![]() |
|
Што се тоа комуњари? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ццццц ај што прашуваш- Има ли симболика зборов
![]() Не бре човек-нема-папагалска работа е та и узречицата комуњар, та и бугарофил. Еден кажал на другите им се видело штосно па ај ко папагалчињата ќе повторуваат, ќе кажуваат. ![]() Мене ми е најсмешно кога за овие децава-пратеници од левиот блок ќе речат комуњари, а за деснине -кандидати за геријатриски центар- нема таков израз. Замисли тие во “комунизмот“ хибернирале ![]() Колку за споредба - Емилијан Станковиќ со своите 30 тина години е комуњар, а Ѕинго, Маневски, Стојменов (кој во минатото време биле на охохоооо републички и сојузни функции) не се -ај боже симни се и собери си вересијата ![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Со должна почит кон сите оние кои го користат овој збор...
и секогаш во навредлива конотација... ама стварно ме интересира... што подразбираат под зборот комуњар... што уствари е комуњар...? кои му се одликите на еден човек за да се нарече комуњар... само затоа што е член на СДСМ...? само затоа што некогаш бил комунист (па сите постари политичари биле комунисти)... а ако е така, нема комуњари во членовите на ВМРО -то...? а зошто и помладите членови на СДСМ ги нарекуват комуњари...? ма имам чувство дека "комуњар" најчесто го користат помладите... а уствари поим немаат што уствари сакаат да кажат... или можеби мене не ми е јасно... ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |