![]() |
|
ЧПП - Прашања околу хомо и бисексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Автор | |
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stom ima vrska so genite...togas e nasledna...neli tie se nositeli na site nasledni osobini?A za hromozomsko poremetuvanje mislam deka postoi ama toa se dvopolovi licnosti so koj prirodata taka receno grubo si poigrala i mnogu se razlikuvaat od homoseksualcite koi znaat koj pol se i custvuvaat seksualna privlecnost sprema istiot.....
|
|
|
|
![]() |
|
blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
ima ima vrska so genetika, se e zapisano vo genite, a vo isto vreme ne velam deka homoseksualnosta e bolest.
|
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Jas mislam homoseksualnosta nema vrska so genetikata...so hromozomite,ako bi imala togas bi bila bolest...a ne e sigurno....homoseksualnosta postoela otkako postoi covestvoto...pa zemete ja primer stara grcija ili star rim...pa tamu skoro i da bila normalna pojava...e posle dosle novi religii so novi moralni pravila i se se izmesalo....ova e samo moe mislenje nisto drugo
![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Ако ова беѓше за мене а сега го читам сега ќе ти одговорам ако успеам.. Зависи од многу работи.. Првата е хромозомската распределеност на едно мало суштество во раст.. Значи со мала грешка на хромозомите и гените доага до маж со женски хормони или обратно.. Или пак се стекнува со текот на времето привлекување повеке од едниот кон истиот пол..ПОвторно можам да кажам од генетската предиспонираност.. Или пак нормалност во сексуалтата ориентација па после извесно повредување од една или друга страна или се замонашуваат што според мене не е коректно или се ориентираат по ист свој пол знаејки дека нај ке се разберат.. Болест не е во никој случај нити е заразно.. Едноставно е нормално како во главата така во организмот.. Сенадевам дека те задоволив со одговорот ако не е тоа дополни ме слободно. |
|
![]() |
|
![]() |
|
YODA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Тој има измислено правила за ти да пишиш на секое правописни правила кај ќе стигниш. Или чекај бе, тој да не има измислено правила да се пиши само на кирилица, па изгледа само ти доби копија на правилникот па сега пишиш пораки безвеза. Ако е така тогаш шо прајме со илјадниците реплики на цел форум шо се напишани на латиница. Сега да не му текна ред да клај, па ти се најде повикан да го потпомогниш. Ами дајте избришете ги сите шо се на латиница па тогаш баш да видам шо ќе се деси...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
и то...
|
|
![]() |
|
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Правилата од мене не се измислени. Жали се кај Перун ако не ти чини.
|
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
![]() |
|
YODA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Добро дечко знајме, не мора на секое да објаснуваш, не сме неписмени. Ова многу зависи и од самио чоек, ако сака да пиши на кирилица ќе пиши, ако не, не можиш да му кажиш шо да прај.Тој пак ќе си се изрази на шо и да пиши. ПА ДУРИ И СО УКЛУЧЕН CAPS LOCK. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
и то...
|
|
![]() |
|
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Ж = \
Ш = [ Ѓ = ] Ч = ; Ќ = ' Љ = Q Њ = W Ѕ = Y Џ = X „ = @ “ = # |
|
|
![]() |
|
skipy ![]() Нов член ![]() Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 1 |
ќе се уклучам само за кратко.го прочитав целиот разговор и сум изненаден од конзервативноста на мак народ во 21 век.
Има неколку современи научни претпоставки за етиологијата на хомосексуалноста за кои нема време да зборам сега. од гледна точка на психологијата---психата и самосознанието на еден човек и неговото изградување како личност можете да си го претставите како една пирамида.во основата на пирамидата се наоѓаат инстинктите кои се вродени безусловни и неможе да се контролираат;-глад , жед , чувство за самозаштита и за секс.-тоа е нешто што самиот човек неможе да го избира.за полесно да се убедиме во тоа дека вистинските хомо не го прават тоа ради популарност или некаква др. забава како што е познато меѓу луѓето,тргнете од фактот дека хомосексуалност е позната и меѓу животните. и уште поважно дека не е заразна))) мој совет не ги осудувај другите за да не бидеш осуден и ти .... ![]() ![]() Изменето од RebeL |
|
![]() |
|
Преземено од Google: Definitions of pansexuality on the Web: en.wikipedia.org/wiki/Pansexuality ---Значи исто шо и бисексуалност. ![]() Изменето од RebeL |
|
|
![]() |
|
Toreador ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Aј некој нека ми објасни што е ПАНсексуалност?
![]() |
|
CUTENESS OVERLOAD OF DOOM!
![]() |
|
![]() |
|
ФАЛА
![]() |
|
|
![]() |
|
nedopirliv ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
jas ke ti prevedam.....SEKOJA CEST NA ISKLUCOCITE
![]() |
|
![]() |
|
Наталија, те молам преведи |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |