|
Јазична култура |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
By the way, еден ден ме немаше, а овде лом сте се направиле Идејата е да се прашуваме или да забележуваме како некои зборови се кажуваат, дали се правилни или неправилни, да се потрудиме да ги побараме во речник или правопис....
Доста ми е од дијалекти, цело време ги слушам на работа, па и таму исправам... сакам малку да се потрудиме да зборуваме литературно...Како можат Хрватите или Словенците (тие сменија многу зборови)... |
|
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде се спомнуваат? Во правописот ги нема ... има тркала, тркалаат, тркалезен, тркалезниот, тркалест, тркалестиот, тркалиште, тркалка, тркалкаат, тркало, тркаловиден, тркаловидниот, тркалообразен, тркалце, тркач, тркачка, тркачки А за кртало ништо нема. Има: крт, кртови, кртечина, кртечина, крти, кртат |
|
|
|
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Правилно е БОЖИК БОЖИЌ е буквален превод од српски... Сега ќе проверам, баш го имам правописниот речник на Кирил Конески... Еве, вели: Божик и Божиќ (Рождество Христово) божикен, божикниот и божиќен, божиќниот Заклужок: и двете се правилни Изменето од Julija |
|
|
|
WORHOL
Сениор Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 324 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ВО АМ-АМ Е ПОУБАВ АМУРОТ...
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа вака Че јадиме чебапчина, по можност кај Кумата
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
WORHOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mozi,mozi..
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тркавало и кртавало и двете се спомнуваат, кртавалиш, тркавалам
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Burumce" = "Cincilator" = "Grum" Ova go imam slusnato od prilepcani! |
|
Veni Vidi Vici
|
|
WORHOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....БУРМУТ МИСЛИШ???? |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да да да се сетив сега ... |
|
|
|
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prilepcani, sto e toa burumce na prilepski?
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
WORHOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...АБЕ КАРАВАНЧЕ 26-КА ЗА ПАНИСПАЊЕ ПРАВЕЊЕ...ТИ ТЕКНА???
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
леле срциња сте...
Хекиии што е Караванче по Прилепски го заборавив |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |