e ja doznae mojata neporo~nost.“ (Jov, 31: 6) „Znajte, deka Bog me sobori i so mre`ata Svoja me obvitka. Ete, jas vikam: - nepravda! - i nikoj ne slu[a; vreskam, i sud nema.“ (Jov, 19: 6, 7) {to veli k*ranot „Alah, navistina, vo ni[to ne im pravi zulum na lu\eto, tuku lu\eto samite sebesi zulum si pravat.“ (k*ran, 10: 44) „Alah nikomu ni kolku tro[ka nepravda nema da mu stori. A dobrite dela Alah ]e gi udvoi i od Sebe nagrada golema ]e dari.“ (k*ran, 4: 40) „I vo nikoj slu~aj ne smetaj deka Alah e nevnimatelen kon ona [to go pravat nevernicite. Alah, navistina, samo gi ostava do Denot vo koj o~ite otvoreni ]e se skamenat.“ (k*ran, 14: 42) |
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sEXY STOM PISUVAME VO OVOJ FORUM SIGURNO VERUVAME DEKA POSTOEL.....SIGURNO NE MISLISH DEKA EVANGELOS SI PISUVA TUKA TAKA NEKOI PRIKAZNI BEZ DA VERUVA VO NIV
|
||
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ај кажи ми па ти дали мислиш дека стварно постоел а и Христијанството како настанало? |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |