IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Домакински работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Домакински работи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака Обратен редослед
vesni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 90
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 00:58

Јас сум дома со две мали ѓаволчиња на кои им е најинтересно да си играат кога сите играчки се средени..и одеднаш хаос...играчки на сите страни....па му се пријало на едното бисквити на другото му се пие млеко, ова она...ја трчам на пет страни не знам што попрво да праам...таман едно сум средила друго е растурено....у мешу време пуштам машина за перење, за сушење.. па ручек.....знаат тие што се со деца по дома...и доаѓа маж ми од работа и ми вика „ ти што праиш по цел ден факаш ли нешто“... па кај го има ова...

Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 20:23

Da beleg sum :))
Ti napravi so tvojot post koj zvuceshe grubo kako da na nash*te frizideri, osobeno na beleg imaat pajazini :)))))A zosto da ne kupuvam bref koga e napraven od isto , za da zashparam ili so toa ke sum podobra domakinka

Изменето од maja - 10.Ноември.2006 во 20:27
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 19:13
Originally posted by maja maja напиша:

Originally posted by влечка влечка напиша:

Originally posted by beleg beleg напиша:

Mrazam da miam sadovi..a i vo denesno vreme koga ima mashini[IMG]http://www.forum.idividi.com.mk/smileys/smiley5.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Confused" />nesakam da postilam alishta da se sushat-i za toa ima mashini,mrazam da chistam ladilnici...e deneshnive i nemora da se chistat so saati....mnogu e ubav 21 vek
A koj te lazel deka ne se cisti ladilnik...Ne se stvaraat mrazovi kako kaj starite ama sepak se prebrisuva odvreme navreme... pogotovo kade sto e gumata... najmnogu prasina i gjubre se zbira tuka....Se sto se zapostavuva, mu treba poveke vreme za cistenje...

Ne fakaat mraz voopsto novite frizideri, a normalno e deka mora da se prebrishi, ti kako napravi kako da ja menuvame oblekata ama ne izbanjati:))..... no da se "borish" so "santa led" na onie frizideri kaj koi komorata znaeshe da fati tolku mraz sto i ne se otvarashe e ova go nema odamno e minato .Inace friziderot mi e vgraden taka da nemam problem so gumata , no ako redovno se prebrishuva togash nema da ima prav na nea. Go prebrishuvam friziderot kako i mikrovalnata so Bref koj sodrzi jabolkov ocet koj e namenet za niv i sum zadovolna zosto sekoja mirizba ja otstranuva kolku i da e ubavo spakuvana i cuvana hranata sepak mirizba moze da se pojavi, osobeno vo mikrovalnata vo koja ja prigotviuvam hranata poradi brziot nacin na zivot i ova moe tempo.

LOLМојот е и антибактериски и воопшто не фаќа миризба....

А старите нормално фаќаа мразишта ако ги оставиш со месеци...

А и немора да купуваш Бреф добро се чисти со млака вода и лимон исцеден или алкохолен оцет во водата...

А ти Белег си? Што толку те засегна, па почна да ми објаснуваш како го чистиш фрижидерот...LOL
Кон врв
DEJAN Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DEJAN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 18:52
vi bas nemate sta da radite kada pricate o friziderima i goblenima?LOL
dejan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 18:44

Originally posted by влечка влечка напиша:

Mrazam da miam sadovi..a i vo denesno vreme koga ima mashini[IMG]http://www.forum.idividi.com.mk/smileys/smiley5.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Confused" />nesakam da postilam alishta da se sushat-i za toa ima mashini,mrazam da chistam ladilnici...e deneshnive i nemora da se chistat so saati....mnogu e ubav 21 vek
A koj te lazel deka ne se cisti ladilnik...Ne se stvaraat mrazovi kako kaj starite ama sepak se prebrisuva odvreme navreme... pogotovo kade sto e gumata... najmnogu prasina i gjubre se zbira tuka....Se sto se zapostavuva, mu treba poveke vreme za cistenje...

Ne fakaat mraz voopsto novite frizideri, a normalno e deka mora da se prebrishi, ti kako napravi kako da ja menuvame oblekata ama ne izbanjati:))..... no da se "borish" so "santa led" na onie frizideri kaj koi komorata znaeshe da fati tolku mraz sto i ne se otvarashe e ova go nema odamno e minato .Inace friziderot mi e vgraden taka da nemam problem so gumata , no ako redovno se prebrishuva togash nema da ima prav na nea. Go prebrishuvam friziderot kako i mikrovalnata so Bref koj sodrzi jabolkov ocet koj e namenet za niv i sum zadovolna zosto sekoja mirizba ja otstranuva kolku i da e ubavo spakuvana i cuvana hranata sepak mirizba moze da se pojavi, osobeno vo mikrovalnata vo koja ja prigotviuvam hranata poradi brziot nacin na zivot i ova moe tempo.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 09:41
Сакам да ми е дома средено и не ме мрзи да средувам... најмногу мразам што откако ќе средам некој друг ќе ми растури... не сакам да пеглам, но го правам тоа само кога морам и исклучиво за две-три работи, еднаш неделно.
Е единствено, масата на којашто учам ја средувам еднаш до два пати годишно
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 09:28
многу сакам да везам гоблени и да хекламLOLLOLLOL
шала на страна:во принцип ништо не ми е тешко дома да работам, многу си ја сакам домата и затоа и другите ми ја сакаатSmile. најмногу сакам да готвам, да си ги одгледувам цвеќињата, не ми пречи миење садови, пеглање... она што ми пречи е немањето време поради работата, па знае да ми се насобере се.....
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 22:36
ama ova ne e stalno iskreno slabo doma sum a i nemam mnogu za diplenje.

ne sum takov prefinet ako misleti so diplenjevo deka nesto ova ona ne ni znam ni jas:)
nego ucev edna finta za diplenje kineska kako da zdiplis za najbrzo vreme pa mi stana hit:)
i toa:)
inace dvorceto si sakam da si go sreduvam:)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 21:28
Originally posted by maja maja напиша:

Plamenko saka da dipli svoi stvari od obleka , wow bravo.Ova retko se slucuva kaj mashkiot pol:( tie pretezno znaat nasekade da gi rasfrlat rabotite pocnuvajki od corapite pa farmerkite, maicite itn....
 pa da ama koga vise diplam i sreduvam sakam da mi e cakum pakum sredeno

Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 21:25

Mrazam da miam sadovi..a i vo denesno vreme koga ima mashiniConfusednesakam da postilam alishta da se sushat-i za toa ima mashini,mrazam da chistam ladilnici...e deneshnive i nemora da se chistat so saati....mnogu e ubav 21 vekBig%20smile

A koj te lazel deka ne se cisti ladilnik...

Ne se stvaraat mrazovi kako kaj starite ama sepak se prebrisuva odvreme navreme... pogotovo kade sto e gumata... najmnogu prasina i gjubre se zbira tuka....

Se sto se zapostavuva, mu treba poveke vreme za cistenje...

Изменето од влечка - 09.Ноември.2006 во 21:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 19:48
Plamenko saka da dipli svoi stvari od obleka , wow bravo.Ova retko se slucuva kaj mashkiot pol:( tie pretezno znaat nasekade da gi rasfrlat rabotite pocnuvajki od corapite pa farmerkite, maicite itn....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 19:13

pa obicno sum po dvorceto si go sreduvam so cvecenca nesto trevice ama sega zema e go utnav terminot:)

hm deneska nekoja domacinska rabota da mi tekne sto sum obavil diplev da vi kazam sakam da diplam:)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 18:27
Beleg ti kaj mene na peglanje a jas kaj tebe na mienje sadovi.

Denes vredna domakinka bev :)))))))))zadacata okolu kujnata koja si ja imav postaveno ja zavrshiv, jas na etapi denes, malku vo kujna, malku na platno so cetki, malku na forum...vazno zavrsheni obvrskite :))
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 17:54
kolku i da sakas nesto koga toa ti e obvrska , normalno i deka ke ti se smaci...nekogas gotvam so zadovolstvo, ama nekogas .... i se drugo po red sto e domasna obvrska...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,547 секунди.