IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вистината е ...!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вистината е ...!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 11:51

Eden chovek, NEMOZHE na drug chovek da mu ja promeni svesta i da ja podigne na povisoko nivo! Toa e individualna "stvar"... Zatoa i postojat razni patishta i site se vistinski! Ne postoi eden i tochka. Iako na edno podlaboko novo - stvarnosta e EDNA - NEMA DVE :)

Ne mozheme da ja zadrzhime samo ednata strana od parichkata ili pak samo edniot kraj od stapot. Toa e zhivotnata "prikazna" - si ima dve strani ili dva kraja koi sekogash se isprepletuvaat...Za mene dobrata strana - za tebe mozhe ne E!...

A Vistinata e deka brat spiros otvara tema i go bara nasheto "ceneto" mislenje, za da go potoa omalovazhi, ukazhuvajki ja strastno negovata Sovrshena Vistina (koja kako shto veli mu e darena) a pritoa vsushnost ni samiot ne ja spoznal i nikako da ni ja objasni, do denes.)

No, bujrum, go chekame najdobroto od tebe brate spirose!

Pozdrav!

Изменето од viktorija123 - 23.Јуни.2011 во 11:59
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 05:53

Според моето мислење и длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос - верувам дека Вистината е Милоста БОЖЈА!

Таа Милоста БОЖЈА е Чиста Љубов и Светлина !

E koja e taa vistina?

Do sega iljada pati sum te prashal da ni ja obznanish Vistinata koja ti ja gledash vo Mudrista Bozhja otelotvorena vo Isusa Hrista i od tebe ne dobivam nikakov odgovor osven povtoruvanje na edna ista parola:

'длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос'

E koja e taa???

Ima milion interpretacii na Hristovata Vistina, pochnuvajkji so onaa na Pavle.

E sega, bidejkji ne velish deka veruvash vo interpretacijata na Pavle, toga mora da imash nekoe drugi tolkuvanje. Kahi koja  e taa Vistina i da razbereme ednash za sekogash.

Ajde, od koga vekje chekame na taa informacija.

Изменето од Messenger - 23.Јуни.2011 во 05:57
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 23:59

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Vistinata e relativna .... kako i se na svetov.

Дали е возможно да постои една Вистина која што е поголема од се’ на светов?
Една Вистина Која е толку абсолутна, што секој пред Неа - порано или покасно - ќе капитулира?

Поздрав

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 22:52
Vistinata e relativna .... kako i se na svetov.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
dobrilcho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Април.2011
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 19:45
http://www.youtube.com/watch?v=0S39TOFaxIM

bachi bachi bachi... e-epa, bachi bachi chim bachi

Изменето од dobrilcho - 22.Јуни.2011 во 19:55
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 18:49

Темата е прашањето на кое луѓето одсекогаш се сопнувале, се раделувале, се расправале, .. па дури се тепале и утепувале, но јас се надевам дека оваа тема нам ќе ни разјасни и расветли некои факти и ќе ни послужи за добро!

Според моето мислење и длабоко уверување кое што мие дарено преку сведоштвото на Мудроста БОЖЈА - Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос - верувам дека Вистината е Милоста БОЖЈА!

Таа Милоста БОЖЈА е Чиста Љубов и Светлина !

Браќа и сестри, јас верувам дека ако длабоко погледнеме во себе (и вон себе) ќе увидиме дека се’ укажува на тоа Чудесно и Се’опфатно Слово БОЖЈЕ, на таа Вечна Радосна Вест, на таа БОЖЈА Вистина!

Се сложувате ли?

Бидејќи се јави Божјата Милост, спасителна за сите луѓе!

(Тит 2:11)

Изменето од spiros - 22.Јуни.2011 во 18:59
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.