![]() |
|
ПРЕД ДА УМРАМ... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Автор | |
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
а Биби те молам. добро го кажал. тоа е тоа. що и да правиш важното е да не се каеш. тоа е пред смртта. нищо повеке. чао
|
|
![]() |
|
BIBI_G_3 ![]() Модератор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
поентата на темата не е за смислата и целта на животот и живеачката,си има посебни теми во подфорумов за тоа... лично,не гледам никаков смисол во смртта, а за успех во животот го сметам секој божји ден одживеан во мир,спокој и без каење... значи, муабетот ми беше, има ли нешто што не сте го направиле сеуште,нешто што не сте го доживеале, а длабоко во себе копнеете и сакате да се исполни додека сте под светлината на сонцето...сигурно има барем нешто за кое барем еднаш сте помислиле (или гласно сте изговориле)-ах,уште тоа да го доживеам па после и нек се умира
![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
те тоа е смислата на животот и на смртта. |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
ova kao Bucket list...
da umram spokojno i bez kaenje...vo totalen mir so sebe |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
,,,voglavnom se ispolneto,,,amaaaaaaaaaa,,
,,,da ischekam vnuci/ki ,,,da mi mochkaat i kakaat vo skut,,,i barem do sredno da se majtapam so niv,, ,,i PS ,,,i poeke,,,z,sh da ne,, ![]() bibi,,bravo za temava,,, ![]() Изменето од pajser - 05.Октомври.2013 во 13:09 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
BIBI_G_3 ![]() Модератор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
тема инспирирана од проектот 'BEFORE I DIE' на американската уметница Кенди Ченг, реплициран во голем број светски метрополи... што е тоа што би сакале да го направите пред да заминете онаму од кај што нема враќање?
еве,јас да почнам... Пред да умрам сакам да го посетам Непал - да пливам со делфини - да ја испратам ќерка ми до олтарот - да скокнам со падобран... ВИЕ? |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |