IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали и колку слушате метал?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали и колку слушате метал?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака Обратен редослед
IdiBegaj Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IdiBegaj Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2009 во 17:29
a tie sto ne slusat голема%20насмевка
Zivi bili pa videli,.......
Кон врв
niki666 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Април.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај niki666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2009 во 16:59
tie sto slusaat metal muzika se za ovdeeeeeee
Кон врв
RobberT Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RobberT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 23:59
Non stop bez prekin
Еј ја не знам зошто некој умираат од шекер кога некој цел живот ти соли памет :)
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 21:50
Death ги обожавам , ненадминливи се , совршенство. омилен албум ми е The Sound Of Perseverance, со песни како Scavenger Of Human Sorrow,Spirit Crusher,To Forgive Is To Suffer.. ептен го сакам албумот. Symbolic, Individual Thought Patterns се исто страшни албуми, а останатите албуми им се добри.. штета шо Чак прерано умре.
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
Black_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Beauty in Darkness

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Black_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 00:10
Дефинитивно еден од најдобрите метал бендови, а Чак е извонреден!! За жал умре предвреме, оставајќи зад себе преубави песни!
    * 1987: Scream Bloody Gore
    * 1988: Leprosy
    * 1990: Spiritual Healing
    * 1991: Human
    * 1993: Individual Thought Patterns
    * 1995: Symbolic
    * 1998: The Sound of Perseverance

Најдобри албуми ми се Human и Spiritual Healing, а најзакон песна Flattening of Emotions!!
Рест ин пис легендо!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 21:59
Originally posted by Black_girl Black_girl напиша:

А што мислите за Chuck Schuldiner - "The Father of Death Metal"   ?    
И општо, дали ги слушате Death?
порано ги слушав Death и многу си го почитувам Чак, одличен гитарист и композитор,  меѓу првите скримачи, луѓето кои не слуѓаат метал воопшто не би им се допаднал, ама јас за разлика од нив сакам scream ама скримот на Чак е најмилозвучен и мек на некој начин, едноставно сеуште се чудам од кај го вадел збунетост
инаку прва слушната песна ми е Misanthrope а инаку целиот Simbolic e одличен
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Black_girl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Beauty in Darkness

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Black_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 18:06
А што мислите за Chuck Schuldiner - "The Father of Death Metal"   ?    
И општо, дали ги слушате Death?
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 17:25
vau....smrt za usi i oci голема%20насмевка
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 14:28
и јас слушам турбо метал газење%20од%20смеење

http://www.youtube.com/watch?v=ahk4zVB2-c0
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 04:11
слушам ги доста често фолк металите ,Falkenbach ми се меѓу поомилените ,свират folk/black одлична комбинација,Empyrium се ненормално добри, еден од мојте омилени бендови, музиката им е комбинација од doom/folk/black/neofolk, wintersunet, Songs of Moors & Misty Fields се чудо од албуми, Skyclad se добри, Мооnsorrow ги обожавам, финци праат страшно добра folk/progressive комбинација, Ensiferum ludilo, Eluveitie се супер, Finntroll ...
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2009 во 01:28
Еве уште неколку музички илустрации:

КОРПИКЛААНИ Финска:
KORPIKLAANI - Running with Wolves (instrumental) од албумот Tervaskanto(фин.=старец)

ФИНТРОЛ од Шведска:
FINNTROLL - Rivfader - песната всушност и не ми се допаѓа, но мелодијата од 1:41 до 2:41 е многу супер

за оние со слаб стомак..овај...уши де, ја препорачувам пијанино верзијата(инструменталка)

Ривфадер - ПИЈАНИНО ВЕРЗИЈА - вака изведена, целата ми се допаѓа

Изменето од Majkl - 08.Март.2009 во 01:30
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 14:46
Да се надоврзам на Мајкл и неговата „љубов„ спрема етно металот делиме сличен вкус кога станува збор за тој жанр посебно го обожавам. Покрај скандинавската етно метал сцена и источно европските земји како Полска, Русија имаат одлични бендови од ваков тип. Музика созададена со вметнување на елементи и звуци од старословенската митологија, времето на големите воини и чудесни суштества, Прекрасно! Добри бендови од овој калибар се Аркона и Темнозор. Има многу други ама мене овие ми имаат запнато за увце така

п.с Овие Финтрол баш се супер, ги ислушав, интересни се, живи, брзи и вокалот баш одговара
Ги бендисувам и дечките се секси

Изменето од GlenKlouz - 07.Март.2009 во 14:54
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 14:27
зошто толку многу ги сакате скандинавците? мене не ми се допаѓаат многу, ама тоа е веќе вкус
јас сум повеќе по Thrash, Death од осумдесетите и т.н.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 04:22
Слушам повремено, особено фински и шведски метал. Но повеќе поради мелодијата отколку ради текстот или вокалот кој понекогаш знае да биде очаен како на пр. тука - музиката одлична, текстот сјаен(пее за пејсажите на Финска) ама вокалот е катастрофален дури и за метал.

Омилен фински бенд ми е KORPIKLAANI - етно метал бенд, особено песната „Орел дојде„ = Tuli Kokko(фин.)

FINNTROLL е black-metal бенд од Шведска и имаат две добри песни, Тролхаммарен и Јактенс Тид, еве музичка илустрација на јутјуб:

TROLLHAMMAREN - FINNTROLL (Визбата на тролот)
за оние што не поднесуваат метал - ПИЈАНИНО ВЕРЗИЈА (многу е мелодична)

JAKTENS TID - Време на ловот(швед.) - Финтрол

Изменето од Majkl - 07.Март.2009 во 04:34
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.